anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot sa studiez Biblia?

3 răspunsuri:
| Akdjncjs a răspuns:

Citește Biblia cu atentie, meditează la versete și încearcă sa reții ideile din acele versete, sau chiar sa le memorezi (asta ca să poți retine ceea ce citești, sa nu citești degeaba). Apoi, la versetele pe care nu le înțelegi, uita te ca sub ele sunt scrise mic alte versete, alea sunt trimiterile. Cauta la trimiteri și probabil ca vei înțelege mai bine acele versete. (trimiterile sunt versete care au legătură cu versetul de deasupra lor)

| dan6783 a răspuns:

Poti sa incepi sa o studiezi din punct de vedere stiintific, observi cu atentie ce culoare are, o cantaresti si ii poti masura volumul prin metoda lui Arhimede.

| ania a răspuns:

Te rogi inainte: Tatăl meu ceresc te rog luminează-mi mintea prin Duhul Sfânt sa pot înțelege care e mesajul Tău pentru mine astăzi!
Dacă nu ai mai citit pana acum e bine sa icepi cu evangheliile, pentru ca sunt despre viata Mantuitorului Hristos.
Eu citesc acum Noul Testament la rand, câte 3, 4, 5 capitole pe zi, plus câte 5-10 psalmi, pe care ii personalizez, am subliniat pasajele cu care ma identific mai bine și i le spun direct ca o lauda lui Dumnezeu.
Eu citesc din Biblia internațională de studiu inductiv-se poate comanda de pe net) pentru ca înainte de fiecare din cele 66 de cărți ale Bibliei explica contextul istoric, despre autor, temele principal etc