| Vektor a întrebat:

Cum poti trai in Rai vesnic bucuros si fericit stiind ca multi dintre prietenii, cunoscutii si chiar membrii familiei tale for suferi o eternitate in focul vesnic din Iad?

https://www.youtube.com/watch?v=6RT6rL2UroE

16 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Apostolul Pavel spune: "Nu stiti ca sfintii vor judeca lumea?" (1Corinteni.6:2) si "Nu stiti ca noi vom judeca pe ingeri?"(1Corinteni.6:3)
Deci, pentru ca sa nu mai ramana nici un dubiu -nici o umbra de indoiala in intregul univers, judecata lui Dumnezeu se va face cu 'usile deschise'. Totul va fi de o transparenta coplesitoare, pentru ca in inimile celor mantuiti sa nu ramana urma de regret.
Vom vedea atunci cand Dumnezeu a lucrat in vietile celor dragi ai nostri si cum ei au respins in mod categorit mantuirea lor. Ei L-au respins pe Dumnezeu; vom vedea cand Duhul lui Dumnezeu S-a luptat cu ei ca sa fie castigati in Imparatia Cerurilor, iar ei s-au opus -au luptat impotriva Lui-; Domnul Isus a murit in zadar pentru ei. Cei nemantuiti vor pierde vesnicia din pricina mandriei lor. De aceea este si scris ca "hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata niciodata", tocmai pentru ca aceasta inseamna rezistenta continua; o impotrivire categorica a inimii fata de Duhul Sfant al lui Dumnezeu care doreste sa ne castige pentru Sine. De aceea noi trebuie sa cedam, si sa urmam orice gand care ne atrage spre Dumnezeu, dupa cum este scris: "Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile".(Evrei.3:15)

| Mădă0611 a răspuns:

Ce-si cunosc astia biblia cu care ameninta de cate ori au ocazia, sau cum ziceam in intrebarea mea, la care ti-am raspuns urat devil, se fac ca n-o cunosc sau resping ce nu le convine, pentru confort psihic.
1. raiul si iadul sunt stari sufletesti.
2. dupa moarte, sufletul isi pierde identitatea, chiar si capacitatea de a avea sentimente pentru semeni, in caz ca o sa-i vada, pentru ca, teoretic, totul se raporteaza doar la dumnezeu, raiul e prezenta lui, iadul lipsa lui, fara draci, cazane, smoala.

| milan9 a răspuns:

Iadul este doar locul celor ce au refuzat lumina, binele, frumusetea morala, si care au ales in schimb calea nerecunostintei, calea intoarcerii spatelui si a indepartarii de sursa vietii si a libertatii noastre.

Şi în Vechiul Testament există Sheolul, locul îndepărtării veşnice de Dumnezeu.

| sublime89 a răspuns:

Nu poti, doar daca iti face d-zeu cadou o amnezie vesnica.

| Moisie a răspuns:

Pui gresit problema. Raiul din Biblie de referea la un Rai existent in viata asta si in lumea asta, si nu dupa ce ai murit, de ex.: Adam si Eva nu au fost morti cand locuiau in Raiul din care au fost alungati.
Cat despre cei din familie care aleg crestinismul ca sa traiasca "viata vesnica" in Imparatia lui Lucifer care este Iadul, este optiunea lor si nu ai ce sa faci!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca trupul merje in pamant,iar sufletul tinde catre Dumnezeu,fiindca trupul tanjaste dupa chestii materiale nesamnificative,iar sufletul tinde catre desavarsire, catre sublim, va merge spre teul lui. urand casa in care a stat, chiar ingretosandu-sa de ea cand o vede. corpul acesta mult doritor de toate intinaciunile, este o temnita pentru el.si martor ni-e bunul Dumnezeu, ca NOI dam trupului tot ce cere, dar pe suflet il cam vitregim.deci cand se vede liber, merge precum fiul risipitor, la tatal ceresc, unde nu este nici intristare, nici suspin.deci,creeed,ca dragostea pentru Dumnezeu este mai mare decat Dragostea pentru alte hoituri care au ales singuri calea.mantuirea este personala.deocamdata,nu se stie daca focul vesnic, se reffera la un foc vesnic arzator, ori la efectul focului, care a ars, si ce a ars este bun ars pentru vesnicie.

| Ceiriog a răspuns (pentru anonim_4396):

Gresesti! Atunci cand trupul moare, intre suflet si trup se da un fel de lupta. Sufletul nu vrea sa-si paraseasca trupul deoarece oamenii nu sunt atat de apropiati de Dumnezeu. Singurii care nu au avut de dus aceasta lupta sunt sfintii, a caror suflete doreau mai mult la Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de cum intelege fiecare conceptul de Rai, Iad, Dumnezeu.
Ateii au impresia ca au inteles, dar de fapt nu au inteles nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu: te duci la slujbe, dai acatiste si pentru ei, te rogi pentru sufletul lor. Stai pe langa ei ii inveti legile lui dzeu, le vorbeste despre iubirea cea marea lui iisus si despre jertfa lui pentru noi toti pacatosii! Restul depinde doar de ei. E ca si cum ai spune lasa ca invat eu pentru colegii mei cei lenesi sa treaca clasa. Se poate sa raspunzi tu prr ei? Sa fii tu prezent la ore in locul lor? Raspunsul e :NU! Tot asa si in fata Tatalui Ceresc. Cel mult poti face ce am scris sus, restul depinde de ei. lenea este un pacat. Succes.

| Vektor explică (pentru anonim_4396):

Adica tu ai putea sa te bucuri o vesnicie in rai, dar sa zicem ca un membru foarte apropiat al familie (mama, tata, sora, frate, etc) zace in chinuri vesnice?
ceva de genul: ba fraiere ti-am zis! ha ha ha.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Vektor):

Daca te framanata asa de tare ca nu ai reusit sa iti inveti aproapele sa-l ajti sa traiasca in legea iubirii(legea lui Dzeu) atunci ia tu PACATELE LOR si vezi daca le poti duce, daca ii poti curata de lipsa iubirii aproapelui, si de restul pacatelor. Tu nu intelegi ca aici noi toti trebuie sa ne ajutam, dar pacatele ti le duci singur(aici te mai ajuta o spovedanie, impartasanie). Invata mai intai sa iti iubesti cu sinceritate aproapele, traieste bucuria sufletului si nu a mintii si poate ai intelege ce vor oamenii acestia sa iti spuna. Daca tu esti departe de legea iubirii cum sa ii ajuti pe ceilalti? Dar cel mai in masura este sa rogi un preot cu har sa te lamureasca, daca cei care iti ofera sfaturi sunt...

| Vektor explică (pentru anonim_4396):

Tu o tii cu a ta si tot nu ai raspuns la intrebare.

eu iubesc destul oamenii, chiar nu stiu daca sunt la fel de mult iubit.

iti duci singur pacatele, dar si aici pe pamant te poti bucura cand un apropiat sufera?

numai raspunsuri pe ocolite, absurde si convenabile primesc.
nu-i asa ca-i convenabil sa uiti de toti si toate si tu sa traiesti fericit?

eu nu vreau raiul vostru. prefer sa dispar in neant, decat sa-mi stiu apropiatii chinuiti vesnic..ca sa nu mai spun de miliardele de copii chinuiti pentru ca nu au fost botezati...

| Vektor explică:

Fiecare isi da cu parerea cum va fi raiul sau iadul, dar daca aveti prieteni, rude, apropiati sau poate va pasa de cei ce cred in alti zei..cum ar fi oare ca tu sa te simti bine o vesnicie si cei mai sus pomeniti sa sufere o eternitate? laughing halal rai

| Vektor explică:

Ati luat-o razna cu totii!
Nu puteti raspunde scurt si la obiect la aceasta intrebare, fara sa-mi trantiti nu stiu ce explicatii, teorii, etc cum ca sufletul "uita" sau nu mai stiu ce "brainwash" dumnezeiesc?

Sincer..ati putea "inghiti" acest Rai?

| RaduMD a răspuns:

Pe pamant, intr-adevar, nu poti fi pe deplin fericit vazand ca, in jurul tau, altii, si mai ales cei dragi nu sunt fericiti. Dar asta e valabil pe pamant. In rai, fericirea de acolo difera nu doar in grad, ci si in fel: acolo fericirea nu este naturala, ci supranaturala: e o fericire infuza, adica una care inunda sufletul facadu-L sa admire neincetat frumusetea desavarsita si plinatetea desavarsita a lui Dumnezeu si a celorlalti uniti in spirit cu El.

| angus35 a răspuns:

Fiecare alege unde isi va petrece vesnicia. Daca aleg iadul acolo se vor duce pentru. ca voia se va face.Tu ce alegi?

Întrebări similare