Nu poti "avea" previziuni, ci poti "face" previziuni.
Ca sa faci o previziune trebuie sa ai capacitatea, pe baza datelor pe care le ai, a conexiunilor cu alte situatii similare, a analizei situatiei actuale si a interpretarii lor corecte sa intelegi ceea ce va urma sa se intample.
Acesta e singurul gen de previziune care are baza reala.
Mai exista doua tipuri de "previziuni" false, dar folosite la scara larga si acceptate de creduli. In astea se incadreaza si cele cu caracter religios.
1. Faci un numar imens de presupuneri despre diverse lucruri si pana la urma e imposibil sa nu se nimereasca cat de cat ceva. Dupa care zici: "v-am spus eu"!
2. Faci "previziunea" dupa ce evenimentul respectiv s-a intamplat si apoi convingi fraierii ca de fapt ai spus lucrul respectiv inainte de a se intampla.
Povestile religioase abunda de "previziuni" din astea doua categorii.
Mai sunt si alte forme false de "previziune" dar intalnite mai rar.
Uite iti dau exemplu de previziuni simple: anul viitor vor fi cutremure, inundatii si incendii care vor produce multe victime. Cu asemenea previziuni n-ai cum sa dai gres.
Aaa știu eu.te duci într.un cimitir noaptea cam pe la 12 noaptea și faci spiritisme acolo cu lumânări cu toate cele și invoci pe Nostradamus sau pe baba Vanga și ei îți vor spune ce e de făcut
Nu exista..eu ma uitam la multe filme de genu' si credeam ca e real si intr-o seara am visat ceva, a doua zi s-a intamplat.dar o singura data, deci a fost coincidenta.
Chestia e ca se poate intampla doar din intamplare, nu credeti in tot.
AvalohAlyn întreabă:
recedaniel3 întreabă: