| qieiqpalz a întrebat:

Cum pot deveni copilul lui Dumnezeu? Am vb cu sa zicem preot nu stiu sigur ce e pastor /preot / veghetor si a zis ca trebuie sa fiu copilul lui Dumnezeu sa ajung in rai si multe chestii(fara com ca nu exista dumnezeu etc)

19 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cartea "Calea către Hristos" scrisă de Ellen White, te va învăța ce/cum să faci.
O găsești pe google.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Ellen White sa inselat, sa crezut profet
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ellen_White
Suporterii lui Ellen G. White o văd ca un profet contemporan, chiar dacă ea nu și-a asumat niciodată acest titlu. Suporterii cred că ea a avut darul spiritual al profeției cum este enunțat în Apocalipsa 19:10. Scrierile sale aduc în vizor Mâna lui Dumnezeu în istoria creștinismului. Acest conflict cosmic, cunoscut ca "Marea Luptă" este subiectul principal al scrierilor sale, multe ele copiate creativ din cărțile altor autori, ceea ce a dat naștere unui scandal de plagiat din care a reieșit însă că legile americane din momentul publicării nu pedepseau faptele ei, deci copierea scrierilor altora fusese legală.[1] Deci din punctul dreptului penal și al celui civil faptele ei nu ar fi avut consecințe neplăcute pentru ea.[2] Ea însăși a recunoscut în scris faptul că a copiat din operele altora fără a oferi citări ca la carte

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Nu este de mirare că un om care nu face nimic este judecat de ceilalți; și că cel care face ceva este iarăși judecat de ceilalți.
Păi dacă oamenii L-au găsit vinovat pe Fiul lui Dumnezeu, cu cât mai mult îi vor găsi pe urmașii Lui.
Sunt oameni care caută nod în papură. Și dacă vor căuta cârlige în care să-și așeze necredința, li se vor da. Ce caută omul, aceea va găsi. Eu am căutat o viață mai bună; și mi-a fost dată. Mi-a fost dat ceea ce căutam pe când eram adolescent.

Eu vorbeam de Ellen White
am fost la biserica advesntista =aia se jucau pe tel, misto biserica, pliante si atat

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

"...Se jucau pe tel..."
Nu le iau partea nicidecum ale celor ce nu oferă respect Casei lui Dumnezeu și a prezenței Sale. Nu era mai bine pentru ei să se joace acasă și să nu-și mai chinuie sufletul să vină la biserică?
Dar dacă sufletul nostru este în cursul săptămânii îndreptat către Dumnezeu, atunci vom aștepta și ne vom pregăti cu bucurie să ne întâlnim cu Tatăl nostru în Casa Lui în ziua Sa cea sfântă. Atunci prezența noastră la biserică va fi cu adevărat binecuvântată.

Nu stiu, eu ma vedeam cu una advent, ea era cat un munte de inalta )))))))))) si am spus hai la biserica ta

Răspuns utilizator avertizat
| mentholinks a răspuns:

"Omul care este drept, care face judecată şi dreptate,
care nu mănâncă pe munţi carne jertfită idolilor şi nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, care nu necinsteşte nevasta aproapelui său şi nu se apropie de nevastă-sa în timpul necurăţiei ei,
care n-asupreşte pe nimeni, care dă înapoi datornicului zălogul, care nu răpeşte nimic, care dă din pâinea lui celui flămând şi înveleşte cu o haină pe cel gol,
care nu împrumută cu dobândă şi nu ia camătă, care îşi abate mâna de la nelegiuire şi judecă după adevăr între un om şi altul,
care urmează legile Mele şi păzeşte poruncile Mele, lucrând cu credincioşie – omul acela este drept şi va trăi negreşit", zice Domnul Dumnezeu."

Răspuns utilizator avertizat
| slayer09 a răspuns:

In primul rand du-te la un duhovnic, la biserica din orasul/satul tau si spune-i asta lui si el o sa te indrume ce trebuie sa faci. In al doilea rand poti citi carti despre viata Sfintilor. Poti citi Biblia. Sunt multe clipuri pe Youtube despre cum poti trai in Hristos. Uite unu pe care poti sa il asculti: https://www.youtube.com/watch?v=0UxoV5kaYNQ

| qieiqpalz explică (pentru slayer09):

Am vb cu un duhonic dar ma tot evita.

| qieiqpalz explică (pentru slayer09):

Sunt penticostal.

| slayer09 a răspuns (pentru qieiqpalz):

Nu vreau sa creez divergente, dar ce te face sa fii penticostal? In sufletul tau nu ai tanjit dupa religia ortodoxa? Dar de ce se fereste duhovnicul acela de tine? Si daca acela te evita du-te la altul, un adevarat preot al lui Dumnezeu, te va invata ce sa faci.

| qieiqpalz explică:

Buna gluma

| alin131 a răspuns:

Eu sunt crestin ortodox. Sa sti ca in ziua de azi unii preoti slujesc in alta parte.

Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.

Daca vrei sa ajungi in Rai, acolo te poate primi doar Iisus Hristos pentru ca nimeni nu ajunge in Rai decat prin El.

Daca esti crestin ortodox si esti botezat de mic in biserica este bine. Daca nu, trebuie sa cauti un preot crestin ortodox adevarat (atentie la cei care nu ii mai slujesc lui Hristos pentru ca sunt multi).

Roaga-te la Iisus Hristos sa te ajute si sa iti scoata in cale tot ce iti trebuie si sa te ajute ca sa poti sa devi un crestin ortodox adevarat si sa poti sa faci ce ne-a invatat Mantuitorul nostru ca sa ajungi in Rai.

Sa sti ca trebuie sa respecti cele 10 porunci si ar fi bine daca ai vrea sa citesti Sfanta Scriptura (si Vechiul Testament si Noul Testament si psaltirea).

Dumnezeu a creat cerul si pamantul toate cele vazute si nevazute, te va ajuta pentru ca te iubeste si vrea sa ajungi in Rai. Pe toti ne iubeste si vrea sa ajungem in Rai, chiar pe toti ne iubeste pentru ca El ne-a creat.

Te poti ruga la Dumnezeu Tatal Cel din ceruri, la Iisus Hristos si la Maica Domnului.

Cand iti faci semnul crucii spui:

In numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

Sfanta treime adica Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Roaga-te daca vrei la Dumnezeu si iti va lumna mintea sa stii ce ai de facut.

Iisus Hristos te iubeste.