| Exal a întrebat:

Cum poti,ca si om de stiinta,sa sustii ca "Stiinta respinge divinitatea"?
Lawrence M. Krauss este unul dintre acei oameni.
Dainuia o replica in cadrul stiintei : "Cine contesta existenta unei divinitati nu e un adevarat om de stiinta".
In cadrul unei emisiuni,alaturi de Michael Shermer (fondatorul revistei Skeptical) au dezbatut,in favoarea motiunii "Stiinta respinge divinitatea" alaturi de Dinesh D'Souza (autorul celei mai bine vandute carti) si Ian Hutchinson (profesor de inginerie nucleara si inginerie la MIT) care contestau impotriva motiunii.
Partea ateista cand primea raspunsuri din partea crestina,se stramba,ridica tonul vorbind peste ceilalti,oferind motive exagerate si ridicole PRO motiunii,folosind "evolutia" ca arma. Ba chiar au facut si un atac personal,in mod sublim la adresa lui Ian Hutchinson,razand de el ca are o astfel de pozitie in stiinta dar e crestin.
Sa va dau un exemplu usor :
Mergi la o casa,si cineva iti spune ca un individ a trecut pe acolo. Te uiti,nu pare sa ar fi venit cineva pe acolo. Asta nu te face sa dezaprobi aceasta idee. Insa,te uiti mai atent si e un nasture. Hopa,poate cineva a fost aici,si i-a cazut nasturele de la haina.
La fel si cu Dumnezeu,stiinta nu poate fi capabila sa respinga ideea de divinitate, dar poate fi capabila sa caute urme care sa ateste existenta Sa.

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tu si benny sunteti obsedati de atei, ne si visati?
benny ne face satanisti,imorali,ignoranti, prosti ne insulta la maxim dar e crestin ce isi iubeste aproapele, tu esti obsedat sa demonstrezi ca doar tu ai dreptate, cauti non stop confirmari, practic ai vrea ca toti sa gandeasca ca tine

| T0T a răspuns:

Tot nu înțeleg ce vrei să demonstrezi din asta. Mai repede negi ceva despre care nu ai niciun argument decât să îl aprobi. Ia pune în loc de Dumnezeu, pe unicornul creator de "universe" numit Unicornus. Știința nu ar trebuie să îl nege pe Unicornus, ba chiar să îl accepte?

"La fel si cu Unicornus, stiinta nu poate fi capabila sa respinga ideea de unicornitate, dar poate fi capabila sa caute urme care sa ateste existenta Sa."

Cu siguranță știința poate căuta urmele lui Unicornus prin univers și cu siguranță oamenii de știință sunt suficient de raționali și inteligenți să facă acest lucru.

| Inferno a răspuns:

Ți-am explicat de patru ori cum stau lucrurile. A 5-a oară mă las păgubaș.
Se pare că am avut dreptate în primul meu comentariu.

| SG1995 a răspuns:

Problema e că știința nici de a sustine această idee nu e capabilă. În definitiv știința nu se ocupă cu studiul zeiilor.