| Inferno a întrebat:

Cum puteti sa credeti intr-un Dumnezeu pe care nu il intelegeti?
Dati-mi si mie un motiv, o dovada, ceva cum ca Dumnezeu ar exista.

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Faza cu Iuda Iscariotul din Evangheliile sinoptice, răstoarnă totul!

Dacă ăsta era un cetățean, care făcea minuni, și știind că Palestina antică, nu era un teritoriu imens, îl știau toți și nu trebuia să fie arătat ălora, de acest Iuda.
În evanghelia după Ioan, Iuda le-a indicat locul unde se afla Isus, dar nici aici nu îl știau.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/18/
Ioan 18
1. Dupa ce a rostit aceste vorbe, Isus a plecat cu ucenicii Sai dincolo de paraul Chedron, unde era o gradina, in care a intrat El si ucenicii Lui.
2. Iuda, vanzatorul, stia si el locul acela, pentru ca Isus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Lui.
3. Iuda deci a luat ceata ostasilor si pe aprozii trimisi de preotii cei mai de seama si de farisei si a venit acolo cu felinare, cu faclii si cu arme.
4. Isus, care stia tot ce avea sa I se intample, a mers spre ei si le-a zis: "Pe cine cautati?"
5. Ei I-au raspuns: "Pe Isus din Nazaret!" Isus le-a zis: "Eu sunt!" Iuda, vanzatorul, era si el cu ei.
6. Cand le-a zis Isus: "Eu sunt", ei s-au dat inapoi si au cazut jos la pamant.
7. El i-a intrebat din nou: "Pe cine cautati?" "Pe Isus din Nazaret", I-au zis ei.
8. Isus a raspuns: "V-am spus ca Eu sunt. Deci daca Ma cautati pe Mine, lasati pe acestia sa se duca."
9. A zis lucrul acesta ca sa se implineasca vorba pe care o spusese: "N-am pierdut pe niciunul din aceia pe care Mi i-ai dat."
10. Simon Petru, care avea o sabie, a scos-o, a lovit pe robul marelui preot si i-a taiat urechea dreapta. Robul acela se numea Malhu.
11. Isus a zis lui Petru: "Baga-ti sabia in teaca. Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau?"
12. Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii iudeilor au prins deci pe Isus si L-au legat.
13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela.
14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: "Este de folos sa moara un singur om pentru norod."

Deci și aici textul este ciudat, ori ăsta era șmecherul „ cu minunile", cunoscut de toți, ori era un nimeni, ne cunoscut.

101 răspunsuri:
| FartsMaker a răspuns:

Moartea

| cotcodac4 a răspuns:

Ba eu cred in dumnezeu si e labar virgin ca de la inceputul lumii e singur neinsurat.ba dar iisus de ce avea plete?! era gay sau rokar cred ca amandoua

| jomolino a răspuns:

Tu vrei ca sa-ti faci o gospadarie a ta cu de toate in ea.
1Gospodaria nu se va construii singura la fel si pamantul nu s-a creat singur ci a fost creat de Dumnezeu.
2Animalele din ograda, legumele, fantana si pomii fructiferi nu apar din senin ci vor aparea datorita muncii tale pe care o vei depune.Asa si Dumnezeu a creat pamantul.
Vrei o dovada ca Dumnezeu exista? Uita-te la cateva:
Uita-te in oglinda si gandeste-te de ce nu arati exact ca alti oameni, sa te aseameni cu ei la intruchipare si la gandire asa cum se aseamana animalele.
Mai puneti intrebarea "Oare de ce numai omanii pot vorbii iar alte fiinte nu?" Si tot eu o sa-ti raspund " Pentru-ca asa a vrut Dumnezeu sa te faca dupa chipul si asemanarea Sa si sa putem stapanii Pamantul.
Ai pus in trebarea ca de ce sa credem intr-un Dumnezeu pe care nu-l putem intelege?
1 In primul rand prietene daca l-am putea intelege intru totu nu ar mai fi Dumnezeu.
2 In al doilea rand parintii tai au grija de tine de mic copil, dar chiar daca nu-i intelegiai credeai orbeste in ei.
Vad ca ti-ai pus numele zeului mortii din mitologia greaca adica un fel de Lucifer( deci vad ca ai unele crezuri ale tale)
Multi dintre cei care nu cred in Dumnezeu stau mai mult izolati de lume si cred ca nimenii nu-i intelege.Dar as vrea prin mesaju asta sa le transmit si la altii ( ateii, emo si asa mai departe).Dar oare se lasa intelesi?
O sa-ti spun o poveste de-a mea.E adevarata ( nu are rost sa mintesc )Cand aveam varsta de 7 ani ( orfan fiind)stateam la o familie care ma aducea de la camin sa stau la ei unde aveau si ei un copil.El se tot dadea pe balustrada si am incercat sa ma dau si eu dar cum am pus fundul pe balustrada m-am dezechilibrat si am cazut peste spate de la etajul 3 ( distanta dintre balustrade era destul de mare).Cum cadeam la etajul 2 fara sa stiu ce fac m-am agatat cu o mana.De spaima nu stiam ce faceam dar mana mi-a alunecat si am cazut pe balustrada de la etajul 1 unde am dat cu burta de balustrada si m-am dat peste cap (fara sa stiu cum) si m-am trezit stand in picioare la etajul 1( nu aveamu nici o mica zgarietura, nici urme la burta cum m-am lovit de balustrada) si mai stiu doar ca iesise jumate blocu afara ca sa vada ce s-a intamplat.Asta s-a petrecut acum 12 ani.Imediat dupa aceea am fost adoptat de o familie,
Si eu am avut de multe ori indoiala ca oare Dumnezeu exista.Dar trecand prin unele greutati mi-am dat seama ca dupa greutati si tristetii vin si bucurii.
P.S sa nu credeti ca daca va aruncati acum de pe un bloc nu o sa patiti nimic.

| Inferno explică (pentru jomolino):

Sa analizam raspunsul tau. Incepi ca eu vreau sa imi fac o gospadarie etc. Imi fac o gospodarie din materialele pe care le am la dispozitie. Dumnezeu nu avea nici-un material la dispozitie.
Sa analizam exemplul cu oglinda: De ce nu arat ca ceilalti? Animalele arata la fel.
Esti sigur ca animalele arata la fel. Daca te uiti la doi tigrii nu ai sa vezi dungile de pe spate la fel. Fiecare animal este diferit de altul in felul lui. Unele au mirosuri distincte. Asta e parerea ta ca fiecare animal este la fel. Poate si animalele daca ar gandi ar spuune ca fiecare om este la fel.
De unde sti ca alte fiinte nu comunica? Fiecare animal are un limbaj chiar daca este mult inferior omului.
Inainte se credea ca singurul lucru care face diferenta dintre om si animal este rasul. Rasul este un comportament uman. Fals. De curand s-a descoperit ca si animalele rad. un soarece daca este gadilat pe burta rade. Numai ca rade in ultrasunete si tu nu il auzi.
Vad ca ai incadrat ateii la emo. Puteai sa spui foarte bine asa: Crestini, emo, atei etc.
Aia care nu cred in Dumnezeu si spun ca sunt atei sunt niste prosti. Un ateu adevarat aduce dovezi. Cat despre ce ti s-a intamplat tie, no coment.

| AnoNimalK a răspuns (pentru Inferno):

"Dumnezeu nu avea nici un material la dispozitie" Spune tot astawinking Credeam ca esti capabil sa intelegi multe si de aia iti pui intrebari, dar se pare ca tu nu intelegi nimic sau esti foarte prost documentat

| tbc a răspuns:

Credinta adevarata nu are nevoie de antelegere, adica pe dumnezeu nu poti sa al antelegi, dar poti cerceta lumea an care traim, concret nimeni nu poate sustine ca are dovezi nici ca exista dumenzeu nici ca nu, ori cum tendinta generala e spre o forma sau alta de divinitate, existenta superioara daca preferi asa. Pana la urma daca vrei un argument spre credinta e foarte sinplu, daca un ateu are dreptate nimeni nu are nimic de pierdut, dar daca un crestin are dreptate ateul va pierde totul. Eu personal cred an o forma superioara a existentei, ceva an gen budist dar nu chiar la fel, adica la mine divinitatea e una singura doar ca mai multe culturi iau pus mai multe nume ( dumnezeu, alah, zeus, etc)

| Noctus a răspuns:

De fapt fiecare dintre noi e liber, sa creada orice despre Dumnezeu si apropiati Lui, dar cel mai importanta dovata este: Biblia!

| ElAdi a răspuns:

Exista, pur si simplu cum spun si ceilalti noi avem mintea prea "slaba" sa intelegem el exista... ganditi'va. daca voi credeti ca ne tragem din maimute, maimutele la randul lor de cine au fost facute? de Domnul.

| Inferno explică (pentru ElAdi):

Maimutele la randul lor au evoluat si ele din alte animale.

Acum unde sunt maimutele astea care evolueaza?

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Inferno):

Dar pana acum se zicea ca din maimute au evoluat toate. dar oricum, eu nu inteleg acele animale, din care au evoluat treptat toate, de unde exista? cum au ajuns sa aiba viata?

si universul cine l-a creat? putem sa credem ca ceva atat de complex cum este universul este o simpla intamplare?! si sa nu aducem in conversatie teoria big bang, pentru ca as intreba de unde a aparut masa, energia, ce a fost inainte de big bang etc...

| ElAdi a răspuns (pentru Inferno):

Da ai dreptate dar m-am gandit la raspunsul tau si ia spune'mi.: sa zicem ca da. animalele au evoluat 1 cate 1 si Universul a fost format din gaze si alte metale, asa zisul Big Bang, am intrebat preotul si a spus ca nu este adevarat si daca planeta asta pe care umblii a fost facuta de ce am spus mai devreme eu cred ca tu nu esti facut tot din gaze si alte roci e adevarat? deci gandeste'te ca tot la Dumnezeu ajungi! ce clasa esti? deschide cartea de religie si citeste cateva fapte sau ce ti se pare interesant, si o sa imi spui dupa ca " Dumnezeu exista"!winking

| DeliaDaniela a răspuns (pentru AnoNimalK):

Mda...e interesant ca acum nimic nu mai evolueaza!

| AnoNimalK a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Sunt prea multe de spus despre BigBang si toate cele. teorii stupide peste teorii stupide. Ne tragem din maimute. Ce idee cretina. si Big Bang, universuri paralele, universul are un capat si va renaste, etc. stupizeniilaughing dar imi pare rau pentru el, ca singurul motiv logic pentru care si-ar pune cineva asemenea intrebari e urmatorul: Vrea sa creada in Dumnezeu, dar nu e sigur ca exista si nu vrea sa riste si sa duca o viata,, non-cool,, cu distractii la maxim, bautura, femei etc. si apoi Dumnezeu sa nu existe. Totusi ar trebui sa se mai documenteze, citind Biblia si rugandu-se sa inteleaga ceea ce poate fi inteles de mintea umana.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Dumnezeu tau din ce o aparut?

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnoNimalK):

Fa-ti un test adn sa vezi ca esti maimuta nu ca te tragi ca caini si lupi acelasi specie

| Inferno explică (pentru DeliaDaniela):

Scuze de intarziere dar am raspuns la o intrebare.
Mai intai a fost o particula mic. In interiorul ei erau comprimate stele, etc. Cand aceasta a explodat, a avut loc marea inflatie sau expansiunea universului. La inceput universul era format din gaze fierbinti si particul. Cum au aparut stele? Atunci cand gazul a fuzionat au aparut stelele. Cum au aparut planetele? MIci bucati de praf cosmic s-au unit formand asteroizi. Asteroizii s-au ciocnit intre ei formand protoplanete. Acestea aveau deja gravitatie proprie si puteau atrage alti bolovani. Asa s-au format planetele. Cum s-au format gaurile negre: Cand o pitica rosie (stea) nu mai are suficient combustibil incat sa o mentina, aceasta se prabuseste formand o gara negra.Cum a aparut viata? Viata a aparut in balti primordiale de noroi. Au aparut bacteri si pe urma animale si s-a ajuns la om.
Ai inteles?

| anonim_4396 a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Ce e aia evolutie pentru tine?

| DeliaDaniela a răspuns (pentru AnoNimalK):

Da, asa e! nu vreau sa jignesc pe nimeni dar teoria big bang mi se pare prea absurda! oricum, eu cred ca biblia este destul de precisa! happy

| Inferno explică (pentru ElAdi):

Totul e reciclabil in univers. Tu daca te gandesti bine esti format din aceleasi materiale din care este formata o stea. Apa pe care tu o bei acum contine particule pe care si einstain le-a inghitit la randul lui. Dupa ce o sa mor, particulele din care esti alcatuit vor ramane. Totul e reciclabil nimic nu se arunca.
Spuneai ca nu sunt facut din roci. Daca ne gandim bine am toate materialele pe care le are o roca:Fier,zinc, cupru, aur, argint, fosfor.etc.

| tbc a răspuns (pentru Inferno):

Ai gresit fundamental, materia nu avea cum sa fie conprimata, ea de fapt nu exista deloc, asa zisul big bang e momentul cand o forma de particule exotice au anceput sa fuzioneze formand atomi ( fuziune coantica) cel mai probabil sub actiunea unei infuzi de energie conprimata antr-o gaura neagra si adusa la nivel coantic adica universul exista antro gaura neagra, care exista antru-n univers, care la randul lui exista antro alta gaura neagra s.a.m.d. asta fiind una din teori. Ori cum universul e un loc foarte mare omul nici macar nu e capabil sa anteleaga antinderea si compunerea lui

| tbc a răspuns (pentru AnoNimalK):

Eu nu cred ca a fi credincios presupune sa traesti doar an rugaciune si penitente, asta e o forma de fanatism neocrestin. Si de ce crezi ca dumnezeu nu putea sa creexe totul pe calea asa spus stintifica crede-ma ca teoria big bang e gresita dar are un oarecare adevar, de ce asta ju poate fi ansasi manifestarea lui dumnezeu, orb e cel ce nu vrea sa vada decat adevarul lui

| Inferno explică (pentru tbc):

Da. Mersi. Era energia nu materia. M-am grabit. Scuze de greseala.

| tbc a răspuns (pentru Inferno):

Nu energie, energia nu exista la nivel coantic nici macar timpul sau spatiul ( e mai greu de anteles chiar si pentru mine care studiez fizica destul de multa si ma documentez despre toate descoperirile) totul se rezuma la o particula elementara ( asa zisa particula lui dumnezeu) la geneva

| cotcodac4 a răspuns (pentru AnoNimalK):

Ba ele evolueaza in timp nu in ore, si daca nu crezi in evolutie de ce sunt negri sau asiatici.tu nu ai vazut un negru in viata ta, ia dupa ce ai sa vezi ai sa crezi in evolutie

| ElAdi a răspuns (pentru Inferno):

Nu stiu ce sa iti mai zic cu particule si atomi etc. nu ma pricep dar du'te odata la biserica si fii atent la slujba. Daca nu crezi in Dumnezeu. inseamna ca nu crezi in nimic! Pana acum daca nu ai fost trezit de D-zeu inseamna ca te iubeste si are incredere in tine dar iti zic sa nu il lasi ca nu e cum te'ai bate cu copii din spatele blocului! Asculta'ma si mcrede, spune'i lu' maicata sa iti vorbeasca, nu trebuie sa iti fie rusine de asa ceva!

| AnoNimalK a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt om nu maimuta. Poti fi foarte linistit in privinta asta. Nu mai vorbi cu,, cacaini,, doar ca scrii cu spatiu intre ca tot aia e. Teoritia evolutionista e atat de posibila cum e teleportarea unui om in urmatorii 10 ani.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AnoNimalK):

De ce nu isi faci un test adn?

Ai vazut si tu 2 emisiuni pe Science si gata crezi ca stii totul despre univers si cum s-a creat? (varianta oamenilor de stiinta bineinteles)

| DeliaDaniela a răspuns (pentru anonim_4396):

Un d-zeu nu apare din nimic... crezi ca e D-zeu fara nici un motiv? Dumnezeu=forta supranaturala, nu e ca noi!

| DeliaDaniela a răspuns (pentru anonim_4396):

Evolutia este teoria conform careia oamenii au evoluat din alte specii [ precum maimute]. Eu mi-am facut multe analize si sa stii ca sunt 100% fiinta umana, nicidecum animal.

Si cum putem crede ca omul atat de complex a aparut in balti primordiale... apoi au aparut bacterii si din bacterii animale si din animale om? animalele nu evolueaza. ele sunt la fel de mii de ani, nu au cum sa ajunga la stadiul de om!
si particula aia mica de la inceput cum a venit in existenta? si daca ar fi asa, de ce nici oamenii de stiinta nu au aceeasi parere, de ce toti au alte si alte teorii?

apropo... tu crezi ca Iisus a fost pe pamant [ ca om], dar ca a savarsit mai multe minuni?

| Inferno explică (pentru DeliaDaniela):

Da. Am inteles. Nui nimic.

| Inferno explică (pentru AnoNimalK):

Si tu ai citit biblia si crezi ca esti un geniu.

Nu am citit Biblia inca. Nu ma cred un geniu, desi am un iq superior in comparatie cu al tau cu siguranta. Doar ca tu vorbesti ca si cum ai fi citit mult la viata ta mai ales carti despre biblii, despre credinte, despre teorii si etc. Dar nu ai citit Biblia. Ai citit parerea unor oameni care interpreteaza cum vor ei. In fine. Te las ca nu poti fi salvat, acum cel putin

Ok, fiecare cu parerea lui tongue

| Aleeecs a răspuns:

Eu cred ca acest univers este infinit si sunt miliarde si milioane de planete. Iar noi am fost creati de niste specii mult mai inteligente decat noi! si tot ce afcem si o sa facem. este programat!

| remusmy a răspuns:

Arheologia a descoperit la toate popoarele obiecte destinate unor rituri religioase pentru anumite divinitati chiar daca nu la toate a fost Dumnezeu. Acest fapt demonstreaza necesitatea de Dumnezeu pentru om, si implicit existenta lui Dumnezeu.

| Darkovi a răspuns:

Pai unu fara El n-ar exista lumea si tot ce vedem noi azi precum si capetele seci care spun ca DUMNEZEU nu exista, nu ar mai fi si daca mai vrei exemple citeste BIBLIA su du-te la BISERICA!

| Luci3 a răspuns:

Pentru ca s-ar suprapopula raiul.Omul are de la inceput de ales intre bine si rau; El i-a oferit aceasta libertate. Oamenii saraci intr-adevar duc o viata de chin dar in viata vesnica care este VESNICA o sa fie in Rai.Omul bogat nu poate ajunge in Rai decat cu ajutorul saracilor, dovedindu-si mila si toate calitatile spirituale.
Poti sa fii bogat si chiar stapanul pamantului in viata aceasta, dar nu e decat un miraj daca pe lumea cealalta o sa ai parte de o ETERNITATE de chin in iad.Deci; degeaba ai tu 1 an de fericire absoluta daaca restul de 86 de ani o sa fii cel mai chinuit,asa e si cu viata pamanteana.
Aici daca vrei sa stii fiecare are calitatile lui si trebuie sa si le dovedeasca pentru a ajunge in rai:unii sunr bogati deci au de unde sa daruiasca si unde sa primeasca oamenii saraci,unii sunt saraci deci au un fel de avantaj de a ajunge in rai din cauza chinurilor suferite si pentru ca nu pot sa faca pacate mari ca noi:sa aiba idoli:banii,calculatorul, televizorul, etc.
Bineinteles ca nu exista om perfect si nici n-a existat in afara de EL.Noi facem pacate cu voie sau fara,dar dupa EL ne-a dat multe,chiar prea multe sanse de iertare ca:Spoveditul, Impartasitul, etc. Daca facem pacate ele sunt iertate daca avem o parere de rau in suflet din cauza lor.

| bettysutza a răspuns:

Acei oameni nu au ce manca, dar nu Dumnezeu vrea asta! nu uita in lume exista si deavol, el face asta! in cateva momente iti voi raspunde si la intrebarea de mai sus. (Cum puteti sa credeti intr-un Dumnezeu pe care nu il intelegeti?

Dati-mi si mie un motiv, o dovada, ceva cum ca Dumnezeu ar exista. )... daca vrei, desigur

| bettysutza a răspuns:

Mergi la o biserica si vei afla

Întrebări similare