Ce te face sa crezi ca un crestin oarecare are confort psihic? Unii sunt stresati, plini de griji, altii se sinucid, etc.
Eu nu cred ca e asa confortabil sa stai mereu cu grija ca cineva te judecata si de asteapta mereu la cotitură
Oricum te asteapta o moarte la cotitura.
Moartea fara veste. Evenimente neprevazute.
Ceva imprevizibil precum moartea e mai rea decat Dumnezeu care e previzibil daca Il cunosti.
Sau 2m sub pamant si o haita de viermi care te devoreaza.
Tie ti-e frica de viermi. Ei curata oasele de carnea in putrefactie. Ramane osul curat. Viermii fac o lucrare sfanta.
Prin foc nu mai ramane decat cenusa.
"Ei curata oasele de carnea in putrefactie. Ramane osul curat. Viermii fac o lucrare sfanta."
Mhm, necrofagia e lucrare sfanta. Pe cand o sarbatoare crestina pe tema asta?
O lucrare sfanta in sens material.
Nu e necesara o sarbatoare pentru asa ceva. Dumnezeu a facut viermii pentru a curata pamantul de cadavre.
Viermi apar daca lasi cadavru sa putrezeasca in loc sa te ocupi de ritualu mortului, ii esti dator daca este ruda ta. Cum te-a adus pe lume asa trebuie sa-i faci si calea plecarii.
Nimeni nu poate sa duca o viata de crestin autentic, pentru ca avem o natura denaturata de pacat, vom mai cadea, dar trebuie sa ne ridicam si sa nu renuntam la cursa.
Cursa asta nu este una de viteza, cine ajunge primul, ci este una de rezistenta, trebuie sa ramai in cursa, poate vom ajunge la linia de sosire schiopi, cu vanatai, cu hainele rupte, dar trebuie sa trecem linia de sosire.
Cand cadem, Dumnezeu ne ridica, asa cum un tata isi ridica copilul de 2 ani atunci cand merge si se impiedica si cade.
Ploua, in lumea asta ploua cu ispite, dar este o diferenta in a te stropi pe picioare accidental mergand pe drum cu o umbrela, si a arunca umbrela si a te arunca in toate baltile de pe drum.
Daca nu esti crestin ce-i cu obsesia asta biblica?
Deci sa inteleg eu ca oamenii accepta crestinismul pentru ca nu li se intampla lucruri care sa-i raneasca destul de tare si li se pare intr-un fel ca dz i-ar proteja. Si tare-s curioasa cat au pacatuit astia din cele 10 porunci, cei care n-au pacatuit au doar de plans ca n-au unde sa se uite altundeva cu atata facatura de crestini nesimtiti.
Si apropo eu vad 2 sensuri in intrebare: 1 faptul ca tu vrei sa-l faci pe un crestin sa se simta confortabil. sau 2, tu nu te simti confortabil si ai impresia ca trebuie sa fi crestin pentru asta. Deci daca cumva te referi la 2, da drumu la biblie.
Deci numai nesimtiti vor fi crestini, ca au imrpesia ca dz e prietenu lor. (Mai tin minte ce intrebari am lasat de la inceput pe site asta, si da am talentul sa tin mult intr-un singur gand, si apoi pe viitor mai separ piese mici din povestea veche). Si multi plangaciosi care n-au de ales in ce sa "creada". Ca, a venit vremea cand "informatia" este predata de crestini unor copii prin "invatamant obligatoriu" gratuit.
Confortul unui creștin este dat de siguranța lui că orice s-ar întâmpla, Dumnezeu va avea grijă ca în final totul să fie bine pentru tine. Asta este o siguranță care numai credința într-un Dumnezeu atotputernic și care te iubește.
Ba da se intampla. In Biblie se vorbeste despre invierea din morti in carne si oase sau in forma de inger.
Exact despre asta ziceam, realitatea n-are nici o legatura cu ce scrie in povesti.
Ba are dar nu o vezi tu.