Osea i-a implorat pe contemporanii lui să îndepărteze, sau ‘să înlăture, fornicaţia dinaintea lor’, altfel spus să ia măsuri concrete pentru a respecta norme morale înalte. Chiar dacă cei ce practicau păcatul le erau rude apropiate. În cazul de față mamă.
Da. Ale lui Iehova Dumnezeu. Transmise prin Osea. Toată Biblia conține cuvintele lui Iehova Dumnezeu. Transmise fie direct, fie prin cei pe care El i-a ales.
Ce susții tu, nu discutam acu.
Sau ție îți e dor de-un ghiveci?
Tu ai întrebat cum interpretăm versetul respectiv. Ti-am explicat, si drept completare la ce ai spus tu, ca erau cuvintele lui Dumnezeu nu ale lui Osea, ți-am spus că toată Biblia sunt cuvintele lui Iehova Dumnezeu. Uneori direct, când a vorbit din ceruri, alte ori prin îngeri ori reprezentați umani, sau în unele cazuri a lăsat profetul sa se exprime cum voia el, sa transmită mesajul lui Dumnezeu folosind ce cuvinte voia el.
Stiu ca nu crezi, de aici si paradoxul meu, si cred ca nu numai al meu, eu nu cred în unicorni, extratereștii, reptilieni ori alte baliverne. Dar nici nu depun o muncă titanică sa îi lămuresc pe cei care cred în așa ceva ca nu există, ca ce cred ei e fals, nu are fundament. Tu de ce iti cheltui prețiosul timp si energie, sa convingi niste oameni să nu mai creadă ceva ce poate cred de-o viață?
Faptul că tu disprețuiești Biblia nu te face unic. Vreau doar să-ți reproduc concluziile unor persoane care au tras o cu totul altă concluzie decât tine.
Referitor la Biblie, scriitorul englez Charles Dickens a scris: „Este cea mai bună carte din lume care a existat sau care va exista vreodată, deoarece ea te învaţă cele mai bune lecţii cu ajutorul cărora orice fiinţă umană care încearcă să spună adevărul şi să fie fidelă poate fi îndrumată".
Mohandas Gandhi i-a spus odată viceregelui englez al Indiei: „Când ţara dumneavoastră şi ţara mea vor ajunge la identitate de păreri pe baza învăţăturilor expuse de Cristos în această Predică de pe munte, vom fi rezolvat nu numai problemele ţărilor noastre, ci şi ale întregii lumi".
Poetul german Johann Wolfgang von Goethe a scris: „În ce mă priveşte, iubeam şi apreciam Biblia, căci numai ei îi datoram formaţia mea morală".
„Pur şi simplu, datorez luminarea mea spirituală citirii unei cărţi. . . Unei cărţi? Da, şi este o carte veche şi simplă, modestă ca natura însăşi şi la fel de naturală. . . Şi, foarte pe scurt, numele acestei cărţi este cartea, Biblia." — Heinrich Heine, scriitor german din secolul al XIX-lea.
Patrick Henry, conducător revoluţionar american renumit pentru cuvintele: „Daţi-mi libertatea sau daţi-mi moartea", a spus: „Biblia valorează cât toate celelalte cărţi care s-au tipărit vreodată".
Iată ce a afirmat Immanuel Kant, un renumit filosof din secolul al XVIII-lea: „Existența Bibliei, o carte adresată poporului, este cel mai mare câștig de care a avut parte vreodată omenirea. Orice tentativă de a-i minimaliza valoarea. . . este o crimă împotriva umanității".
Abraham Lincoln, ce de-al 16-lea preşedinte al Statelor Unite, a numit Biblia „cel mai bun dar pe care Dumnezeu l-a făcut vreodată omului. . . Fără ea, noi nu am putea distinge binele de rău".
Isaac Newton, renumitul om de ştiinţă care a enunţat legea atracţiei gravitaţionale: „Nici o ştiinţă nu este mai bine demonstrată decât Biblia".
„Se poate spune că toate persoanele care au o cunoştinţă temeinică din Biblie sunt cu adevărat instruite", a scris William Lyon Phelps, un erudit de la începutul secolului al XX-lea. „Nici o altă învăţătură sau cultură, indiferent cât de bogată sau de rafinată ar fi, nu o poate. . . înlocui."
WILLIAM H. Seward, militant împotriva sclaviei, care a trăit în secolul al XIX-lea, considera că „speranţa ca oamenii să progreseze depinde în totalitate de influenţa tot mai mare exercitată de Biblie".
BIBLIA reprezintă cristalizarea civilizației și a experienței de viață a omenirii; ea este o carte unică", s-a scris într-o revistă publicată de Universitatea Chung Shang din Guangzhou (China).
În The Encyclopedia Americana se spune: „Biblia nu are influență doar asupra vieții evreilor și a creștinilor. . . Ea este considerată acum drept un tezaur etic și religios a cărui învățătură inepuizabilă va deveni și mai valoroasă, pe măsură ce perspectiva unei civilizații mondiale va prinde contur".
Așadar, gânditori din toate naţiunile şi din toate domeniile au adus elogii Bibliei pentru înţelepciunea şi frumuseţea mesajului ei. Ei și-au făcut timp nu pentru a pune la îndoială ceea ce citesc, ci pentru a o înțelege.
Mai întâi ar trebui să fii de acord că un text fără context e un pretext. Tu nu dorești un răspuns la o întrebare. Dar dacă eu mă înșel atunci trebuie să ții cont de unele lucruri când pui acestă întrebare. Biblia a fost scrisă și într-un limbaj simbolic,că-ți place sau nu asta e! Nu poți exclude acest limbaj atunci când vrei să ai o înțelegere corectă. De exemplu, ce crezi că a vrut să spună Isus când le-a spus celor care-l ascultau: Luați jugul meu. Era necesar să ia un jug de animal să și-l pună după gât? Evident că nu. Atunci și în cazul lui Osea, mai ales că aici se vorbește de o dramă profetică, viața de familie a lui Osea este comparată cu relația dintre Dumnezeu și Israel. Trebuie să citești această carte pentru a avea un pct de vedere corect, și nu să izolezi un verset crezând că, of vai ce inteligență am, cum nu înțelege nimeni ca mine…
Ca să înțelegi de ce este bine să cunoști contextul, te voi da pe tine de exemplu. Dacă cineva citește întrebarea pe care ai pus-o va crede că dorești cu sinceritate un răspuns. Dar dacă aceeași persoană analizează nenumăratele întrebări,dar și opiniile pe care le ai pe acest forum despre propriile întrebări, atunci va înțelege că de fapt ceea ce faci nu e pentru că dorești cu sinceritate un răspuns, ci pentru a te convinge tu pe tine că ai dreptate, în felul ăsta îți hrănești orgoliul, doar atât, cu asta rămâi.
Andreistefan112222 întreabă: