| LeiAdrian a întrebat:

Cum poate fi explicata sintagma "comoara in cer" din versetul :"Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi." din pilda Tanarului cel bogat? (Matei 19, 16-22)

7 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Comoara din cer nu este o comoara adevarata(fizica), ci este comoara sufleteasca, adica este un pas mare pentru a fii mantuit si un pas catre Viata Vesnica.Numai bine!

| anonim4565 a răspuns:

Acest lucru il gasesti intr-un citat din Biblie:Adevăratele comori.
19 Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;
Prov 23.4; 1Tim 6.17; Evr 13.5; Iac 5.1;
20 ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. "

| Shaoran a răspuns:

Comoara din cer sunt virtutiile, ceea ce dobandesti pentru a fi in rai.
Averea lumeasca, este cea din lume, cea fizica pe care o poti pierde intr-o clipita asa cum e scris in Luca, capitolul 12, despre un om care a strans multa avere lumeasca:
20. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?
21. Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.

Astfel, comoara din cer e comoara duhului. Daca doresti, comoara din cer se poate numi Harul dobandit prin fapte buna, rugaciune si credinta. Sunt asa numitele "Vame ale vazduhului" pe care le platesti cu aceste fapte bune, cu aceasta comoara, si astfel iti platesti pacatele cu aceasta comoara, iar in cer primesti toate Darurile lui Dumnezeu, aceea fiind comoara pe care el ti-o daruieste pentru ce ai strans.

Sau daca vrei asa, aceasta comoara e rasplata pentru truda pamanteasca... Precum in pilda talantilor. Dumnezeu a dat ne-a dat talantii, adica darurile cuvenite (inteligenta, vaz, auz etc. toate sunt binefaceri) si noi trebuie sa le inmultim, din aceasta pilda se intelege cum se aduna "comoara din cer"

O sa iti recomand un site: http://ortodoxia.md/index.php. Aici ai o sectiune cu "intreaba preotul" unde poti intreba ca sa ti se talcuiasca (asta in primul rand), in al 2-lea rand ai foarte foarte multe articole care te vor ajuta sa deslusesti viata duhovniceasca. Ai si multe pilde explicate, arunca un ochi pe acolo.

Doamne ajuta si sper ca ti-am fost de folos.

| GyeBaek a răspuns:

Eu cred ca comoara dincer este viata vesnica.

| Raniia a răspuns:

Dumnezeu este pe primul plan, bunurile sunt mai prejos.Nu putem alerga dupa lucruri trecatoare,pentru ca Dumnezeu ne da asigurarea ca El nu ne va parasi niciodata. Averile exista pentru a fi folosite,nu iubite.,,Cand cresc bogatiile,nu va lipiti inima de ele'', deci lui Dumnezeu ii pasa unde este inima ta, unde iti tii comoara.Cuvintele Sale sunt cat se poate de clare.Trebuie sa stangem comori in ceruri, nu pe pamant, unde moliile gauresc hainele si rugina corodeaza metalul.Comorile in ceruri nu se vor putea pierde niciodata. Daca comoara ta se afla pe pamant si inima ta va fi pe pamant si, in consecinta, te vor conduce lucrurile materiale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde este comoara omului, acolo este si inima lui.

| EmaS a răspuns:

Oamenii cauta sa acumuleze cat mai multi bani si posesiuni in cautarea fericire.Dar ei nu stiu ca sursa fericirii este Dumnezeu.Domnul ne invata sa ne strangem averi in cer unde nu le mananca moliile si rugina, sunt eterne.Dar daca daruiesti Dumnezeu iti va binecuvanta rodul mainilor tale si nu vei duce lipsa.De la Tine vine bogăţia şi slava, Tu stăpâneşti peste tot, în mâna Ta este tăria şi puterea, şi mâna Ta poate să mărească şi să întărească toate lucrurile.