| corinaah1987 a întrebat:

Cum pot sa fac un om sa revina la dreapta credinta? Deoarece a fost manipulat de catre pocaiti

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Mustra-l, asa cum scrie in Biblie la Tit 3, 10: "De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te"! Daca nu asculta, sa nu ai nicio partasie cu el, ca sa nu te molipsesti si tu de falsii lui hristosi si dumnezei, caci acestia nu mantuiesc!
Ia aminte la tine sa ramai in dreapta credinta, caci asa cum scrie in Biblie: "Dreapta credinţă spre toate este de folos, având făgăduinţa vieţii de acum şi a celei ce va să vină." - 1 Timotei 4, 8
Si: "Cel caruia i se pare ca sta neclintit, sa ia aminte sa nu cada!" - 1 Corinteni 10:12

23 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca a fost drept credincios si alcoolic (e doar un exemplu), si a mers la pocaiti si si-a indreptat viata, lasa-l asa, e mai bine asa pentru el. Nu a fost manipulat, a inteles ce e corect si important, ca adevarata pocainta nu sta in vreo denominatie, ci in schimbarea vietii in bine.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru cristi202):

"Cine nu are Biserica drept mamă nu-L poate avea pe Dumnezeu drept tată, și în afara Bisericii nu există mântuire (extra ecclesiam, nulla salus)." - Sf. Ciprian al Cartaginei

| cristi202 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Perfect adevărat. Sunt de acord într-o proporție destul de mare cu ce spuneau sfinții părinți ai bisericii.
Și totuși, cum îți explici ca o persoana l-a găsit pe Dumnezeu vazind filmul "Isus", ca, mai apoi, și asa a fost normal, sa înceapă să meargă la biserică?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru cristi202):

Dumnezeu se dezvăluie oamenilor în diferite moduri, cum e mai bine pentru fiecare. Ăsta e cel mai frumos lucru privind relația dintre Dumnezeu și om, după mine; El vede ce ne place, vede ce ni se potrivește și încearcă să ni se descopere într-un mod cât mai potrivit. Dumnezeu construiește o relație cu noi.

| cristi202 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Frumos răspuns. Încă o dată îmi pare rău că cei care au creat site-ul nu au pus și calificativul de "frumos"

| Holiday a răspuns (pentru cristi202):

"Și totuși, cum îți explici ca o persoana l-a găsit pe Dumnezeu vazind filmul "Isus", ca, mai apoi..."

Exact cum in SUA, dupa aparitia seriei de filme Twilight, s-a dublat numarul celor care cred in existenta vampirilor.

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Asta nu o cred pana ce nu dai o sursa veridică. Și una e sa crezi in ceva, și doar sa crezi, și alta e sa crezi încît să îți fie tranformata viața.

Sunt pline spitalele de psihiatrie de persoane de astea care "cred" pana "li se transforma viata".

"Asta nu o cred..."

Problema ta ce crezi si ce nu.

Un lucru e cert. Daca cineva ar respecta Biblia cuvant cu cuvant ar ajunge ori la parnaie, ori la spitalul de nebuni.

Nu e problema mea. E clar problema ta. Ai facut o afirmatie. "In SUA, dupa aparitia seriei de filme Twilight, s-a dublat numarul celor care cred in existenta vampirilor." Eu ti-am cerut sa dovedesti. De aceea nu cred. Pina nu aduci o dovada ca ce ai spus e adevarat, nu e problema mea ca nu cred, e problema ta ca vorbesti degeaba. Si atunci, care e imbecilul? Care vorbeste in plus? Eu, care pot sa imi acopar oricind afirmatiile, sau tu, care, cand ti se cere o dovada, zici "problema ta ce crezi sau nu"?
. Iarasi, dovedeste! Adu in discutie un caz concret, cum fac eu acum: stiam un bolnav psihic, cu care abia mai puteai vorbi, era "leguma", se plimba prin centrul Timisoarei. Iti dadeai seama rapid ca e bolnav psihic, imbracat neglijent, avea privirea pierduta, nu prea reactiona la ce se intampla in jurul lui, etc. L-am vazut odata cu o Biblie mare in brate. Nu am bagat de seama. Dar, mi s-a parut interesant cand l-am vazut apoi de mai multe ori, cu ea strinsa la piept, de parca ii era draga. De curiozitate, l-am intrebat: "Citesti Biblia aia?". "Da!" a venit raspunsul, ferm, cum nu ma asteptam de la cineva in situatia lui. "Si crezi ce spune acolo?". "Da!". "Fain!", i-am raspuns, si la atit s-a rezumat discutia mea cu el. Si atunci m-am gindit: daca e asa cum spune, si daca nu se va opri la un moment dat, Biblia ii va transforma viata. Nu am gresit, ce a urmat o dovedeste. L-am reintilnit dupa cateva luni. Parea a fi mai lucid, si mai aranjat ca inainte in imbracaminte. Tot cu Biblia in mina era. Peste alte cateva luni: imbracata aranjat, ca orice alt om, constient deplin, de data asta fara Biblie, am putut intra in vorba cu el. "Mai ai Biblia?". "Da!". "O mai citesti?". "Da! Pai fara ea, nu stiu ce as face, Dumnezeu m-a ajutat mai mult ca oricine. Acum merg la primarie, ca a aranjat primarul sa am un loc al meu unde sa locuiesc, ca numai pe drumuri am stat". Si am mai continuat discutia, ca si cu oricare alt om normal, si asa am aflat unele lucruri despre viata lui. Si, peste alte cateva luni, intr-o statie de tramvai, la un tramvai blocat, pentru ca jonctiunea din fata sa cu linia de troleibuz se defectase, si cei de la interventii lucrau la ea de zor. Era de stat, dupa cum spuneau ei, cam un sfert de ora pana sa poata pleca tramvaiul. Ma grabeam sa urc in el, cand dau nasul cu acel tip. Imi spune ca tramvaiul nu pleaca, ca e vorba de o defectiune. Initial, stiind ca a avut probleme grave, nu l-am crezut. Dar, interesindu-ma in jur, am descoperit ca era chiar asa cum spunea el. Cel mai frumos era ca el le spunea oamenilor ca tramvaiul nu pleaca, ca nu are rost sa urce in el, decat daca au de gind sa astepte acel sfert de ora. Nimeni altcineva nu a facut-o. Si pentru mine, si pentru altii, a fost de mare folos, altfel, urcam in tramvai, si, pana sa realizez ce se intampla, se duceau cateva minute bune, si conta, ca eram pe graba atunci. Vezi, asta face credinta. te poate tranforma chiar dintr-o leguma in ceva util pentru cei din jurul tau. Zi-ne cum vrei, imbecili, nebuni, psihopati, etc, tot ce spui sunt doar vorbe. Noi suntem cu faptele. Incepind de la maruntisuri cum a fost ce a facut acel tip. Daca vrei, pot sa iti aranjez o intalnire cu acel tip, sa vezi povestea vietii lui, e un tip real, a carui viata a fost schimbata mult in bine de Biblie. Adu si tu unul la fel de real, care sa sustina afirmatia ta, ca sunt spitalele de psihiatrie pline de cei ce cred. Pina atunci, nu cred ca mai are rost sa vorbesti. Odata ce nu dovedesti ce spui, sunt doar vorbe.

De fapt in continuare insisti pe faptul ca aceasta asa numita credinta in spiridusi e benefica nebunilor, drogatilor, betivilor, etc.
Problema povestilor astea e urmatoarea: exista sute de milioane/miliarde de persoane care nu dau doi bani pe spiridusul tau, dar sunt intr-o situatie mult mai buna decat nebunii tai dupa ce au citit Biblia. Inclusiv situatii in care au ajuns "de pe strazi" sa aiba o viata buna, sau foarte buna. Concluzia logica este ca de fapt altii sunt factorii care duc la asta, nicidecum credinta in spiridusi. Stii cum e, cand un credincios de asta se imbolnaveste, ia tratament, dar se si roaga, iar dupa ce se face bine poate sa jure ca datorita rugaciunilor s-a facut bine. In conditiile in care evident ca mai exista mii care au fost in situatia lui si s-au vindecat doar cu tratament, fara rugaciuni.
Mai simplu: orice transformare pozitiva in viata cuiva credincios, s-a intamplat si altora care nu au nicio treaba cu spiridusii credinciosului respectiv. Deci nu credinta este cauza.

"...ca sunt spitalele de psihiatrie pline de cei ce cred."

Nu doar spitalele, dar si puscariile. Exista multi care care au ajuns in aceste locuri din cauza intoxicarilor cu misticism.

"De fapt in continuare insisti pe faptul ca aceasta asa numita credinta in spiridusi e benefica nebunilor, drogatilor, betivilor, etc." Pai e. Chiar e. Si pentru oameni normali ca tine. Sau tu esti perfect, nu ai nimic de imbunatatit?
"exista sute de milioane/miliarde de persoane care nu dau doi bani pe spiridusul tau, dar sunt intr-o situatie mult mai buna decat nebunii tai dupa ce au citit Biblia." Corect. Dar asat nu inseamna ca nu au nevoie de Dumnezeu si ei. Si nu asta e chestia. Vorbesc de progres. Unii, de care zici tu, nu fac nimic cu viata lor, ce e foarte trist, desi au n capacitati, iar nebunii sau cei slabi care citesc Biblia fac ceva cu ea, scapa de problemele lor, si nu numai atit. Asta trebuie sa vezi. Intrebarea e: cum scapa, cand pe orice bilet de iesire de la psihiatrie scrie "ameliorat", caci bolile psihice nu se vindeca? Asta nu vrei tu sa vezi.
"orice transformare pozitiva in viata cuiva credincios, s-a intamplat si altora care nu au nicio treaba cu spiridusii credinciosului respectiv." Nu zic ca nu ar fi asa. Dar rata cu care se intampla la credinciosi e mult mai mare decat la ceilalti. De exemplu, si credinciosii nu primesc raspuns la rugaciuni. Dar una e sa nu primesti la 2 din 10 (cam asta e rata la mine), si alta e sa primesti doar 4 din 10 sa zicem, ceea ce ar fi perfect normal, caci o poti pune pe seama intimplarii, si atunci daca raspuns primit e o optiune, si unul neprimit e alta, avand doua optiuni, la intimplare ar trebui sa iasa 50%, deci cinci din 10. Dar eu am avut si perioade cand a fost si 9 din 10. Si situatia nu e inchisa, pentru ca acum ma rog, dar raspunsul poate veni dupa ani. Vorbim de probabilitati aici. Cind te uiti la asta, statistic vorbind, te poti intreba de ce credinciosii au parte de mai multe transformari. Sau poti sa o pui altfel: de ce au parte de mai putine accidente de circulatie decat prezinta statistica? Orice statistica ai face, coparativ, credinciosi cu necredinciosi, ai observa ca credinciosii sunt favorizati. Stiu, ai vrea ca credinciosii sa nu aiba probleme, daca Dumnezeu pretinde ca ii protejeaza, dar lucrurile nu sunt asa de simple, nu e doar Dumnezeu implicat in lumea asta, uneori ne-o facem noi cu mina noastra.
"Nu doar spitalele, dar si puscariile. Exista multi care care au ajuns in aceste locuri din cauza intoxicarilor cu misticism." Dovedeste! Macar cu un caz. Altfel, nu se pune. E doar ceva spus de tine.

"Si pentru oameni normali ca tine. Sau tu esti perfect, nu ai nimic de imbunatatit?"

Credinta nu te "imbunatateste", doar transforma o problema in alta.

"Dar asat nu inseamna ca nu au nevoie de Dumnezeu si ei. "

De ce ar avea nevoie sa creada in povesti cu spiridusi. In plus, sunt o gramada care cred, dar in unele cu alti spiridusi. La fel de traznite, dar care pentru ei functioneaza exact ca ale voastre pentru voi.

"pe orice bilet de iesire de la psihiatrie scrie "ameliorat", caci bolile psihice nu se vindeca?"

Eronat. Unele afectiuni psihiatrice se vindeca. Chiar si misticismul, care nu e departe de o boala psihica se poate vindeca.

"Dar rata cu care se intampla la credinciosi e mult mai mare decat la ceilalti."

Nicidecum. Culmea e ca majoritatea celor vai mama lor cred in spiridusi.

"Dar una e sa nu primesti la 2 din 10 (cam asta e rata la mine), si alta e sa primesti doar 4 din 10 sa zicem, ceea ce ar fi perfect normal, caci o poti pune pe seama intimplarii, si atunci daca raspuns primit e o optiune, si unul neprimit e alta, avand doua optiuni, la intimplare ar trebui sa iasa 50%, deci cinci din 10. Dar eu am avut si perioade cand a fost si 9 din 10. "

De fapt depinde pentru ce "te rogi" si ce faci pentru a atinge acel obiectiv. Daca "te rogi" pentru 10 lucruri care nu se pot intampla, sau nu faci nimic pentru a se intampla, reusita cu rugaciunile va fi 0%.

"Vorbim de probabilitati aici."

Exact. Nicidecum de "ajutor" divin.

"Sau poti sa o pui altfel: de ce au parte de mai putine accidente de circulatie decat prezinta statistica?"

Nu exista nicio statistica referitoare la asta. Sunt numai fantezii mistice. Acum serios, tu chiar crezi imbecilitatile astea?! Ca deja bati campii rau.

"Orice statistica ai face, coparativ, credinciosi cu necredinciosi, ai observa ca credinciosii sunt favorizati."

De fapt in general credinciosii sunt in proportie mai mare vai mama lor. Probabilitatea ca cineva sa die credincios e direct proportionala cu lipsa de educatie si saracia.

"Stiu, ai vrea ca credinciosii sa nu aiba probleme, daca Dumnezeu pretinde ca ii protejeaza..."

Nu am dorinte idioate, de genul asta. Toata lumea are diverse probleme. Doar ca misticismul nu ajuta la evitarea si/sau rezolvarea lor.

"Dovedeste! Macar cu un caz."

Pe bune?!laughing

| doctorandus a răspuns:

Răspunsul la întrebarea dvs. este conținut în cuvântul „adevărat".

Toate religiile promit lucruri - crede în mine și vei merge în rai, reîncarnarea este reală, noi suntem poporul ales etc. O mulțime și o mulțime de promisiuni. Dar aproape toți promit un lucru în comun: religia noastră este SINGURA religie adevărată. Întrebați orice musulmani, creștini, budiști devotați etc. și îți vor spune: Noi ne-am dat seama, iar celelalte sărmane suflete amăgite sunt pur și simplu pradă greșelii.

Dar aici se află răspunsul la întrebare.

Dacă creștinii cred că a lor este singura religie adevărată, iar musulmanii cred că a lor este singura religie adevărată, este clar că un grup (sau ambele) greșesc.

Deci care este? Există vreo modalitate de a ști?

Imaginează-ți o întrebare similară: Câte roci sunt în ocean? Dacă ai întreba un milion de oameni, ai putea primi un milion de răspunsuri diferite. Nu există nicio modalitate de a ști sigur, nu?

Corect.

Religia nu poate fi „adevărată" în măsura în care înțelegem acest cuvânt. Adevărat implică un grad de dovezi care să susțină afirmațiile tale cu privire la validitatea unei declarații. Dar religia (și credința în general) este credința în ceva fără dovezi pentru asta. Prin definiție, un lucru nu poate fi verificat ca fiind adevărat fără niciun fel de dovezi.

Deci există un răspuns la întrebarea dvs. Singura religie adevărată este:

Nici una dintre cele de mai sus.

Nicio religie nu are dovada validității ei. Dacă ar avea-o, nu ar fi religie. Ar fi știință. Nu există o religie adevărată - doar credință.
— Dave Consiglio, Quora

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce înseamnă că credința ta este cea dreaptă? Doar fiindcă spui tu?
Și dacă revine, la ce o să-i folosească?

| CostinAlamariu a răspuns:

Să te rogi pentru el și sa fii tu un bun exemplu de creștin.

| StrongHeart a răspuns:

N-ai cum. Si n-ai de ce.
Fiecare adera la ce religie vrea.
Am intalnit pocaiti batuti in cap si am intalnit pocaiti super ok ca oameni. Esti avocatul lui Iisus Hristos?

| cristi202 a răspuns (pentru StrongHeart):

Subscriu total!

| SingleForOne a răspuns:

Ai putea să încerci să înțelegi convingerile lui, să-i oferi tu mai multe explicații și înțelegere din punct de vedere creștinesc (nu neapărat religios), și cum s-ar bucura de viață lui în moduri mult mai plăcute. Dacă nu, lasă-l să-și facă de cap, e treaba sa să-și revină la minte. Ai putea încerca să cauți mai multă tărie de sine ca să-l convingi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e manipulat de către pocăiți și ortodoxia nu este dreapta credință. Dacă ar fi dreapta credință, spune mi unde scrie in Biblie sa ne rugam la sfinți, icoane, îngeri, unde scrie sa ne facem cruce, sa pupam moaște, sa ne închinăm la icoane și sa le pupam, unde scrie sa botezam bebelușii etc. Dacă ar fi "dreapta credință" ar împlini Biblia, ptc Biblia e adevărul (Ioan 17:17).

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Trebuie sã studiezi doctrina Cultului la care a aderat, apoi sa studiezi aprofundat Noul Testament, ca sã poți argumenta cu Evanghelia ce anume nu e comform cu Creștinismul, în doctrina și practicile acelui Cult. Apoi va trebui sa-i explici de ce `dreapta credințã` și catolicismul sunt singurele culte ce au sânge de creștini pe mâini, deși ambele susțin cã sunt lumina și adevãrul creștinismului. Și cum de aceste douã culte au fost (și sunt) pe primul loc la imoralitate, corupție, materialism, agresivitate, ilegalitãți, dezimformare, denigrare și învãțãturi & practici religioase pãgâne•••
P.S. -
Precizare pentru cei ce nu cunosc termenul : "pocãința" nu este un cult sau o practicã religioasã pãganã, ci o stare/transformare normalã si necesarã, în viața oricãrui convertit la Creștinism. Radicalismul religios însã, folosește în mod denigrator acest termen.

| Pocait01 a răspuns:

Cu ce greșesc pocăiții în credința lor?
Ce înseamnă să fii pocăit?

| sadrian46 a răspuns (pentru Pocait01):

Nu greșesc, dar sunt disprețuiți, fiindcă existența lor pun în discuție doctrina îngustă a celorlalți.