| mentholinks a întrebat:

Cum l-ati caracteriza pe Dumnezeu, judecand nu dupa Biblie ci dupa opera lui, lumea aceasta?

53 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nu îmi zici vreo noutate.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Isi respect credinta si religia, doar am vrut sa isi spun ca sunt multe necunoscute in biblie

anonim_4396

Putine lucruri sunt cunoscute in intregime))

Ma bucur ca esti sincera

anonim_4396

În primul rând pentru a doua parte a răspunsului tău, în al doilea rănd pentru că nu cred că știi ce înseamnă ancestral, în al treilea rând pentru că ai vrut să exprimi cu totul altă idee.

| Golyat18 a răspuns (pentru anonim_4396):

Iarasi ne aduci aminte ca esti BULA#GIU, multumesc big grin

anonim_4396

Geneza e începutul istoriei poporului evreu, probabil mitul fundamental al poporului evreu. VT e istoria poporului evreu, atât.

Cine esti sa ma judeci? esti cumva dumnezeu? doar dumnezeu poate judeca

Geneza e inceputul lumi, iisus a venit sa implineasca legea lui moise nu sa o inlocuiasca, iisus era evreu si credea in religia iudaica si profetea de mic

anonim_4396

Ce treaba are geneza cu Iisus? Ești total pe lângă subiect.
Și mai e ceva, tu, omul de știința care avea și un site despre știință, ai ajuns la concluzia că pământul are 7000 de ani?

Suntem la categoria religie asa ca vorbesc despre religie, pamantul are cateva miliarde de anii, fara pacatul originar iisus nu ar fi venit pe pamant

anonim_4396

Mi-a ajuns discuția asta. Noapte buna!

| RAY a răspuns:

Si mie mi-a ajuns, aceasta discutie lipsita de bun simt, educatie, civilizatie.un limbaj urat, vulgar, jignitor

| Seba2013 a răspuns (pentru Golyat18):

Spartacule, vorbeste pe tema, lasa tu jignirile, ca aici nu esti la tine in curte. Calificativele astea nu isi au rostul in spatiul acesta, asa ca hai pedaleaza. Iti repeti obsesia ca un natarau fara a vedea ca in Facerea (Geneza) 3:2, 3, Eva era in cunostinta de cauza.
Binele si raul se refera la altceva. Se refera la faptul ca ei au decis "per se" ce este bine si ce este rau, au vrut sa fie ca Dumnezeu, au gandit arbitrar. Ei au experimentat neascultarea, nu ca au descoperit toate relele ci in sensul ca au dat nastere pacatului. Iar Dumnezeu nu mai putea da inapoi, pentru ca deja le spusese consecintele. A fost o manevra la autoritatea lui, nu la puterea lui, ca altfel ii extermina cu tot cu Satan.

| Golyat18 a răspuns (pentru Seba2013):

Ei nu cunosteau binele si raul, deci de aici tragem concluzia ca nu stiau daca e bine sau rau sa manance din pom.
Ce am scris mai sus e conform cu biblia daca nu ti se pare asa vino te rog cu versete nu cu parerea ta doar ca sa imbunatatesti ceva stricat.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te referi la cartea aceea csre ni spune ca viata pe terra a aparut inainte soarelui, ca un nene a fost facut din namol si o tanti din coasta, ca au mancat un fruct magic si i-a facut destepti, iar cand au devenit genial zeul i-a dat afara, ca copii astora doi s-au ucis din invidie, oar cel mai mare s-a casatorit cu sora-sa si su fondat un oras fantoma, sau ca vreo aproape mie de ani nu a plouat de loc pana gand zeul tau si-a deschis ferestre, a dat drumu la robinet si a 40 de zile si 40 de nopti iar dupa a inundat pamantu, apai a salvat o biata familie despre care el credea ca e dreapta, si astia tot prin incest s-au imultit iepureste. Bravo dom'le daca nu ai pic de spirit critic si ratiune, da Geneza e o carte extrem de serios, dar pentru cei cu un IQ mai mare 70 o va lua ca pe o gluma proasta, Geneza e un non-sens literar si contradictiv, consider ca insulta inteligenta multor oamenii.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Te asigur ca nu, religia ancestrala e animismul, si credinta monotoista in Yahweh apare doar din secolul 10 i.e.n., pana atunci evrei evrei fie au fost politeisti, fie monolatri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SG1995):

Nici tu nu înțelegi ce înseamnă cuvântul ăla.
La ce cunoștințe ai, îți lipsește un doctorat în istoria religiilor, dar cred că l-ai obține foarte ușor. big grin

| Teffan a răspuns (pentru anonim_4396):

Credinta in dumnezeu este ancestrala?
Stii din ce neam faci parte si din ce popor faci parte si ce sange ai in tine?
Crestinismul ti-a distrus adevarata religie si credinta ancestrala,pre crestina.
Prin sabie si violenta au cotropit "credinciosii" lui Isus,toata Europa,incepand cu Imperiul Roman.
Cu curaj,determinare si dragoste pentru cultura pagana ancestrala, stramosii tai au luptat sa apere Europa de otrava asiatica numita crestinism.

"Ce înseamnă neamul lui în concepția ta?"
Neamul lui Iehova, acest concept inventat, este neamul evreiesc. Evreii l-au inventat si pe Isus Hristos, pentru crearea crestinismului, inspre scopul de dominare culturala a lumii.dominarea culturala a lumii in acest simplu caz este reprezentata de crestinism, care dupa cum se vede, este cea mai raspandita religie globala.Crestinismul a fost creat pentru a introduce multiculturalismul in vietile oamenilor.
Isus spune deci ca toate neamurile il pot primi ca si "mantuitor" personal,deci ideea de, etnie, cultura nativa, cade, instaurandu-se astfel globalizarea.
Si iti spun:cultura nativa a fiecarei rase, este cea mai de pret comoara pe care o avem.
Odata ce aceasta moare, odata ce rasa moare intr-un mare abis inter-rasial(pe care crestinismul il promoveaza) suntem distrusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Teffan):

Care-i cultura nativă a neamului nostru?big grin Te-ai uitat la Daniel Roxin?
În 2000 de ani n-a căzut ideea de cultură nativă, nici cea de etnie, iar globalizarea are o mică, foarte mică legătură cu religia, despre ce naiba vorbești?

Vad ca nu ai capacitatea sa computezi si sa intelegi la ce se refera acolo. Preferi sa ai o gandire incoerenta, dar asta este doar in capul tau, ca la noi totul este coerent.
Prevederea de a nu manca din pom, preceda actul consumator, asa ca ai probleme cu timpurile verbale pentru ca ei stiau ce este incorect. Plus ca Eva i-a repetat sarpelui porunca, deci au pacatuit deliberat. Si nu au descoperit nicio iluminare pentru ca asa era autodenumit copacul de dinainte ca ei sa manance. Iar Eva se plangea ca a fost inselata. Si plus ca binele deja il cunosteau Geneza 1:18. Si sunt mai multe detalii, dar nu ma pun acum sa te invat tot, mai forteaza-te si tu.
Ei cand au pacatuit, nu au facut-o pentru gustul marului, ci din cauza ca au vrut sa fie ca Dumnezeu. Acesta a fost incentivul cu care au fost inselati de Satan, nu marul. Ei stiau ca pomul continea aceasta putere Geneza 2:17. Ei au vrut sa se autodetermine, asa cum Catalonia vrea sa aiba o perceptie diferita de ceea ce este bine si ceea ce este rau fata de Spania. Ei au lansat un atac la guvernarea lui Dumnezeu, si astfel au cunoscut binele si raul in sensul ca a mostenit un tip de discernamant pacatos. Au nascut defectul, omul este o fire egoista, exista o parte din el care merge in contra binelui, se rebeleaza.
Si nu voi mai lungi vorba, ca daca ma pun cu voi la subiecte de astea, incepe sa ma doara capul.

| Golyat18 a răspuns (pentru Seba2013):

Nu are rost sa o mai repet.
Eu am dreptate eu iti spun putin adica esentialul iar tu din cauza ca nu ai dreptate imi scrii epistole. Asa sunteti voi spalatii pe creier contraziceti ceea ce e evident.

Da ma, tu pregateste-te inainte sa vorbesti. Si dupa aceea sa vii la noi cu superficialitati de astea de Tarzan in chiloti de tabla.