Faza cu Iuda Iscariotul din Evangheliile sinoptice, răstoarnă totul!
Dacă ăsta era un cetățean, care făcea minuni, și știind că Palestina antică, nu era un teritoriu imens, îl știau toți și nu trebuia să fie arătat ălora, de acest Iuda.
În evanghelia după Ioan, Iuda le-a indicat locul unde se afla Isus, dar nici aici nu îl știau.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/18/
Ioan 18
1. Dupa ce a rostit aceste vorbe, Isus a plecat cu ucenicii Sai dincolo de paraul Chedron, unde era o gradina, in care a intrat El si ucenicii Lui.
2. Iuda, vanzatorul, stia si el locul acela, pentru ca Isus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Lui.
3. Iuda deci a luat ceata ostasilor si pe aprozii trimisi de preotii cei mai de seama si de farisei si a venit acolo cu felinare, cu faclii si cu arme.
4. Isus, care stia tot ce avea sa I se intample, a mers spre ei si le-a zis: "Pe cine cautati?"
5. Ei I-au raspuns: "Pe Isus din Nazaret!" Isus le-a zis: "Eu sunt!" Iuda, vanzatorul, era si el cu ei.
6. Cand le-a zis Isus: "Eu sunt", ei s-au dat inapoi si au cazut jos la pamant.
7. El i-a intrebat din nou: "Pe cine cautati?" "Pe Isus din Nazaret", I-au zis ei.
8. Isus a raspuns: "V-am spus ca Eu sunt. Deci daca Ma cautati pe Mine, lasati pe acestia sa se duca."
9. A zis lucrul acesta ca sa se implineasca vorba pe care o spusese: "N-am pierdut pe niciunul din aceia pe care Mi i-ai dat."
10. Simon Petru, care avea o sabie, a scos-o, a lovit pe robul marelui preot si i-a taiat urechea dreapta. Robul acela se numea Malhu.
11. Isus a zis lui Petru: "Baga-ti sabia in teaca. Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau?"
12. Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii iudeilor au prins deci pe Isus si L-au legat.
13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela.
14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: "Este de folos sa moara un singur om pentru norod."
Deci și aici textul este ciudat, ori ăsta era șmecherul „ cu minunile", cunoscut de toți, ori era un nimeni, ne cunoscut.
Sincer, desi sunt de religie crestina, nu pot spune ca eu cred 100% in Dumnezeu. Adica, nu cred ca El ne-a creat( sincer, merg pe varianta stiintifica), dar cred ca a facut anumite minuni etc. Parerea mea este ca poate exista un Dumnezeu, dar asa pot exista foarte bine si : fantome, vrajitori, Santa
De fapt fiecare dintre noi e liber, sa creada orice despre Dumnezeu si apropiati Lui, dar cel mai importanta dovata este: Biblia!
Ma am raspunsu de care ai nevoie,dumnezeu pentru tine nu exista tu ai creat tot ce poti vedea si acum stai pe pamant si te intrebi cum ai facut pamantu si oare cum te-ai creat pe tine,ia mai da-mi si mie un deget in plus ca tu esti dumnezeu, fa un pamant sa nu murim de foame, hai ca doar tu poti dumnezeu nu exista.nu te vezi cat esti de mic pe langa universu asta fara capat.
Sti dc nul distruge dumnezeu pe lucifer? pentru ca uni oamini [cei rai] vor merge in imparatia lui lucifer si acolo vor arde si in final vor muri
Ma daca vom fi buni vom merge alaturi de dumnezeu in rai, dar acolo este viata vesnica
Pai unu fara El n-ar exista lumea si tot ce vedem noi azi precum si capetele seci care spun ca DUMNEZEU nu exista, nu ar mai fi si daca mai vrei exemple citeste BIBLIA su du-te la BISERICA!
Stii chiar ai dreptate adica chiar imi vine si mi-e greu sa cred varianta cu maimuta? mult mai logica mi se pare ideea cu D-zeu decat cea cu maimutele ...si pana la urma sa presupunem ca oamenii se trag din maimutele.dar maimutele astea de unde au venit?! ma rog... sper sa intelegi ce am vrut sa zic
Da, inteleg ce vrei sa zici. Si este chiar deplasat sa credem ca stramosii nostri au fost maimute! nici macar oamenii de stiinta nu impartasesc toti aceasta idee... nimeni nu poate explica cum de in prezent maimutele nu mai evolueaza, asta pentru ca ele sunt doar niste animale si nu pot ajunge niciodata la stadiul de om. In plus, cum ai zis si tu... maimutele alea de unde au aparut? e ilogic!