| MâţulMov a întrebat:

Cum isi petrec ateii Craciunul?

22 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Ce nu conștientizează creștinii este că de fapt Crăciunul nu este sărbătoare creștină ci o sărbătoare păgână care mai târziu au adoptat-o și creștinii și au ales-o ca dată SIMBOLICĂ ( pentru toți creștinii care n-au aflat până acum Iisus nu e născut pe 25 decembrie, nu se știe când s-a născut sau când a murit) pentru nașterea lui Iisus.
Deci eu „sărbătoresc" Crăciunul ( nu nașterea lui Iisus, sau ce o fi pus biserica în ziua aia) prin leneveală, poate ies pe afară, poate dorm, poate stau pe TPU, asta rămâne de văzut. Oricum sigur nu merg la biserică, nu stau la cine știe ce mese sau alte tâmpenii.

| Dannyjj a răspuns (pentru FucktheSystem):

Şi crăciunul ce semnifică? Ce înseamnă?
Dragul meu, Crăciunul îneamnă Naşterea Domnului Iisus Hristos, Christmas=Christ, Christ vine din grecescul Khristos, ce nu ştiţi voi? Când este sărbătorită Naşterea Domnului? Pe 25 Decembrie după calendarul Gregorian sau 7 Ianuarie după caldendarul Iulian.
Te mai informoez cu ceva, şi te contrazic când ai zis:
"o sărbătoare păgână care mai târziu au adoptat-o și creștinii și au ales-o ca dată SIMBOLICĂ"

creştinii au sărbotorit această zi încă din seculul al IV-lea.

Că eşti creştin, că eşti ateu eu îţi doresc sărbători fericite şi numai bine!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Dannyjj):

E fata spune-i draga mea

| FucktheSystem a răspuns (pentru Dannyjj):

Crăciunul este o dată aleasă la mișto pentru nașterea unui personaj care de fapt nu se știe când s-a născut, când a murit și dacă de fapt chiar a existat. Denumirea știam și eu de unde vine, dar sărbătoarea tot are origini păgâne și multe din obiceiurile de Crăciun au tot proveniență păgână, deci aș putea să adopt o parte din obiceiurile ălea fără să am legătură cu creștinismul.( cum ar fi cadourile, bradul, tăiatul porcului etc.)
Și chiar azi m-am mai interesta și eu pe tema Crăciunului și uite de ce am dat :
„Mulți cercetători (Pericle Papahagi, Vasile Pârvan, Sextil Pușcariu, Theodor Capidan, Nicolae Drăganu, consideră că termenul provine din latinescul calatio cu forma sa de acuzativ calationem. La romani prin calatio se înțelegea convocarea poporului de către preoții păgâni în fiecare zi de întâi a lunii pentru anunțarea sărbătorilor din luna respectivă.". Deci până și proveniența numelui de Crăciun e disputată, nimic nu e sigur la sărbătoarea asta dar voi tot ziceți că e a voastră și e originală.
Și ce dacă Crăciunul este sărbătorit de creștini din secolul IV când până atunci erau sărbătorite Saturnaliile care țineau locul Crăciunului vostru?
...și sunt fată.

| Urzi23 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Ptiu sa nu te deochi, chiar nu ai auzit ca Mintuitorul este nascut in decembrie? ca prea zici cu atita foc "nu se știe când s-a născut" vezi ca ajungi de risul la astia mici.
Apoi :
Daca ai citi Dumnezeiestile Scripturi cu luare aminte gasesti pe acolo referiri.
Apoi :
Pun pariu ca de rea ce esti, ai patrulat prin curte legata de git cu lantul ciinelui si sareai la aia mici care veneau cu colindatul rolling on the floor

| FucktheSystem a răspuns (pentru Urzi23):

Tu, dragul meu intrii la categoria „oameni de care îmi e milă".
Și știu la ce te referi, partea cu păstorii care vegheau animalele noaptea, care nu este un semn că s-a născut neapărat în Decembrie ci că s-a născut iarna, sau poate într-o toamnă mai rece, sau de ce nu primăvara dacă afară încă mai era foarte rece. Altă referie mai concretă ai, chiar sunt curioasă?
Și n-am treabă cu colindătorii, nu am fost ieri acasă, puteau să bată la ușă toată ziua din partea mea, nu e de ajuns că m-au trezit mai ceva ca ceasul deșteptător și am fost nevoită să îi înjur de toate neamurile lor de puradei ( că să fim serioși la 8 dimineața vin doar țiganii) veniți la cerșeală.
Totuși, tu n-ai terabă să primești copiii cu steaua?

| Bogdanux a răspuns (pentru FucktheSystem):

Eu nu inteleg de ce-ti bati capul cu ei.Mai ales cu Urzi23. [rima, pam-pam]

| Ecea a răspuns:

Cred ca o sa prea-curvesc.

| Rapplex a răspuns:

Craciunul e sarbatoare pagana, preluata de crestinism.Hai ma, ca ma asteptam sa fiti mai informati in ale religiei decat mine, un ateuwinking

| MyObsession a răspuns:

Pentru noi orice sărbătoare e o zi obişnuită.

| DorelSudoru a răspuns:

Ca orice alta zi... daca cineva vrea sa-mi faca cadouri sincer ma doare-n 1 accept orice, daca nu aia e, ne gasim maine pe TPU

| soimos a răspuns:

Mai bine sau cel putin asa ca si credinciosii care doar cred dar nu stiu ca sarbatoarea Craciunului este o sarbatoare pagana pentru ca Isus nu s-a nascut de Craciun, dar in perioada de 24-25 Decembrie era marea sarbatoarea romana a Saturnaliilor, si ca biserica a acaparat sarbatoarea ca nu cumva prin refuz sa isi piarda adeptii!
Deci voi credinciosii nu sarbatoriti de fapt nasterea lui Isus, ci o smecherie a bisericii!

| sinx a răspuns:

Pentru atei este o zi obisnuita. Nici pentru credinciosi nu vad de ce ar fi asa de speciala... scrie undeva ca s-a nascut isus pe 25 decembrie?

| carpediem a răspuns:

Ori sunt atei, ori nu.

| daydreamer a răspuns:

Pai nu stiu sigur, dar cum ei nu cred in Dumnezeu, pentru ei nu are nicio importanta Nasterea Domnului. Cred ca totusi sarbatoresc venirea lui Mos Craciun.

| boomblast a răspuns:

Si atei si credinciosi tot la fel...mananca si beau ca porcii :d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu bere si manele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noi atei niciodata nu sarbatorim absolut nimic cu o conotatie religioasa care o face nu-i ateu, craciunul nu-i nimic decat o zi obisnuita, nu avem brazi si de astea religioase pentru noi craciunul nu exista, cel putin pentru mine craciunul nu exista eu unu mil petrec pe pc pe net

| AndreeaLove10 a răspuns:

Cred ca la fel ca noi.

| contvechiidc a răspuns:

In familie... acasa... pace poate si muzica hip hop etc dar impreuna happy

| love5604 a răspuns:

Nu sarbatoresc craciunulbig grin

Întrebări similare