| mentholinks a întrebat:

Cum pot sa ma conving ca nu exista iadul? Nu-mi da pace gandul ca exista totusi o sansa mica sa existe si voi suferi pentru eternitate.

74 răspunsuri:
| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns (pentru Mclaren12):

Nu vreau sa te jignesc. Te-as putea face "spalat pe creier" prin simplul fapt, ca il respingi pe Dumnezeu si iti place pacatul.

Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit.
Nb

| milan9 a răspuns:

Locul de suferinţă nu e decât un LOC DE ÎNDEPĂRTARE DE DUMNEZEU. Îndepărtarea de căldură aduce stare de frig iar îndepărtarea de Dumnezeu aduce starea de suferinţă, multiple forme... a trupului din cauza suferinţelor viciilor, a sufletului din cauza lipsei oricărui bine spiritual!
Nu Dumnezeu a lăsat LOCUL DE SUFERINŢĂ, nu El a inventat ÎNDEPĂRTAREA! Omul a făcut-o! sad
Întrebarea e de ce Dumnezeu nu-l OBLIGĂ pe om să intre în "zona de siguranţă", de fericire?

Pentru că omul este liber, atât de liber să ofere simpatie sau dispreţ lui Dumnezeu încât Fiul lui Dumnezeu se răstigneşte pe cruce continuu pentru această "libertate", pentru păcatele oamenilor...

| milan9 a răspuns:

Sfântul Isaac Sirul afirma spre exemplu ca "este gresit sa gândim ca păcătoşii din iad sunt lipsiți se dragostea lui Dumnezeu." Dumnezeu da dragostea tuturor insa puterea dragostei actioneaza in doua feluri: acealasi "foc", iubirea lui Dumnezeu, ce arde in inimile credinciosilor, se preschimba in experienta celor care o resping, in focul iadului.

Iadul in aceasta perspectiva este inteles ca prezenta a lui Dumnezeu experiata de o persoana care, prin libera alegere, respinge dragostea Sa. Este torturat de dragostea lui Dumnezeu, tortura de a fi in prezenta eterna a lui Dumnezeu fara a fi in comuniune cu El.

E vorba mai mult de neputinta sufletelor de a-si indrepta dorinta spre comuniunea cu Dumnezeu ca bun spiritual, ramanand intr-un continuu regret ca nu se mai pot bucura de placerile materiale sau ale orgoliului cu care s-au obisnuit in mod exclusiv. In acest sens, Sfantul Ioan Damaschinul afirma: "Spunem ca chinul acela nu e nimic altceva decat focul poftei nesatisfacute", altfel spus cand spune ca focul iadului consta in poftele care nu-si gasesc materia pentru a se satisface.

| Mclaren12 a răspuns (pentru IuliaAna23):

Deci tu crezi in judecata de apoi si nu crezi in zeul evreilor? Ciudat. Rabinii antici credeau in reincarnacare iar parerea lor este importanta pentru ca ei sunt mai marii evreimii si evreii au inventat crestinismul, deci rabinii nu cred in judecata de apoi, care este o aberatie conceputa sa exploateze frica crestinului indoctrinat. Si zici ca sunt indemnati de la nastere? Sunt fortati. Parintii crestini nu-si intreaba copiii daca vor sa fie botezati sau alte chestii pentru ca atunci sunt bebelusi si nu constientizeaza nimic. Tocmai din cauza ca subconstientul lor este infectat de la nastere cu dogme crestine ei cresc cu credinta oarba si cu frica ca ii pedepseste Yehova daca nu se conformeaza cu dogmele crestine. Destul de greu se mai trezesc la realitate odata cu trecerea timpului. Cu tot mai mult timp ei devin tot mai indoctrinati. Ai vazut ca majoritatea ateilor si altor oameni care au fost crestini de la nastere constientizeaza adevarul despre crestinism (intr-o oarecare masura, depinde de fiecare) tocmai in tinerete cand inca mai sunt cat de cat deschisi la minte?

| IuliaAna23 a răspuns (pentru Mclaren12):

1. Voiam să zic că Dumnezeu nu e zeul evreilor, este Creatorul lumii.
2. Nu evreii au inventat creștinismul, ei au fost poporul ales sa afle primul despre el.
3. Sunt botezați la naștere pentru protecție, nu îi poate afecta cu nimic.
4. Se scrie Iehova si el nici nu exista. E o alta secta cu care nu avem treaba.
5. La tinerețe nu ai mintea mai deschisă, ci lipsă de experiență de viață. Cât ești mic crezi ce îți spun părinții, când crești si vezi oportunități mai comode iei de bun ce spun oamenii mai "inteligenți", după care descoperi adevărul.
Te-ai întrebat vreodată de tocmai cei bătrâni au credință puternică? Pentru că au trăit si au văzut. Eu in ei am încredere, nu in cei îndoctrinați.

| Mclaren12 a răspuns (pentru WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos):

"Te-as putea face "spalat pe creier" prin simplul fapt, ca il respingi pe Dumnezeu si iti place pacatul."
Corect. Si eu drept contra-argument as putea sa spun ca pacatul este o inventie menita sa va exploateze de la nastere frica de zeul evreilor si de pedeapsa de apoi astfel incat sa va supuneti crestinismului si sa faceti lucruri care pot fi in detrimentul vostru. Stiind ca religia crestina a fost inventata in acest scop, care dintre noi are dreptate?
Si legat de sfafurile alea comuniste, trebuie sa fii indoctrinat rau sa-l "iubesti" pe cel care iti vrea raul si te ofenseaza, de asta crestinismul este atat de toxic si nesanatos pentru o societate. Imperiul Roman probabil din cauza acestor asa zise sfaturi s-a destramat si Romania unde tinerii pleaca in numar urias zilnic din tara pare a fi o victima moderna a crestinismului pentru ca majoritatea populatiei este prea indoctrinata si ii este frica sa-si ia tara inapoi.

Iisus iarta pacatele. În dragoste nu există frică, ci dragostea desăvârşită alungă frica, pentru că frica are de-a face cu pedeapsa. Cel ce se teme n-a fost făcut.

| SG1995 a răspuns:

Iadul e pedeapsa pentru cei vinovati, te simti vinovat, esti devorat de vina, atunci da, iadul exista.

Da dragoste, asta va exploateaza religia ca sa fiti supusi si sa faceti ce vi se spune.

Dragostea invinge mereu, Iisus Hristos invinge mereu.
Esti ateu, ori ti-ai facut un zeu personal? :3

Nu-s ateu, sunt politeist sa zicem. Mizeriile crestine au distrus paganismul antic. Dragostea o fi avand o anumita valoare doar ca religia v-o exploateaza ca sa va faca mai usor de controlat.

Indiferent de religie, eu te respect happy

| Mrfear a răspuns:

Pai la mine e gen asa : Cred in iad si totusi mie imi e frica de faptul ca nu ar exista.Ce faci tu asa rau de crezi ca ajungi acolo? Oricum daca tu nu crezi in iad si exista e cam praf daca crezi si nu exista nu e chiar asa de rau. Oricum, eu mai mult cred decat nu cred si am motivele mele.

| Csaba_Takacs_1991 a răspuns:

Cum te convingi? IADute sa vezi laughing)))))))))