Iubirea vine de la Dumnezeu pentru ca si El este iubire si adevar.
„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poarta cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată".
Greutatea nu vine din parte altora, ci este in tine insuti. Dumnezeu este Dragoste si greutatea ta este neputinta omului din launtru de a-si deschide drumul catre omul din afara. Daca nu ai invatat cum sa eliberezi omul din launtru prin zdrobire sau spargerea omului din afara, esti incapabil sa iubesti. Odata ce omul din afara a fost zdrobit, vei putea sa iubesti.
Dragostea adevarata fata de ce? Dragostea adevarata presupune sacrificu de sine, sa cauti folosul celuilalt mai mult decat pe al tau. D_zeu, a manifestat iubire adevarata (Ioan 3:16 < Proverbe 8:22). Isus ne-a lasat modelul de iubire adevarata in toate aspectele, vietii. Da asimilarea cunostintei exacte despre Dumnezeu te va ajuta sa vez ce inseamna iubirea Agape, cu prioritate.
Credinta in Dumnezeu te face sa iubesti, nu religia.Sau in ce zeu crezi tu.Trebuie mai intai sa-ti corectezi defectele, sa te corectezi pe tine.Nu va fi usor.Te vei corecta toata viata pentru ca elimini un defect si dispare altul.Trebuie sa iubesti din interiorul sufletului si pe langa asta trebuie sa fi bun, intelegator, milos, prietenos, sa nu-i judeci pe ceilalti.
Tu trebuie sa gasesti dragostea adevarata nu trebuie sa te bazezi pe religie
Daca esti iubit ar trebui sa iubesti la randul tau. Este un schimb catre ceilalti. Iubeste mult cel caruia i se iarta mult, atunci cand nu merita si intelege asta. Vrea sa dea inapoi.