Unii sunt de părere ca populația va stagna la un moment dat, asa cum s-a întâmplat și în 2007.
Daca nu îți amintești când s-a întâmplat asta e pentru ca nu s-a intamplat niciodată.
"Înmulțiți-va și stăpâniți planeta" a zis The big boss, dar nu a menționat cât sa ne înmulțim.
Când ii aud pe unii care se plâng ca nimic nu mai e natural, ca nu mai poți manca o leguma netratata, îmi vine să-mi bag ceva în inima. Tot ăștia au și câte 8 copii. E logic ca nu mai e nimic natural, pentru ca pământul nu e atât de bun cu noi sa ne facă fructele, legumele și cerealele într-un timp record, timp în care burțile noastre devorează shaorme la Socului.
Alți idioți se plâng ca "bogații lumii vor sa reducă populația prin vaccinare" fără sa știe exact ce înseamnă asta de fapt (controlul populației în tarile subdezvoltate prin educație și medicina).
Popularea altor planete e o soluție, dar la cum ne preocupa pe noi soarta planetei, o sa ne trezim ca nu mai avem ce manca după ce o sa dea faliment McDonald's ca nu au mai avut hârtie din care sa facă carnea din Big Mac.
N-auzi ca Bill Gates vrea sa omoare oamenii? Orice apare, daca priveşte intreaga populație, e considerat ceva mortal/negativ.
Asa s-a întâmplat si la aparitia trenurilor, telefonului, 5G-ului, maşinilor, curentului electric, etc...
Acum sunt lucruri esentiale care fac partea din viata noastra.
Cu vaccinul, la fel, apar tot felul de conspirationisti, cum au aparut si cand era vorba de aparitia covidului "Vor sa omoare lumea cu virusu asta" .
Oamenii sunt prosti de bubuie
Daca oamenii nu vor tine cont de realitate si de stiinta, problema suprapopularii se va rezolva pe cale naturala cand nu va mai fi mancare. Natura are legile ei clare si nu are nici o treaba cu povestile. Daca populatia ar fi mai putin numeroasa, resursele naturale care exista ar fi suficiente pentru o perioada mai mare de timp, ar exista timp mai mult pentru gasirea altor resurse alternative, iar socul terminarii unora dintre resurse ar fi mai mic si mai usor de gestionat.
De fapt necredincioșii vor muri de foame, credincioșii se vor hrăni cu rugăciuni și mană cerească și vor trăi veșnic. Să nu uităm că doar creștinii ortodocși vor fi aleși pentru că ceilalți nu merită
Sigur. Credinciosii daca mor nu au nici o problema. Sunt foarte multumiti ca ajung in Rai si vor trai nelimitat, mult si bine Ar fi o problema, ca nu i-ar mai vedea nimeni. Vor deveni invizibili
Parintii cand fac un copil, nu se gandesc la binele copilului. In primul rand, copilul nici nu exista la momentul acela. Parintii se gandesc numai la ei. Barbatul motivat de instinctul de reproducere face sex nonstop fara sa-l inereseze rezultatul. Femeia accepta, pentru ca vrea sa beneficieze de ajutorul barbatului si considera copilul o legatura intre ea si barbat, o obligatie pe care o va avea barbatul fata de ea si fata de copil, un liant pentru stabilitatea cuplului. Alt motiv e ca sa aiba un ajutor la batranete, sau sa nu fie singuri. Asa ajunge copilul sa fie ca un animal de companie. Astea sunt motivele cele mai relevante. De asta sunt familii de oameni cu educatie precara care nu au ce manca si au 10 copii
Nu suprapopularea este problema. Ci proasta administrare si lăcomia.
Sunt zone întinse si la noi in țară, dar și mai întinse în alte țări unde un om, cultivă mii sau zeci de mii de hectare de pământ arabil, cu cereale, pe care le vinde mai apoi să facă bani. Si cu cat produce mai mult, cu atât are mai mulți bani, în detrimentul celui care poate ar vrea si el sa lucreze pamantul, dar nu are, sau nu are posibilități. Sau dacă cultiva pământul si scoate ceva sa vândă, îl îngroapă marile corporații, ori samsarii.
În plus dacă 30% (cifra asta mi-a venit în minte) din banii destinați înarmarii mondiale ar fi direcționați către, agricultură, retehnologizare, unde este cazul, irigații, legi si reguli care să încurajeze și să il apere pe micul fermier. atunci nu ar mai fi problema alimentelor. Dacă tu, companie vii si umilesti țăranul care toată vara cosește pentru fân, sa ii dea la vacuța lui, si vii si pui monopol: ori imi vinzi mie laptele cu 40 bani litrul ori nu ți-l cumpără nimeni. ce ii asta? Nu lăcomie? Apoi tu, după ce îl prelucrezi de 3-4 ori îl vinzi ca lapte bio cu 8 sau 9 lei litrul. Poftim probleme mici care cauzează inechități mari. Oamenii ajung să nu mai lucreze pamantul, ca nu merită, îl cumpără un magnat, ca are posibilități. îl cultivă si duce la export, sau vinde în țară la un preț ridicat. Si uite asa pensionarii nu au suficienți bani, si treptat apar astfel de probleme.
Dar dacă fiecare ar cultiva sa aiba hrană pentru familia lui? Strict familia lui. Cum ar fi? De fapt asa se va întâmpla în lumea nouă a lui Dumnezeu, care este foarte aproape. În Psalmii 72:16 citim ca in acea lume, va fi bogăție de grâne pe pământ, pe vârful munților va fi belșug de hrană. Iehova Dumnezeu a promis, si el nu poate să mintă.
Nu o sa îți răspund detaliat, dar pe scurt nu te speria nu este asta o problema (Dumnezeu a zis înmulțiți-vă și stăpâniți tot pământul) și nu vom apuca anul 2100, venirea Domnului este aproape
Cam cand?
2070?
mai devreme 2030?
as vrea sa investesc intr-un apartament si sa stiu daca ma grabesc.
Ziua aceea nimeni nu o știe,cu excepția Tatălui,dar perioada se știe,semenele vremurilor din urmă se adeveresc tot mai mult pe zi ce trece. Poate va fi răpirea credincioșilor azi,poate mâine, ca într-o clipeală de ochi. Daca un om ar ști când va fi jefuit, s-ar apăra, așa și Isus va veni că un hoț noaptea.In vremurile din urma este că pe vremea lui Noe,oamenii beau,mâncau,petreceau,făceau mișto de Noe care făcea Arca,deodată a venit potopul peste ei,și nu au mai avut nici o speranță.In biblie spune că în vremurile din urma vor fi războaie, epidemii, cutremure dar acestea vor fi doar începutul durerilor nașteri (o femeie gravida, pe timp ce trece are dureri din ce in ce mai mari și mai dese). daca nu ai citi Biblia nu ai idee cate profetii are și s-au împlinit aproape toate. Caută pe YouTube veghetor vlog, el te va ajuta sa înțelegi ce se va întâmpla în viitorul apropiat
Tu să îți dai cu părerea când va fi răpirea,și în biblie mai scrie că în vremurile de pe urma fii și fiice vor proorocii, așa este in prezent, oamenii credincioși au tot mai multe mesaje de la Dumnezeu.Dar mare atenție sunt și profeți falși, Hristos falși, și oamenii care vor sa păcălească credincioșii
Nu mi as pierde nici macar 30 secund sa ascult pe unul pe Youtube care vorbeste despre fantezii biblice.
Dar e clar ca tu stii ceva ce noi nu stim. ai vreo pila pe undeva, altfel nu ziceai de 2100. De ce nu ai zis 2200?
Pai si ce se intampla? Ne ia in rai sau cum, ca nu inteleg.
Voi ateii căutați pe google "dovezi că Dumnezeu nu exista"etc dar sa Îl căutați pe Dumnezeu nu vreți.Va băgați capul în pământ că sa nu vedeți lumina, adevărul Și credeti orice ipoteză absurdă pentru a vă alinta suferința, și pentru a va închide ochii că sa nu vedeți lumina, adevărul. Vouă vă place in întuneric, umblati in el, alergând pe drumul distrugerii.Ridicăți capul din pământ și întreabă te ce este deasupra ta, puneți întrebarea dacă există Dumnezeu.Citeste cărți, informeaza-te, caută peste tot și apoi vei vedea adevărul daca tu nu Îl cauți cum sa Îl găsești.Esti egoist și spui că Dumnezeu nu exista doar pentru că ai auzit niste oamenii care zic asta, ești mândru și îi admiri,ii consideri înțelepți.
Dumnezeu a încercat și mai incerca sa te facă să accepți adevărul.El te iubește când o să Îl iubești și tu o sa îți ierte păcatele,și o să fi fericit alaturi de El! Ce mai vrei? Vrei cumva ca tu sa fi Dumnezeu și de aceea nu crezi? Sau nu crezi fiindcă îți place păcatul,ție frica și nu vrei că El sa existe? Sa ști că chiar daca crezi sa sau nu El tot există și te va judeca (iar plata este imensa). Viața asta pe pământ este scurta și trecătoare apoi vine eternitatea (care este adevărata viață) corpurile noastre vor ajunge in pământ,sufletele oamenilor sunt veșnice (când noi oamenii spunem: "Eu",ne referim la suflet nu la corp,corpul fiind doar "o cușcă")Unii vor ajunge in iad(unde este o durere psihică neimaginabilă, neavând nici o scuza,gândește-te daca ai ajunge acolo,o sa Îl vezi pe Dumnezeu,o să îți para extrem de rău că nu L-ai iubit pe pământ, o sa Îi vezi puterea,gloria,frumusețea, iubirea, dreptatea și o să mai vezi și raiul și o să vezi cele Le-a pregătit Dumnezeu fiilor Săi, in iad stai veșnic și nu ai nici o speranță) Vrei in iad? Eu cred că nu, nu ai vrea sa stai langa Dumnezeu?
Dumnezeu a zis că dacă Îl căutăm din toată inima, El se lasă găsit.
Da un argument concret la premiza lansata mai devreme nu ai nu?
Doar povesti? Astea le am auzit de multe ori, devin plictisitoate la un moment dat si niciodata sustinute cu dovezi reale, palpabile, umane.
Ai dreptate
Duhul spune lamurit ca in vremurile din urma uni se vor lepada de credinta si se vor alipi de duhuri inselatoare si invataturile dracilor...
Acuma sunt la moda invataturile lui Branham, care are alt Isus alta Evanghelie alt duh... fac ravagii oamenii astia, si spre uimirea mea or corput oamenii care odata aveam incredere in ei... Daca vrei detalii iti povestesc in privat
În urma unui ordin pronunțat cu mare intensitate prin vocea unui arhanghel, când va răsuna trompeta lui Dumnezeu, Stăpânul (Isus) va coborî din cer. Atunci, întâi vor învia cei (care fuseseră) morți (fizic) în Cristos. Apoi, noi care vom fi (rămas) în viață, vom fi ridicați în nori împreună cu ei, ca să Îl întâlnim toți pe Stăpân în cer. Și astfel vom fi cu El pentru totdeauna. -1 Tesaloniceni 4:16-17BVA
Acest lucru se va întâmpla la ultima trompetă, într-un timp foarte scurt, ca atunci când clipim. Trompeta va (ră)suna, iar cei morți vor învia nemuritori[cei credincioși], în timp ce noi vom fi transformați. Tot ce se dezintegrează, trebuie „să se îmbrace" în ceva care nu este afectat de dezintegrare; iar ce este muritor, trebuie „să se îmbrace" în nemurire. - 1 Corinteni 15:52-53 BVA
Îți recomand canalul de Youtube Moldova Creștină, in care se răspund la întrebări, uite un video în care explică ce este răpirea bisericii: https://youtu.be/llRcU9eUXRc
Te mai poți uita la 3. 16vlog și veghetor vlog (aici sunt multe videoclipuri despre profetii, și ce se va întâmpla în viitorul apropiat), uite și aici un video: https://youtu.be/OGo4jhFlx18
Stai stai stai asa, pai ce facem
citez din tine
"Voi ateii căutați pe google "dovezi că Dumnezeu nu exista"etc dar sa Îl căutați pe Dumnezeu nu vreți."
adica atei nu sunt ok sa caute pe google, da tu dai Youtube ca sursa de informare? Pai care e treaba?
Hinduismul a aparut cu cateva mii de ani inaintea lui Iisus.
Cele 10 porunci din Biblie sunt furate din codul lui Hammurabi care le-a scris cu vreo 1000 de ani inainte sa-i vina ideea lui YHWH al evreilor sa le scrie cu gegetu pe table.
Biblia este o carte plina de furaciuni de la alte popoare mai evoluate.
Ce amuzant ...Ai înțeles oricum ce voiam să zic
Ateii astia sunt dracu pe pamant, fir-ar ei ai dracu de pacatosi, astia ar trebui batuti ca sa invete sa-l iubeasca pe Dumnezeu.
Dumnezeu vrea ca ateii sa il descopere si sa il iubeasca, nu e ca si cum au de ales, daca nu vor, or sa ajunga in iad unde o sa fie torturati vesnic.
Liberul arbitru exista, ai posibilitatea de a alege singur sa il iubesti sau nu, daca alegi gresit, ajungi la bau bau.
Am o parere buna despre cruciade si diavolii ucisi in ele, cat de geniali au putut fi crestinii... Au plecat la vanatoare de draci si de atei i-au distrus pe acei pacatosi, fir-ar ei ai dracu de vampiri. Au avut tot dreptul sa ii ucida din moment ce au ales sa nu creada in Dumnezeu. Cum adica nu exista? Exista pentru ca exista, el a murit pentru tine pentru ca te iubeste si tocmai de-asta te trimite la jupuit daca nu crezi in el. Cum iti explici ca a inviat dupa ce a fost ucis? Cum adica de unde stiu? Pai stiu pentru ca stiu, cum iti explici ca popii poarta fusta si ca in biblie sunt scrise lucruri?
Ateii astia sunt incredibili, pun niste intrebari de iti vine sa ii arzi pe rug, deja simt miros de ateu prajit cand ma gandesc la cruciade, tu nu?
Ai dracu de pacatosi.
Nu am inteles nimic. Ca ai batut campii cu trompete si alte povesti. Nimic concret
Daca nu exista Dumnezeu, cum iti explici ca a transformat apa in vin si toiagul intr-un sarpe?
Daca Dumnezeu exista, atunci de ce exista copii de cativa anisori care zac prin spitale, bolnavi de cancer, de leucemie. Asta este voia Sa? Credinta in Dumnezeu nu este un lucru rau, ci chiar bun, am putea spune dar in momentul cand traiesti viata in negarea realitatii si, pe deasupra, ii certi si pe ceilalti pentru ca nu cred, atunci, undeva este o problema.
Ca sa le dea o lectie, e o provocare.
Cand Dumnezeu ii omoara parintii unui copil intr-un accident de masina, ii pune copilului credinta la incercare pentru ca il iubeste.
"Daca Dumnezeu vrea sa elimine raul, dar nu poate, atunci nu este omnipotent.
Daca El poate, dar nu vrea, atunci nu este bun.
Daca El poate si vrea, atunci de unde exista raul?
Daca nu poate si nu vrea, atunci nu este Dumnezeu." - Paradoxul lui Epicur -
Desi acest paradox exista de mii de ani, totusi ignoranta este greu de invins. Faptul ca imi arati video realizate de oameni crestini nu schimba cu nimic problema.
Sper ca asta a fost sarcasm.
Cred ca suprapopularea nu o sa fie o problema... societatea o sa decada in continuare, speranta de viata o sa scada, natalitatea o sa scada.
Nu o sa vina nimeni fizic aici ca sa ii salte pe credinciosi. Venirea mantuitorului/maestrului spiritual este prezenta in toate religiile si din pacate se interpreteaza de multe ori ad literam.
Rizztheseballs6969 întreabă: