| MimiJaneJane a întrebat:

Cum își recompenseaza Lucifer dracii pentru ca inseala oamenii și îi duc in iad?

3 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Mă crezi sau nu,iadul e aici,pe pământ,la fel și raiul.
Sa explic.
De unde putem noi avea certitudinea că ar exista o putere răuvoitoare și una binevoitoare?
Da, existența lui Iisus nu poate fi contestată,așa este,dar cu dracii... dracii nu exista.
Spre exemplu,un om fericit,un om împlinit este in rai,iar unul care e mereu morocănos,țâfnos, țipă,urla, trântește,clar că acel om este cuprins de un iad extraordinar de greu de dus în spate.
Dependențele intra și ele în crearea iadului prin pagubele pe care le produc,amintesc izolarea,crimele,violurile și alte atrocități și acum revin.
Iadul și raiul sunt doar niste concepții limitative pentru a defini ceva, de obicei oamenii când au nevoie de un lucru,îl numesc "bun",iar când nu au nevoie de el sau se tem de el,îl numesc "rău".
Conștiința este reprezentată de Sfântul Petru de la poarta raiului.
De ce? Pentru că ea ne mustreaza când am greșit prea mult,in vederea corectării,in vederea atingerii in "rai".
Altfel spus,noțiunea de rai sau iad e doar simbolică,cel puțin din punctul meu de vedere.
Adică dacă ai gânduri bune și ești fericit, împlinit cu ceea ce ai,ești în rai.
Ești mereu nemulțumit și tot timpul te gândești să omori pe cineva? Ești în iad.
Partea bună sau mai puțin buna e că poți trece prin ambele "lumi" doar prin modul cum gândești.
Daca azi faci rău și mâine bine,ești în rai,dacă faci bine și mâine rău,ești în iad.
Concepția asta că stau dracii după noi e limitativă, de ce? Pentru că nu poate fi explicat concret ce se întâmplă și pentru a fi mai ușor de procesat, s-au inventat aceste concepte.
De ce cred eu că nu există rai sau iad într-o altă lume? Pai daca exista, s-ar fi întors cineva sa ne spună.
O să invoci argumentul cu moartea clinică, nu mi se pare unul suficient de solid, pentru că ceea ce ai văzut tu cat timp erai in moarte clinica poate fi precum un vis.Stie cineva daca e sau nu așa? Deocamdată nu sunt neurologi care să fi spus ceva in acest sens!happy

| StimabiluI a răspuns:

Probabil dracii au niște bonusuri în stil corporatist: pizza party și tricouri personalizate cu simboluri satanice.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Le da bonuri de masa si abonament gratuit la sauna, era sa zic la cazan! happy Obsesia ta pentru draci pare a fi bolnavicioasa si repetitiva.

Întrebări similare
Întrebări recente