| AvalohAlyn a întrebat:

Cum poate sa fie Dumnezeu prezent în viața mea?

7 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Te duci la Biserica Adventista de Ziua a 7-a din România și mergi la cateheza.

| StrongHeart a răspuns:

Este deja prezent,trebuie doar sa il chemi. Spune rugaciunea asta "Doamne,IIsuse Hristoase vino sa locuiesti in inima mea,iar eu voi locu in inima Ta pentru totdeauna ".
Renunta la lucrurile care iti fac rau:vicii de orice fel,vorbit urat,purtat urat cu ceilalti,cauta-L pe Dumnezeu, El exista.
Citeste Sfanta Scriptura, roaga-te, fa fapte bune si va aparea, iti promit.

| marinaru777 a răspuns:

Oricum este prezent fara Dumnezeu nu ar fi nimic viu, nici noi nu am mai fi pe aici, daca vrei mai mult recomand o carte de inceput Dai vointa iei putere, totul incepe cu postul, impartasit prima regula iertarea tuturor e porunca data de Iisus pe cruce "sa va rugati pentru cei ce va blestema"

| Seba2013 a răspuns:

1 Inainte de toate este nevoie de purificare. Dumnezeu se poate ascunde de noi, el se arata doar atunci cand facem penitenta si ne linistim simturile. El se joaca cu noi de-a v-ați-ascunselea. Ca sa il gasim trebuie sa suspendam orice cautare care nu este El.
Cei care fac meditatie incerca sa se goloeasca, purifice, linisteasca de tot ceea ce ii impiedica pentru a lua contact cu trascedenta.
2 Trebuie sa il veneram, el este invidios, ne-a facut din iubire si astepta ca sa il laudam. Orice om se bucura atunci cand il respectam si laudam.
Asta o facem la Sfanta Euharistie. Acest ritual este spre gloria lui. Desigur putem sa il laudam si altfel, dar acolo ii demonstram ca suntem ordonati si armoinie cu Biserica lui.
Deci el ca Tata se bucura atunci cand il ascultam, vorbim frumos de el, respectam poruncile lui si umblam modest cu el. Iar pentru a pastra flacra aprinsa trebuie sa ne hranim cu lectura duhovniceasca, el are Sfintii lui care muncesc pentru el ca sa ne ajute pe noi sa ne apropiem de el. Deci Biserica are niste mistere sau taine care au semnificatii cu puteri iesite din comun(cata intelepciune ar avea omul, fara aceste Mistere se pierde). Ca sa intelegi pe unde ajunge argumetul...este ca aia care spun ca mandalaua ii ajuta, deci aceste Mistere sunt un fel de model cu semnificatii sacre.

Sunt 3 etape pentru unirea cu Dumnezeu; cea purgativa, iluminativa si unitiva.
Îndumnezeirea este considerată a avea trei etape: prima, purificarea sau katharsis; a doua, iluminarea, viziunea lui Dumnezeu sau theoria; și a treia, sfințenia sau îndumnezeirea (theosis). Astfel, termenul „îndumnezeire" descrie întregul proces și obiectivul său. Prin intermediul purificării o persoană ajunge la theoria și apoi la theosis. Îndumnezeirea este comuniunea persoanei cu Dumnezeu. Potrivit acestei doctrine, viața sfântă a lui Dumnezeu, oferită credinciosului de Isus Hristos prin Duhul Sfânt, este exprimată prin cele trei etape ale îndumnezeirii, începând cu frământările spirituale din această viață, crescând cu experiența cunoașterii lui Dumnezeu și desăvârșindu-se cu învierea credinciosului, atunci când victoria lui Dumnezeu asupra fricii, păcatului și morții, împlinită în răstignirea și învierea lui Isus Hristos, se va manifesta pentru totdeauna în acel credincios.[11]

| Irinel15123532 a răspuns:

Apocalipsa 3:20-22
Iată, Eu stau la ușă și bat! Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el, și el cu Mine.
El este la usa vietii tale, trebuie doar sa ii deschizi, cheia este in mana ta, nu in mana Lui. El nu poate forta incuietoarea, tu trebuie sa deschizi, daca vrei.

| marinaru777 a răspuns:

Incearca sa il cunosti si cum zice Sf Serafim de Sarov care este scopul vietii?

| catalynx a răspuns:

Poti incerca sa-l descoperi pe adevaratul creator, insa primul pas este sa renunti la orice fel de religie, sa nu crezi in cartiile religiilor. Un creator avem cu totii, dar nu este cel descris de religii.

Întrebări similare