Am specificat, nu le poti ocoli pe toate. Da, cred. Adica unele dorinte duc spre pacat, atata timp cat esti constient de ce faci si cat de grave is repercursiunile... eu zic ca merita sa faci unele pacate
Nu ai cum sa-l invingi, eventul il "ocolesti". Dar nu ai nicio sansa sa ocolesti toata pacatele.
Recomand cartea „Calea către Hristos" de Ellen G. White. Conține răspunsul la această întrebare și altele similare.
Steregoi te va mantui! Roaga-te lui in fiecare seara. De vreme ce pacatul este o conceptie biblica relativ noua, spre deosebire de invataturile kemetice sa spunem sau mitologia sumeriana, rezulta ca este si inventata.
Desi acest mit, foarte controversat, credem ca e putin exagerat.
Pacatul lui Adam este o greseala personala si trebuie tratata ca atare. Ce parinte ar pedepsi nepotii, stranepotii etc, pentru o greseala a copilului lui? Intr-o interpretare iudaica a mitului raul se origineaza in actul indepartarii fructului din pomul cunoasterii (si nu in cel de a-l consuma). Pomul simbolizeaza arborele sefirotic, a carui armonie a fost deranjata prin dezechilibrul creat de Adam. Raul survine ca o greseala de pozitionare, sau, mai exact, de manipulare.
Pacatul stramosesc, pacatul originar, mai este numit si pacatul curiozitatii. Oare de ce?
Pentru fiecare mare epoca istorica exista cate un om primordial care joaca rolul unui nou Adam.
In analiza lui Jung, Adam simbolizeaza omul cosmic, izvor al tuturor energiilor psihice si, cel mai adesea, sub forma batranului intelept, este corelat cu arhetipul tatalui si al stramosului; el intruchipeaza imaginea batranului de o nemarginita intelepciune, nascuta dintr-o lunga si dureroasa experienta. Poate sa apara, in vis, sub forma unui profet, a unui papa, a unui savant, a unui filosof, a unui patriarh sau a unui pelerine. Ivirea batranului intelept simbolizeaza nevoia de a integra intelepciunea traditionala sinelui sau pe aceea de a actualize o intelepciune lantenta. Urmand ideile lui Jung, cel de-al doilea Adam, a carui cruce s-a inaltat pe mormantul celui dintai, asa cum o arata mai multe opera de arta, ar simboliza ridicarea unei noi umanitati pe cenusa celei vechi.
Pacatul este o alegorie si trebuie tratata ca atare.
https://mythologica.ro/pacatul-stramosesc-originea-si-interpretarea-lui/
Delmo_Catalin_1984
Ambii suntem atei, ce are Steregoi un perete văruit?
Nu exista pacate. Noi trebuie sa facem ce vrem noi in viata dar fiindca nu facem si ii lasam pe altii sa ne spuna ce sa facem si sa nu facem am ajutat la construirea unei societati de **** in care suntem privati de libertate.
Facand binele!
Romani 12:21 Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine.
Da-Numai odată să trăieşte.
Este foarte important să ne prioritizăm acțiunile zilnice în așa fel să ne formăm un stil de a trăi pe gustul și pe placul nostru.
Prin lobotomie?!
Ca asta pare sa-si fi facut toti bigotii, inclusiv cei crestini.
Nu poate, daca nu este intarit de Duhul Sfant. Dragul meu prieten, acorda-mi cateva minute din timpul tau sa iti explic. Pana nu vom fi mantuiti si pana nu primim Duhul Sfant, nu avem putere sa ne luptam cu pacatul din viata noastra, vom fi infranti de fiecare data. In momentul in care ne punem increderea in Hristos ca mantuitor personal, atunci toata puterea lui Hristos este in tine, pacatul nu te mai poate domina si controla, scrie in 2 corinteni capitolul 10, zice Pavel, noi avem cele mai sofisticate arme, avem arme intarite care sa surpe intariturile, in biblie scrie ''cel ce este in noi este mai mare decat satana'' Hristos este mai mare decat capeteniile, decat domniile, decat stapanitorii intunericului acestui veac, satan nu iti poate forta vointa, satan nu vrea sa afli cine esti, daca esti fiul Lui Dumnezeu, puterea din tine este cu mult mai mare decat cea a diavolului, ceea ce inseamna ca satan si toate fortele lui demonice, NU te pot egala atunci cand stai neclintit in puterea Dumnezeului atotputernic. Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise si iti vrea binele, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Acolo de unde ai luat citatul scrie si ca CEI CARE ERAU SUB LEGE, care erau in firea pamanteasca nu se puteau abtine de la a face pofta trupului, adica de la a face raul. Dar acum SUNTEM IZBAVITI DE LEGE, prin urmare nu mai traim in trup ci in Duh, iar in acest fel am facut sa moara poftele trupului nemaiacordandule nici o atentie, deci am scapat de poftele trupului, am scapat de rau, deci putem face binele fara nici o impotrivire
Am incercat sa explic prin cuvinte putine, si nu stiu daca am fost suficient de explicit. Pot detalia daca imi spui ce nu ai inteles
Deci avem niste conditii? Deci nu te poti mantui asa dupa ureche, nu?
Da' Pavel asta cine e si ce calificari detine?
De ce presupui ca zeul asta e bun? Poate e rau si vrea sa te arunce in iad. Poate joaca alba-neagra cu sufletul tau.
Cum adica Duhul te boteaza? Vine sa locuiasca in mine? Eu nu primesc chiriasi, imi pare rau!
Cea mai tare fraza: "numele tau este scris in cartea vietii mielului,". Primesti 10 pentru poezie, 4 pentru irelevanta!
Eu nu dau invataturi - eu spun ce scrie in Evanghelie. Spune-mi o singura fraza pe care am spus-o si nu exista in Evanghelie. Fariseii sunt preoti. Spune preotilor ca sunt farisei daca tot vrei sa folosesti un termen din Biblie. Crestinii nu au preoti, au doar mare preot pe Iisus Hristos.
Ceea ce eu am scris se refera la crestini nu la mine
Eu nu pe mine ma propovaduiesc, eu spun ce scrie in Evanghelie despre crestini, si cum eu sunt crestin folosesc si termenul de "noi", adica noi crestinii
Sa stii ca sunt totusi multi crestini adevarati - eu cunosc doi, care chiar traiesc dupa invatatura lui Iisus. Am insa convingerea ca sunt mai multi.
Nu e usor!- pentru a te dezvata complet de minciuna, de ex., dureaza mai mult de un an. Mult mai greu este cu mandria. Ceva probleme sunt la "a nu judeca". "a nu barfi", "a fi drept". Restul sunt usor de insusit. Trebuie sa treaca ceva timp ca toate acele valori sa faca parte din felul tau de a fi, dar odata ce sunt insusite esti un om liber, te comporti corect pentru ca asa esti tu, nu pentru ca te cenzurezi sau o faci de frica