| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cum interpretati versetul 19 din cele 10 porunci? Noile porunci http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=34&id=32

98 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| contsters2021 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Sacrificiu=Jerfta.

Nu numai ca esti ignorant, dar esti si plin de sine.
https://www.biblegateway.com/......?/passage/

Nu draga, inseamna ca era un singur caz, si acesta nu era dupa voia lui Dumnezeu. Mai vrei?

Pui atat de multe intrebari idioate, incat mi-e sila sa iti mai raspund.
De ce soarele e galben si nu verde?

Dumnezeu nu se face raspunzator de pacatele altora, El nu cere jerfe umane si nu ii trec prin minte asa ceva, nici in trecut si nici in prezent.

31 Au zidit şi locuri înalte la Tofet*, în valea Ben-Hinom, ca să-şi ardă** în foc fiii şi fiicele – lucru pe care Eu nu-l poruncisem† şi nici nu-Mi trecuse prin minte. (Ier. 7:31).
E ok?
Hai ca versetul asta ti-l dau pana maine.

Vorbiti-mi cu subiect și predicat ca sa ne putem intelege.
Cine să accepte jertfa, Avraam sau Dumnezeu?
Daca Dumnezeu accepta jerta, care e de un moros placut oricarui zeu, il mai oprea pe Avraam din as sacrifica pe fiu-su?
Orice jertfa adusa de om unui zeu, fie ca e vorba de animale, roade ale pamantului, cantarea ta, toate sunt o multumire a ce mult bine ti-a facut, si altadata o parere de rau l-a cat de mult l-ai intristat prin ce i-ai facut.
Sa nu crezi ca un Dumnezeu care a facut cerurile si pamantul se bucura de roadele tale, intrucat toate roadele ii apartin lui, El se bucura de gestul tau.
La fel nici fetele nu se vor bucura de buchetul tau de flori, ele se vor bucura de gestul tau.
De sigur, intalnim si jerfe umane in religiile pagane, insa asa cum am mai spus, aici nu e cazul.
De ce?
Nu exista nicio porunca clara de la Dumnezeu in care sa se ceara jertfe umane, nici in istoria evreilor nu exista consemnari care sa arate ca evreii aveau un astfel de obicei dictat de la Dumnezeu.
Desigur ca au mai fost unii ca tine de nu au inteles planul lui Dumnezeu, dovada constand in acest verset:
"Au zidit şi locuri înalte la Tofet*, în valea Ben-Hinom, ca să-şi ardă** în foc fiii şi fiicele – lucru pe care Eu nu-l poruncisem† şi nici nu-Mi trecuse prin minte. (Ier. 7:31).

Daca nu intelegi rolul jertfelor, atunci trebuie sa intelegi ca varsarea de sange sau jerfa se face atunci cand ai pacatuit, iar faptul ca tu jertfesti un om nevinovat pentru pacatul tau denota invaliditatea acestui verset si nu numai:
"Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului."
Sper din toata inima ca vei baga ceva la cap, acum, pana nu e prea tarziu.

Pai nu am ce acoperi!
Daca tu vezi goliciune in versetul ala cu frantul gatului e pentru ca tu esti prea pervers. ))

Nu mi-e sila, dar nici bine nu imi e cu tine.
Stii cati neuroni ard cu tine incontinuu?
De asta ma enervezi.
Sunt f anxioasa.

Eu zic mai bine sa te uiti in oglinda, ca pana acum tu te laudai ca stii sa le intorci crestinilor argumentele.

Nu am facut vreun test IQ, dar te provoc sa il faci odata cu mine, te asigur ca tu vei pleca pe minus.

Unde scrie ca Dumnezeu a acceptat jertfa lui Iefta?
Nicaieri, doar tu zici.

Ce legatura are spanzuratul cu jertfa?

Întrebări recente