Îmi imaginez că acei creştini care spun asta n-au nici cultură generală, şi-au şi stat prea mult să citească Biblia (unde, nu sunt sigură, dacă se precizează explicaţia ta de mai sus, dar cred că nu). Eu zic doar că-i ignoranţă şi încăpăţânare, plus că unora le e şi frică să îşi pună întrebări de genul, nu se întreabă niciodată în ce cred cu atâta tărie.
Chiar eu am primit un raspuns de genu.
''Cum poti sa-L asemeni pe Dumnezeu cu zeii? Zeii sunt creatii omenesti! Dumnezeu nu este zeu!''
Nu dau nume fiindca ar putea aparea insulte sau cuvinte grele celui ce a afirmat asta.
Fenomenul vine din neştiinţă, dragul meu. Simple păreri, fără o bază reală, fără o documentare prealabilă...şi atât.
Autoritatea suprema a crestinului si argumentele finale trebuie sa fie reprezentate de Sfanta Scriptura. Hai sa luam doua exemple.
Mai intai, sa ne oprim la 1 Ioan 4:8, unde zice: "Dumnezeu este dragoste". Termenul in greaca nu este "Domnul Zeu" ci θεός (Theos = Divinitate suprema).
In Vechiul Testament, Exod 20:2 unde se spune "Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau", Domnul este in ebraica "Yehôvâh" (Cel care exista prin sine insusi, Etern), in timp ce Dumnezeu este "Elohim" forma de plural pentru a descrie divinitatea suprema.
Prietene, daca vrei sa te joci in cuvinte, e ok. E alegerea ta. Dar nu ne mai pune cuvinte in gura si nu mai interpreta dupa ureche... Nici un crestin sanatos si informat nu o sa-ti spuna vreodata ca Dumnezeu este "un zeu" printre altii la fel, iar asta nu se poate combate sau demonstra prin originea traducerii in limba romana. Daca prin "zeu" intelegi divinitatea suprema care a creat intreg universul si care nu mai are un corespondent, atunci... bingo, Zeu sa fie, numai sa intelegi si sa crezi asta!
"Termenul in greaca nu este "Domnul Zeu" ci θεός (Theos = Divinitate suprema). "
Exact ce spuneam. Theos a dat mai tarziu Dheos care a dat Deus si s-a ajuns la zeu.
Theus=Zeu.
"Daca prin "zeu" intelegi divinitatea suprema care a creat intreg universul si care nu mai are un corespondent, atunci... bingo, Zeu sa fie, numai sa intelegi si sa crezi asta! "
Asta inteleg prin Zeu.