Termenul pe care grecii il au pentru credinta (si pe care il gasesti pe paginile Noului Testament) este "pistis". El are ca radacina grecescul "peithō", care inseamna "a face pace, a te impaca". Nu este vorba doar de ceea ce simtim ci mai degraba de ceea ce am inteles. Credinta adevarata nu este astazi si maine dispare. Epistola catre Evrei o defineste ca pe o "incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile cari nu se vad." Cu alte cuvinte credinta adevarata te va afecta nu doar la nivel emotional, ci si la nivelul vointei, gandirii, etc. Ea iti va modela caracterul si te va afecta cat se poate de profund. E drept, bucuria pe care o aduce in inima, pacea si faptul ca iti va da sens vietii, nu se compara cu nimic altceva.
Cum sa fii mai credincios? Unul dintre raspunsurile cele mai bune le gasesti in Biblie, in Romani 10:17. Credinta ta va creste pe masura ce te vei adanci in citirea, aprofundarea si intelegerea Sfintei Scripturi.
"Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos." (Rom.10:17).
Ai funda!
Motiv? : pentru ca ai dat cel mai indetaliat raspuns
Pai sunt mai multi pasi de urmat. Fa-i unul cate unul. Pe primul ti-l spun eu: schimba-ti poza de la avatar. Pasii urmatori probabil ti-i vor spune altii.
De ce sa schimb poza de la avatar wee? :&(( Mie imi place ca e cu Saw, nu cred ca o poza face asa rau.Chiar e pacat poza?
Pacat este prostia.
In primul rand studiaza cu atentie Biblia si incearca sa aplici ceea ce inveti din ea. Apoi roaga-l pe Dumnezeu sa gasesti adevarata pace.Filipeni4:6,7
Ca sa ai credinta mai puternica trebuie sa te ROGI lui DUMNEZEU pentru aceasta, asa se rugau calugarii si Sfintii, sa fie feriti de ispite si sa aiba o credinta si smerenie puternica.Un alt ajutor pentru o credinta puternica trebuie sa mai fie CITITUL CARTILOR DUHOVNICESTI.Cartile normale iti imbogatesc vocabularul, iti dezvolta imaginatia si inteligenta dar cartile duhovnicesti, religioase scrise de Sf.Parinti si nu numai ajuta la intarirea credintei, la cunoasterea credintei si la spor duhovnicesc.Aceste doua, rugaciunea si cititul sunt doua mari ''medicamente'' pentru suflet.Sa nu uitam insa si de al treilea medicament important care e participarea la slujbele religioase.Eu sunt sigur ca daca vei ''lua''aceste 3 ''medicamente'' vei fi mai credincios cu minim 40-50%.Spor in toate
Relaţia cu Dumnezeu şi comunicarea cu el depind în primul rând de cât de bine îl cunoşti. Nu-i aşa că, de obicei, îţi vine greu să discuţi cu cineva pe care nu-l cunoşti bine? Dar cu un prieten apropiat putem permanent să discutăm, şi asta deoarece îl cunoaştem.
În mod asemănător, cu cât îl cunoaştem mai bine pe Dumnezeu, cu atât ne e mai uşor să vorbim prin rugăciune. De aceea, faptul de a studia Biblia este absolut necesară. O seară bună!
In viata duhovniceasca se urca si se coboara tot timpul - exista momente si momente. Important e sa mergem mai departe si sa ne ridicam de fiecare data cand cadem. Dumnezeu ne stie pe fiecare - cu puterea si neputinta noastra. Roaga-te. Si cauta-ti un duhovnic bun.
RAY întreabă: