Am ales Universul dar putem sa alegem si aparitia vivetii. Desingul inteligent este o ipoteza noua care afirma ca viata a fost creata de o inteligenta superioara, iar dovada este complexistate formelor de viata.
Putem pune si curcubeul pe seama desingului inteligent daca nu avem notiuni de baza despre lumina. Doar pentru ca un lucru pare complex nu inseamna ca a fost creat.
Si nu putem sa spunem ca Dumnezeu a creat legile si gata, Universul s-a dezvoltat singur fara contributia directa a divinitatii? Si ajungem la Dumnezeul deist.
"Cum poate sa iasa ceva atat de complex si ordonat in mod intamplator" cred ca te referi la viata. Nu este cea mai buna analogie. Curcubeul e un simplu fenomen luminos, care dureaza cateva minute. Viata se incapataneaza sa dureze. Daca intr-o pustietate vezi ceva foarte simplu, de exemplu o masa de piatra, un scaun spui ca s-a format din eruptia unui vulcan sau cauti urmele unor vietuitori, a unui "proiectant"?
Presupun ca te referi la viata de pe pamant. Complex in comparatie cu ce? Nu ai cu ce sa compari din moment ce nu ai descoperit intregul univers.
Inferno amice care stim ce e curcubeu tu nu vezi ca multi habar nu au cei ala si ca e un semn divin
ps sincer degeaba incerci sa comunici stiintific cu crestini, pu-ne si tu ntrebari irationale vei vi respectat si aplaudat cu cat esti mai prost cu atat esti mai crestin
ps profil - blog
Aici ai dreptate. Am vazut si eu prostia crestina si imi vine greata dar degeaba ca e peste tot. PS nu-s ateu dar nici crestin
De unde stii ca acel fenomen natural nu este creat de nicio divinitate? Daca creatia este adevarata acel fenomen natural de care vorbesti face parte din creatie!
Creştinii aceea n-au învăţat probabilitatea.
P=Numărul cazurilor favorabile supra numărul cazurilor posibile.
Şi la numărător şi la unmitor numărul este aproape, dacă nu infinit, deci ar fi chiar surprinzător să nu apară ceva ordonat şi frumos.