Nu tot ce este descris în Biblie ca fiind perfect are această calitate în sens absolut. Desigur, Iehova este perfect în sens absolut. Însă oamenii şi lucrurile pot fi perfecţi doar în sens relativ. Cuvintele evreieşti şi greceşti traduse în Biblie prin „perfect" înseamnă deseori „complet", „matur" sau „ireproşabil" în raport cu criteriile stabilite de o autoritate. În limbajul uzual, acest cuvânt este folosit de obicei în sens relativ. Un exemplu este expresia „vreme perfectă".
Adam şi Eva au fost creaţi perfecţi din punct de vedere moral, spiritual şi fizic. Ei corespundeau întru totul standardului de perfecţiune stabilit de Creatorul lor. Întrucât au fost neascultători, nu s-au ridicat la înălţimea acestui standard. Drept urmare, au pierdut perfecţiunea atât ei, cât şi urmaşii lor. Astfel, prin Adam, păcatul, imperfecţiunea şi moartea s-au extins la toţi oamenii (Rom. 5:12).
"Desigur, Iehova este perfect în sens absolut. Însă oamenii şi lucrurile pot fi perfecţi doar în sens relativ"... ti-am zis, daca vrei sa folosesti un termen, foloseste "lipsit de pacat". Perfect nu poate sa fie decat acel zeu (cu toate ca nici el nu poate sa fie perfect). E o idiotentie sa zici "zeul meu e perfect absolut iar oamenii sunt perfecti relativ".
" păcatul, imperfecţiunea şi moartea"... oamenii erau deja imperfecti. Chiar trebuie sa repet aceleasi lucruri? Esti incapabil sa intelegi niste chestii atat de usoare?
Mai mult ca sigur tu ignori ce iti spun.
"vreme perfectă"... facepalm.
"ireproşabil"... acest termen nu inseamna si nu are legatura cu "perfect". Daca vrei, foloseste acest termen in loc de "perfect".
"standardului de perfecţiune stabilit de Creatorul lor"... deci confom tie, exista mai multe tipuri de perfect. E ca si cum ai zice ca zeul tau poate sa faca un patrat fara colturi.
E ultimul comentariu pe care ti-l mai las, vad ca vorbesc cu peretii tu fiind incapabil sa intelegi aceste lucruri simple.
Pot să te întreb întîi ce crezi despre Biblie? Este ea întradevăr cuvântul lui Dumnezeu sau nu?
navarre întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: