Nimic concret in filmul ala. Oricat incerci e greu sa combati stiinta moderna cu niste fapte care poate sau poate nu s au petrecut acum 2000 ani. E destul de aberant.
Eu cred in stiinta, pentru ca demonstreaza lucruri. E atat de simplu.
Nu am pretins ca sunt mai destept, doar mai aproape de realtiate.
Stii de ce crezi tu in dumnezeu si nu in alti zei? ca asa au hotarat parintii tai cand ti au impus religia. E atat de simplu. cum cateva sute de milioane de indieni cred in altceva ca sa li sa impus de mediul in care au crescut, cum cateva sute de milioane de chinezi cred in altceva ca asa s au crescut samd. Stiinta pe de alta parte e universal valabila tocmai pentru ca face parte din realitate. Simplu. Atat de simplu.
Pune-l la incercare pe Dumnezeu, de ce nu-l pui? Vrei doar sa-i negi existenta pur di simplu? E foarte concret acel filmulet. Uita-te la tot video-ul, cred ca nu te-ai uitat la tot
Daca ti s-ar arata Dumnezeu, tu tot cu ateismul o tii. Stiinta nu au aparut la intamplare, din nimic.
Am pus o intrebare la categoria "religie", daca imi raspunzi la intrebarea aia, ma fac ateu, la fel ca tine.
Am fost si eu nedumerit la unele intrebari despre Dumnezeu, acum nu mai sunt
Si unde il gasesc sa il pun la incercare? o adresa ceva? ca doar nu oi vorbi singur prin casa si sa presupun pe urma ca ma aude... intelegi dilema mea?
Stiinta a aparut din necesitatea oamenilor de a intelege lucrurile si nu de a lua totul de bun sau de a pune totul in seama puterilor supranaturale.
Chiar nu știi. Nu cred in Dumnezeu pentru ca așa am fost învățată, am crezut si in alti zei si m-am întrebat de multe ori de Dumnezeu ar fi cel care a creat lumea. Nu părinții m-au sfătuit, singură am căutat adevărul si sufletul meu a simțit calea pe care am ales-o in mod inexplicabil. Știința demonstrează multe lucruri, dar nu ce ne este de folos si nu totul. Spre exemplu, de unde a apărut viața pe pământ? etc.
Vezi? Nu chiar atât de simplu.
Ok, deci ai facut parte din Islam? (ma indoiesc amarnica, ca nu mai scapai cu viata de acolo. Pari femeie si aia te transformau un sclava)
Deci ai facut parte din Hinduism?
Deci ai facut parte din Budism?
Deci ai facut parte din Jainism?
Deci ai facut parte din Sikhism?
Deci ai facut parte din Taoism?
Si dupa toate astea ai ajuns la concluzia ca in final crestinismul detine adevarul?
Daca asa e, tot respectul meu.
Daca nu e asa, discutia noastra a lua sfarsit aici pentru ca denota ca esti atat de aroganta incat sa crezi ca spalarea ta pe creier de catre cei din jur te fac sa cunosti adevarut si implicit te pisi pe celelalte religii zicand ca a ta e cea mai mare si mai tare.
Legat de aparitia vietii, vezi ca am explicat mai sus, nu ma repet, doar mai concluzionez odata ca tot ce spune stiinta este mai plauzibil si mai de bun simt decat basmul ala cu batranelul pe un nor care creaza oameni din praf
Aaa, da... si vezi ca in lumea asta 4.7 miliarde considera ca nu crestinismul este religia adevarata. Surpize surpize...
Legile stiintei nu au aparut din nimic. Nu au aparut la intamplare, omul doar le-a descoperit
IuliAna23, nu-l mai baga in seama. Fiecare crede in ce vrea el. Nu lasa pe nimeni sa-ti rupa relatia ta cu Iisus Hristos Satan vrea asta, asa a aparut si ateismul.
Asa e, calculatoarele, telefoanele mobile, CPU puternice ale sistemelor de calcul, masinile care se coduc singure, aparatura medicala erau toate ascunse in pestera... le-a descoperit careva din greseala
Te-ai uitat la videoclipurile alea
sau nu te intereseaza?
Astept sa-mi raspunzi dupa Uita-te la intrebarile mele din rubrica "religie".
Totusi... nu mi-ai raspuns la intrebarile alea, vrei sa le ignori?
M-am uitat la un singur video, ala de 3-4 minute, chiar consider o pierdere de timp sa ma uit 2 ore la un tip care incearca sa ma fac ca cred in ceva care nu exista palpabil. Iar filmul pe care l am vazut continea doar niste explicatii puerile... despre niste evenimente petrecute acum 2000 si despre care nu exista nicio dovada concreta, reala, dovedibila.
Intrebarile tale nu au coerenta si sunt bazate, precum cea cu de ce nu se arata dumnezeu pe citate dintr o carte plina de basme, scrisa de oameni care au facut doar propaganda. Vino tu cu explicatiile tale, nu cita pe altii.
PS. m-am plictisit de discutie, sa revii cand ai dovezi palpabile, ca uite eu pot sa iti zic ca azi am crezut in zeul Mov. De ce? Pentru ca primul lucru pe care l am vazut dimineata era o patura mov pusa pe scaunul de langa pat, si eu consider asta un sem. Pam pam.
Fiecare cu credinta lui. Tu crezi in evolutionism?
Daca crezi in evolutionism, uita-te la asta, tine doar 38 de minute.
https://m.youtube.com/watch?t=8s&v=gb2lZh-tv4Q
Uita-te 5 minute la el. Daca te uiti 5 minute e bine, pun pariu, ca o sa-ti placa
Iti respect decizia, nu am nimic cu tine, te respect :3
Ce prostie, niste intrebari fabricate, cat de cat comode si chiar si asa raspunsurile sunt de-a dreptul stupide si nu urmaresc nici o logica...
E clar, daca astfel de filmulete iti creaza iluzia ca spiridusul tau e real, ai probleme de grave de judecata, intelegere a lucrurilor si logica.
"Te-ai rugat vreodata din toata inima?"
Tu esti dus cu pluta? Cum naiba sa te rogi in mod serios la ceva inexistent? Cat de nebun sa fii?! Tu te-ai ruga fara sa te apuce rasul la Zana Maseluta? E acelasi lucru. Ambii sunt personaje fictive, din povesti diferite. E drept povestea cu Isus si Dumnezeu e conceputa in scopuri clare de indobitocire si manipulare, pe cand cealalta e de divertisment, dar in esenta sunt acelasi lucru. Fictiuni.
Iadul exista! daca ai pune intr-o sfera toate durerile si friciile oamenilor de cand exista ei pe planeta, nu ar fi decat o mangaiere fata de iad.atata planset e acolo incat intr-o singura zi se umple de lacrimi echivalentul oceanului pacific
Mane, tu din ce crezi ca ai aparut?
Tu in ce crezi? Esti ateu, deci trebuie sa crezi in evolutionism, nu?
Uita-te la video-ul despre existemta lui Iisus, tine 4 minute si e super
https://m.youtube.com/watch?v=XpccqIJ-Y14
Iti respect decizia si te respect pe tine Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea, nu? Multa pace man :3
Daca crezi in evolutionism, uita-te la asta, tine doar 38 de minute.
https://m.youtube.com/watch?t=8s&v=gb2lZh-tv4Q
Uita-te 5 minute la el. Daca te uiti 5 minute e bine, pun pariu, ca o sa-ti placa happy
Iti respect decizia, nu am nimic cu tine, te respect :3
"Tu in ce crezi? Esti ateu, deci trebuie sa crezi in evolutionism, nu?"
Nu are nici o legatura evolutionismul cu ateismul. Atei au fost si inainte de aparitia teoriei evolutioniste.
Povestile tale cu spiridusi sunt false independent de evolutionism, Big Bang, sau orice altceva vrei tu. Ele sunt false prin ele insele. Ceea ce sustin e eronat. Punct. Restul, sunt alte discutii.
Astea sunt motivatii pentru ateism, majoritatea oamenilor atei cred in evolutionism.
Tu in ce crezi?
Vreau sa aflu care este credinta ta.
Defineste "credinta". La ce te referi?
Da nu cred in zeul evreilor. De fapt zeul evreilor n-a facut nimic incat sa fie considerat un "dumnezeu", nici macar nu exista. Dar de ce "spalat pe creier de la nastere" ar fi o insulta? Este o realitate cu care se confrunta toti crestinii. Si eu am fost spalat pe creier de la nastere. De ce adevarul ar fi o jignire?
Ok, nu crezi in zeul evreilor.
In ce zeu crezi?
Dmnezeu l-a trimis pe Iisus, ca orice crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
Asta nu e nimic, nu?
Este exact o bazaconie lipsita de sens. Nu prezinta nicio dovada istorica. Imediat un ateu trebuie sa-si dea drumul la credinta in stiinta moderna cat discuta bazaconii biblice supranaturale cu crestinii. Video-ul ala este spus ca o poveste limitata pentru indoctrinati.
Creștinii nu sunt spălați pe creier, ce are toată lumea cu asta?
Ei doar sunt îndemnați de la naștere pentru că în lumea asta foarte greu găsești credință potrivită de la sine. După ce sunt învățați, sunt liberi sa aleagă ce vor, nu îi obligă nimeni.
"Zeul evreilor" într-adevăr nu există, Dumnezeu e altceva. Despre existența Lui sunt foarte multe de zis si desi e greu de demonstrat, nu e imposibil.
E mult mai simplu sa negam faptul ca la un timp vom primi răsplată pentru ce am facut decât sa cercetam puțin.
Crezi tu ca atâtea mii de ani oameni inteligenți s-au lăsat conduși de ipoteze si au muncit din greu ca sa câștige un loc in rai de pomană? Atunci te înșeli.
Nu a trimis pe nimeni. Cristos nu a existat. Ca tot mi-ai dat o asa-numita "sursa", o sa-ti dau si eu una.
https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_piso02b.htm
Aia macar este bazata pe dovezi reale. Basmele crestine din NT au fost inventate ca sa spele pe creier paganii convertiti cu forta la crestinism. Chiar sunt curios de parerea ta asupra articolului de mai sus, daca este o parere argumentata sau una specifica unui ignorant.
In ce zeu crezi?
Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.
Nu conteaza religia, eu te respect mane. Numai bine si nb :3
Cred intr-un Zeu, nu are importanta care, pentru ca tu esti deja fixat cu zeul evreilor. Si legat de predica comunista de pe munte pe care evreii au furat-o de la eseeni, sunt niste sfaturi total nenanatoase si distructive. Citeste "Nature's Eternal Religion" de Ben Klassen. Era un capitol numit "A merge in rai - misiune imposibila" sau ceva de genul si argumentele sunt destul de relevante pentru ca fot este bazat pe versete biblice despre care multi crestini nici macar n-au auzit de ele pentru ca nu si-au citit biblia. De exemplu Cristos i-a zis clar unei femei bolnave sau ceva ca el a venit pe Pamant doar pentru oile pierdute ale lui Israel, adica doar pentru evrei. De fapt si biblicul Cristos a fost evreu si religia crestina ca intreg este complet evreiasca. Ce treaba aveti voi cu dogmele lor?
"Nu conteaza religia, eu te respect mane."
Stii ca poti sa ma faci si tu spalat la creier si sa te iei de religia mea daca ai avea argumente.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: