anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum putem ști că Dumnezeu există? Nu exista nicio dovada ca ar fi existat vreodată.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Si in biblie scrie -cum sa credem ce scrie in tora daca este scris de catre camatari falsi,mincinosi,nu stiu ce dz o fii dar unu implicat in creatie sau iubitor nu exista asta e clar, e unu indiferent, nepasator, nu exista dovezi ca nu exista nici zeus dar nici ca exista, degeaba crezi in dumnezeu daca nu il accepti pe iisus ca fiu a lui dumnezeu

14 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Uita - te în oglinda, nimicul nu cauzează ceva.

| RAY a răspuns:

In concluzie nu ai nevoie de dovezi sa crezi, cine spune ca este nu stie ce inseamna credinta

| RAY a răspuns:

CostinAlamariu aceste argumente se pot folosi pentru orice forma de zeitate, nu scrie crestinism, crestinismul asta este impartit in 45000 de demonatiuni separate, crestinismul nu este o singura religie, crestini intre ei se considera erectici si cu satana

| CostinAlamariu a răspuns:

Putem ajunge la concluzia că există folosindu-ne de argumente metafizice/filozofice. Asta unu la mână. Dar dacă nu ai capacitatea intelectuală de a gândi filozofic și nici interesul de a studia bazele filozofiei poți să te gândești psihologic la problema asta.

Pune-ți întrebarea "am vreun motiv pentru care să-mi doresc ca Dumnezeu să nu existe?"
Aici depinde de tine să fii cât mai onest cu tine însuți și vezi la ce concluzii ajungi.

În opinia mea orice om onest și introspectiv va ajunge mai devreme sau mai tarziu la Dumnezeu. Daca nu esti onest cu tine si nu te intereseaza introspectia atunci slabe sanse.

Ai o constiinta/instinct care iti zice daca ceea ce e faci e ok sau nu. Invata s-o asculti.
Dpdv filozofic orice altceva e un capăt de linie. Ateismul are grave probleme filozofice și nu poate justifica posibilitatea cunoasterii. La fel și agnosticismul. Alte religii (decat Creștinismul) au și ele problemele lor filozofice.
Iar ca și concluzie raspunsul nu-l vei primii pe TPU ci din propriul tau interes si din propriul tau efort de a intelege. Sfatul meu e sa incerci sa înțelegi alte religii, alte filozofii așa cum le înțeleg cei care aderă la ele. Nu trebuie neaparat sa crezi din prima, e suficient să înțelegi creștinismul precum îl înțelege un creștin. Când ajungi la cunoașterea asta o să vezi ca o sa intelegi anumite lucruri.

| AntiReligion a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu există niciun argument metafizic sau filozofic care să demonstreze existența lui Dumnezeu. Dimpotrivă, există multe argumente care să arate că ideea de Dumnezeu este incoerentă, ilogică și incompatibilă cu realitatea. De exemplu, argumentul răului, argumentul noncredinței, argumentul incompatibilității atributelor divine, etc.

Nu este o chestiune de capacitate intelectuală sau de interes pentru filozofie, ci de gândire critică și de respect pentru evidențe. Nu poți să ajungi la concluzia că există Dumnezeu doar pentru că îți dorești sau pentru că îți este frică să nu existe. Acesta este un raționament bazat pe emoție, nu pe logică. Nu poți să presupui că Dumnezeu există și apoi să cauți motive pentru a-ți susține presupunerea. Acesta este un raționament circular și o eroare logică.

Nu există niciun motiv pentru care să-mi doresc ca Dumnezeu să nu existe, dar niciunul pentru care să-mi doresc ca el să existe. Există doar motive pentru care să cred sau nu în existența lui Dumnezeu, și aceste motive sunt bazate pe dovezi, argumente și rațiune. Nu mă interesează ce îmi place sau nu mie, ci ce este adevărat sau nu.

Nu este suficient să fii onest și introspectiv pentru a ajunge la Dumnezeu. Trebuie să fii și informat și rațional. Există mulți oameni onești și introspectivi care nu cred în Dumnezeu sau care cred în altceva decât creștinismul. Există mulți oameni care au studiat filozofia și religia și au ajuns la concluzia că Dumnezeu nu există sau că nu se poate ști dacă există sau nu.

Nu există nicio conștiință sau instinct care imi spune dacă ceea ce fac este ok sau nu. Există doar norme sociale, morale și legale care sunt stabilite de oameni și care se pot schimba în funcție de timp, loc și cultură. Nu există nicio moralitate absolută sau divină care să fie valabilă pentru toți oamenii și pentru toate situațiile.

Nu este adevărat că ateismul are grave probleme filozofice și nu poate justifica posibilitatea cunoașterii. Ateismul este doar lipsa credinței în existența lui Dumnezeu sau a oricărui alt zeu. Nu este o filozofie sau o religie în sine. Ateismul nu presupune nimic despre cunoaștere, moralitate, sens sau scop. Există diferite curente filozofice care pot fi compatibile cu ateismul, cum ar fi empirismul, raționalismul, scepticismul, naturalismul, umanismul, etc.

La fel și agnosticismul nu are probleme filozofice. Agnosticismul este doar poziția că nu se poate ști dacă Dumnezeu există sau nu. Nu este o evitare a răspunsului, ci o recunoaștere a limitelor cunoașterii umane. Agnosticismul nu exclude posibilitatea de a investiga realitatea prin metode științifice sau logice.

Alte religii decât creștinismul au problemele lor filozofice, dar la fel are și creștinismul. Creștinismul se bazează pe presupuneri dogmatice, revelații subiective și tradiții arbitrare. Nu are dovezi solide pentru existența lui Dumnezeu, a lui Isus ca fiu al lui Dumnezeu, a învierii sale din morți, a minunilor sale, a autorității Bibliei, etc. Creștinismul are multe contradicții interne și externe, cum ar fi problema răului, problema trinității, problema istoricității lui Isus, problema diversității creștine, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Biblia? Pe lângă alte zeci sau sute de dovezi

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Biblia tot de oameni a fost scrisa happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt foarte multe dovezi ca Dumnezeu exista, de fapt. Dar sunt mulți, mulți sceptici care vor o dovada științifică pentru a putea crede măcar în existenta Lui. Dar daca un om v ar spune ca străbunicul sau stra-strabunicul vostru a făcut aia și aia și ca arăta asa și asa, de ce nu mai cereti dovezi științifice? Mai ales dacă v ar spune mai mulți oameni același lucru. Sunt miliarde de creștini în lumea asta, sau măcar oameni care cred în existenta lui Dumnezeu. Pt asta cereți dovezi științifice, dar pentru restul lucrurilor de ce nu cereți?

Și sa revin la dovezi: sunt multe, foarte multe dovezi, chiar văzute cu ochii mei și auzite cu urechile mele, minuni inexplicabile, întâmplări imposibile... Nu ar avea cum sa se întâmple multe lucruri asa, din nimic. Ceva trebuie sa le cauzeze, nu? Și presupun ca nu crezi nici în satana, altfel ai fi nedrept sa spui ca Dumnezeu nu exista dar satana da

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Tot ce inseamna crestinism,credinta a subliniat iisus,ferice de cei care nu au vazut dar au crezut, aceste discuti sunt pierdere de timp, iisus a spus clar ce inseamna credinta, conversatia cu toma, dar cum nu au habar de biblie uni, ateismul nu are legatura cu stiinta nici religia nu are, credinta, religia e una, stiinta e alta

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Evident, știința nu are legătură cu credința, cel puțin în cazul acesta

| AntiReligion a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este corect să compari credința în Dumnezeu cu credința în străbunicii noștri. Există dovezi istorice, genetice și arheologice care susțin existența strămoșilor noștri, dar nu există nicio dovadă științifică care să susțină existența lui Dumnezeu. De fapt, există multe dovezi care contrazic afirmațiile religioase, cum ar fi teoria evoluției, cosmologia modernă și fizica cuantică.

Nu este suficient să spui că există miliarde de creștini sau că ai văzut minuni și întâmplări imposibile. Numărul de adepți nu este un argument pentru adevăr, ci doar pentru popularitate. Minunile și întâmplările imposibile sunt doar rezultatul ignoranței, al iluziei sau al înșelăciunii. Nu există nicio dovadă verificabilă și reproductibilă pentru aceste fenomene supranaturale. Dacă ceva se întâmplă din nimic, nu înseamnă că este cauzat de Dumnezeu, ci doar că nu înțelegem încă mecanismele naturale care stau la baza.

Nu am niciun motiv să cred în ceva care nu are nicio bază științifică sau logică. Credința în Dumnezeu sau în Satan este doar o formă de iluzie consolatoare sau de frică irațională. Nu avem nevoie de astfel de mituri pentru a da sens vieții noastre sau pentru a ne ghida comportamentul moral. Avem nevoie doar de știință, de rațiune și de umanism.

| Darius50boss a răspuns:

Dumnezeu există, că pământul nu s-a putut face cum zic unii dintr-o explozie, este imposibil ca într-o explozie să se facă un lucru

| RAY a răspuns (pentru Darius50boss):

Nu a fost nici o explozie, in biblie scrie ca dz a facut ordine in univers

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

1. Ce înțelegi prin "Dumnezeu"? Ce reprezintã pentru tine? Sau ce definiție/ caracterizare i-ai da?
2. Ce tip de dovezi ar fi elocvente?