| LupusDei1993 a întrebat:

Cum să depistezi ipocriziile oamenilor religioși?
Uitati niște pași foarte simpli:
1. Dumnezeu este Omnipotent.
- Fals, in biblia crestina Yehova face numai ceea ce oamenii nu pot face, dar culmea ghinionului, nu poate face nimic din ceea ce oamenii pot sa faca (barci, cladiri, etc) si se foloseste de ei sa faca totul.
2. Dumnezeu este Omniprezent si Omnișcient.
- Fals, in trecut oamenii credeau că însuși aerul este o zeitate, deoarece dacă nu respiri, nu trăiești foarte mult. Acum știm că aerul este doar format din gaze, oxigen, azot si altele.
- De ce Yahve a trimis doi îngeri jos ca să investigheze Sodoma și Gomora?
3. Dumnezeu este sursa moralității.
- FOARTE FALS. Dacă ați studia biblia cu atenție, nu mi se pare moral ca Lot să-și lase fiicele însărcinate cu viitori lideri al unor popoare dușmane cu israeliții. Și asta e doar UNA din MULTELE pasaje ce denotă că zeul biblic nu are nimic moral.
4. Dumnezeu este bun și iubitor.
- Nici nu este nevoie să spun nimic aici. Dacă răul există și e permis, acest zeu este una dintre cele mai oribile ființe din toată existența. Din fericire el nu există, la fel ca și toți zeii inventați vreodată.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Sunt basme care ofera sperante atat, iahve a omorat toti copii noi nascuti din egipt,cce vina aveau copii aia,copii trebuie sa plateasca cica pentru greselile parintilor lor, deci iahve a creat acei copii apoi ia omorat din cauza parintilor lor, iahve nu este o zeitate buna nici nu se vrea a fii, este personificarea acelor persoane,plus nu uita ca traducerea in limba romana este extrem de proasta,modificata,eu care am studiat in context ebraic am aflat multe lucruri interesante, nu exista rau sau bine sunt preconcepti umane, iahve a avut un singur popor atat, nu a avut nici un fiu, mesia era un simplu profet, din pacate inca nu a venit, ca era pace peste tot in lume

29 răspunsuri:
| ania a răspuns:

1.E normal să se folosească de noi să facem unele lucruri doar El ne=a creat pe noi.
2 Dumnezeu a trimis doi îngeri în Sodoma și Gomora ca Lot și familia lui să ia în serios avertizarea că orașele vor fi nimicite și să fugă de acolo.
3 Biblia nu aprobă tot ce relatează. Faptul că relatează despre păcatul fetelor lui cași despre alte episoaode de neascultare a oamenilor de poruncile lui arată că e o carte onestă.
4. Faptul că și îngerii și noi am primit liber arbitru și uneori îl folosim pentru a alege răul nu denotă că Dumnezeu nu e bun și uibitor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă răul există și e permis.
Te grăbești să tragi concluziile care îți plac, și ți se pare că gândești filosofie înaltă.
Răul și binele sunt atribute evaluatoare omenești, iar nu entități, ființe sau lucruri care există sau nu.
Esitența ea însăși nu este ceva care se decretează, așa cum faci tu, ci este o funcție, o relație dintre o entitate și mediu, toate celelalte entități.
Cărțile Bibliei au fost scrise de autori diferiți, în diferite perioade istorice, fiecare autor cu interesul lui. Dumnezeu, tradus și numit Domnul de la un capăt al altul al Bibliei moderne, sunt câțiva zei diferiți, cu nume diferite în cărțile originale.
Așa că concluziile dtale pripite sunt trase de păr.

| milan9 a răspuns:

Nu am timp sa-ti raspund la toate... si daca tu chiar doresti sa discuti cu cineva aici pe TPU cu adevarat un subiect (sau astepti de la cineva un raspuns edificator) nu mai veni niciodata cu 10 provocari odata. Descurajezi raspunsurile... thinking

Spre exemplu, pe la intrebarea 3 dai vina pe Dumnezeu pentru libertatea incredintata lui Lot. In virtutea carei logici ii atribui Lui caderile libertatii noastre? sad

4). Nu este vina lui Dumnezeu pentru raul din lume. Poate ca in timp ce mingea se afla pe teren la jucatori, antrenorul sfasie in zadar cu dintii prosopul pe margine pentru ca nu poate interveni? sad Sa apere tot el poarta, sa dea tot el goluri...
Sau poate pentru ca trebuie sa ne decidem odata si odata daca tot cu indarjire ne dorim combinatia libertate/ responsabilitate...

Dumnezeu este in continua compasiune si continuare a sacrificiului de pe Golgota din cauza pacatelor si nedreptatilor din lume... sad
O moarte si niste suferinte care se actualizeaza si se CONTINUA pe sfintele altare in Liturghii atat timp cat in lume se comit pacate si abuzuri ale omului contra omului, atat cat va mai tine lumea...
Este una din formele de compasiune ale lui Dumnezeu Fiul pentru lumea pe care a creat-o si careia i-a incredintat si pe cel mai periculos dintre daruri: libertatea (cu responsabilitatea pentru fapte).

Nici parintii nu ii obliga pe copii sa le urmeze profesia, un motiv in plus de a intelege de ce nici Dumnezeu nu ne forteaza sa-i urmam vocatia: aceea de a lucra binele...

| DeyCj a răspuns:

Religia este o ipocrizie generală, iar cei ce cred cu tărie au șanse mari să se îmbolnăvească psihic. Știu cazuri de astea de oameni ce suferă de credință patologică.îi recunoști imediat că nu zâmbesc, nu au nici o reacție și dacă-i contrazici devin agresivi și zic că ești cu dracu' laughing).

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru DeyCj):

In Biserica Adventista sunt creștini de profesie medici si sunt ok din punct de vedere psihic. Sâmbătă nu merg la serviciu, dar daca au o urgenta se duc chiar si in timpul serviciului religios, nu așteaptă sa se termine. Un om creștin adevărat nu se îmbolnăvește psihic, si nici nu duce frica de moarte, este conștient de faptul ca după moarte nu exista nimic, ci este un somn din care se va trezi la revenirea Domnului Isus.

| LupusDei1993 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Nu exista niciun Isus, iar somnul ala de care spui este permanent.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

A face rău este păcat. Păcatul este fărădelege. Pedeapsa păcatului este moartea. Așa ca aceasta este pedeapsa lui Dumnezeu pentru toți cei ce fac rău, inclusiv pentru tine.
Insa din iubire pentru omenire a acceptat să-și dea fiul ca jertfa pentru păcat, pentru ca oricine crede in El sa aibă parte de viață veșnică. Dar pentru cei care aleg sa creadă si sa facă legământ in numele lui Isus Hristos, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul lor, inca de pe acum.Luca 17/21.
La fel si Pavel in Romani 14/17 confirma cele spuse de Isus mai sus:" Caci, împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare si băutură, ci neprihănire, pace si bucurie in Duhul Sfânt."
Daca fiecare om ar alege sa creadă in Dumnezeu si sa trăiască după învățătură Lui, ar fi pe pământ la fel ca in împărăția lui Dumnezeu. Deci de fiecare din noi depinde lucrul acesta si nu de Dumnezeu. Dumnezeu este iubire si îndelung răbdător pentru ca nici unul sa nu piară ci toți sa vina la pocăință. Ce va împiedica sa va pocăiți? Dumnezeu inca va așteaptă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Avand in vedere că 99% din oameni nu au habar ce este Dumnezeu întrebarile tale mi se par ilogice.

1. Dumnezeu este omnipotent pentru că este în același timp peste tot și în același timp niciunde, Dumnezeu poate face și barci și blocuri și orice rahat care zici tu doar pentru că este omnipotent și omniprezent prin oameni, nu exista vreo diferență între un obiect, o pisica sau un om nu sunt separate. Toate in esență sunt Dumnezeu.
Oamenii nu pot face multe chestii pentru că nu sunt iluminati, încât să aibă puteri paranormale, dar care de fapt nu sunt paranormale se știau de mulți profeți de mult timp. Fiecare om are un scop pe lumea asta, unii au avut că scop sa descopere pe Dumnezeu alții să fie constuctori etc. Daca vrei sa înveți despre existența atunci asculți de oameni iluminati care au scris Biblia sau alte religii, daca vrei sa înveți inginerie sau alta meserii citești și te informezi practici chestiile alea. Daca ești ateu pur și simplu ești sceptic de ce ții se arată și dovezile care sunt prezentate de alte experiențe ale oamenilor, care bineînțeles nu ai trecut prin ele. E normal sa fii sceptic

2. Chiar este o zeitate, bine daca tu crezi că zeitate înseamnă să ai super puteri sa muti munții ca și în desene animate. Daca transformi știință intr o noua religie e cam aceeași chestie, exact cum oamenii aia își imaginau că aerul e o zeitate atunci și acum tot IMAGINATIA este că este format din mai multe chestii.

3. Dumzeu este sa zicem la etajul 12 și tu ești la etajul 1, pentru un om care nu este conștient de Dumnezeu orice este imoral și rau, nu există așa ceva este creata de mintă ta imoralitatea.

4. Dumnezeu trebuie sa experimenteze și ce e bun și ce e rău, mintea umană e incapabilă să înțeleagă ce este Dumnezeu și că iubirea exista chiar și în ceva așa zis rau, pur și simplu existența lui e făcută din iubire. Dumnezeu este non dualitate, nu există diferență între rău și bine e același rahat.

In plus Dumnezeu nu este o ființă este prezenta, este sura toturor existențelor care au fost vreodata și din păcate nu a fost "inventat" de oameni, acea sursa a inventat oamenii și se manifestă singura prin iubire.

| LupusDei1993 explică:

Sunteți toți palete de tenis în afară de sadrian, numai el e capabil să-mi dea contraargumente pertintnte, în felicit.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru LupusDei1993):

Nefolositor,amuzant si eronat, după ce criterii? Dovedește cele afirmate.Te deranjează ca Dumnezeu pretinde sa trăiești după poruncile lui? Daca nu trăiești astfel tu singur alegi sa faci răul. Si te întrebi de ce Dumnezeu nu te oprește? Va veni vremea. Si este aproape, este chiar la uși!
Îți ofer inca o posibilitate de a medita la cine ești si cat " bine" faci pe pământ.Si știi de ce? Pentru ca bine nu poate face nimeni decât unul singur Dumnezeu. Doar El este bun, in rest nimeni. Așa afirma Isus Hristos in Biblie!
Citește "Mintea- o călătorie spre centru ființei umane" de Daniel J.Siegel. Autorul, un ateu, după studii făcute împreună cu o echipa de 40 de oameni de știință, a ajuns la concluzia la care Biblia o are de mii de ani, fara ca aceștia 40 + autorul sa fie creștini.
Poate fi descărcata gratuit de pe internet, eu am cumparat-o.

| Jay1 a răspuns:

Ca rasă umană, avem o conștiință.
Dumnezeu a creat toți îngerii. El a creat milioane de îngeri și le-a dat liber arbitru. Între îngeri era un singur lider. Numele lui este Lucifer. Biblia spune în Ezechiel 28: 12-15 că era perfect, înțelept, frumos și i se oferea o poziție înaltă. Și, treptat, a început să-și facă ambiții proaste în minte. Cum s-a întâmplat asta? Pentru că avea liber arbitru. Și de acolo a luat naștere primul rău din acest univers. Gândurile lui Lucifer erau rele, erau gânduri mândre, rebele - gânduri de nemulțumire față de multe lucruri pe care Dumnezeu le-a rânduit pentru el. Înainte de aceasta, universul era perfect pur, dar atunci răul și-a ridicat capul în inima persoanei pe care Dumnezeu a creat-o, și astfel răul a venit pe lume.

Dumnezeu ar fi putut să creeze omul, astfel încât să nu facă niciodată nimic rău. Ne-am supune în mod automat, orbește și tăcut lui Dumnezeu în orice. Dar Dumnezeu nu a dorit niciodată o astfel de rasă de oameni. Ei nu ar putea fi niciodată, vreodată copiii Lui. Roboții nu pot deveni copiii noștri, chiar dacă sunt ascultători!

| sadrian46 a răspuns (pentru Jay1):

Acel univers perfect pur, pe care îl descrii dta, nu avea o bază de evoluție, așa că dacă Dumnezeu a creat măcar un înger care să îl contrazică pe el, zis și Lucifer, a făcut cel mai inteligent lucru posibil din cariera lui.

| Jay1 a răspuns (pentru sadrian46):

Isaia 55:8-9 Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre,
iar căile voastre nu sunt căile Mele,
zice Domnul.
Pentru că, aşa cum sunt de sus cerurile faţă de pământ,
tot aşa sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre
şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre
Dumnezeu a creat ordinea și nu haosul!

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

1. E irelevant ce spui, crezi ca Dumnezeu n-ar fi putut face ceea ce putea face omul? Omul e instrumentul lui Dumnezeu prin care face lucruri marete. Faptul ca nu a facut ceea ce puteau face oamenii nu dovedeste nimic.

2. Alta erezie, Dumnezeu nu e aer, El nu e material caci altfel n-ar fi omniprezent iar Dumnezeu a trimis ingerii ca sa-i scoata pe Lot si familia lui Din Sodoma si Gomora.
3. Bun, de ce dai un exemplu de om cand afirmatia era:"DUMNEZEU e sursa moralitatii." Cum sa dai un exemplu uman? Exemplul e Hristos Domnul. In plus, Lot a fost inselat de fetele lui. Dar e ca si cum as spune ca medicina nu e buna si as da vina pe pacienti. Deci in loc de foarte fals e FOARTE ERONATA afirmatia ta.
4.Treaba asta o tot explic iar si iar: Dumnezeu a dat fiecaruia vointa pentru a face ce vrea asta neinsemnand ca tot ceea ce ar face e bun. Prin asta, nu poti spune ca nu a dat libertate de alegere - un lucru bun. Noi am pacatuit iar pentru ca noi nu vrem sa renuntam la pacat iar pacatul este in noi, Dumnezeu neputand sa ne oblige fiindca avem vointa proprie, daca ar distruge pacatul, ar distruge si pacatosii pentru ca pacatul e in inima lor iar daca nu-L lasi pe D-zeu in inima ta, nu are cum sa te curete. El a murit pentru ca noi sa putem fi salvati neavand alt motiv in afara de iubire. Dumnezeu este un Dumnezeu iubitor ce nu poate fi invinuit. Inca odata am gasit ilogica afiematia ta.

Toate afirmatiile sunt ilogice si eronate si scuze banale in favoarea eu-lui.

| LupusDei1993 explică (pentru r3r3r3r3r3r3):

Toată postarea ta e ilogică, du-te și te culcă și mai vorbim.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Demonstreaza-mi ca e ilogica.

N-are rost să mă complic cu mentalitate de epoca bronzului, mai întâi învață cunoștințele secolului 21 și după mai discutăm.

O, dar am vorbit pe limba ta si sti prea bine asta, chiar daca nu recunosti. Dupa care cunostinte crezi ca ti-am raspuns cand tu vorbesti despre Dumnezeu? Stiu prea bine mentalitatea secolului 21, n-are rost sa te ascunzi printre degete si sa vi cu replici de superioritate fiindca te dau de gol cunostintele tale inferioare despre subiect.

Dumnezeu nu exista. Ce e asa greu de inteles?

Eu nu cred asta iar tu n-ai putut sa-ti justifici parerea.

Am justificat inca de cand am facut intrebarea dar tu oricum iti bagi capul adanc in buca ca sa-ti dai seama de realitate

Tu ai justificat iar eu am contrajustificat dupa care n-ai mai spus nimic care sa-mi arate ca gresesc ceea ce inseamna ca am avut dreptate. Nu cu replici de genu:" E ilogic tot ce-ai spus, du-te si te culca" imi demonstrezi ca gresesc. Astea sunt replici la indemana oricarui om neserios care nu recunoste ca a gresit si se da superior ca sa para cool. Dar prostia, pe-aia unde-o pui?

1. Daca Dumnezeu face lucruri marete prin om, inseamna ca Adolf Hitler era omul lui Dumnezeu, el fiind un romano-catolic devotat.
2. "erezie" si aici inchei orice discutie.
3. Isus de care se tot vorbeste nu exista in realitate, tot Noul Testament este din schizofrenia lui Paul din Tars, si al altora.
4. CE LIBERTATE DE ALEGERE CAND EXISTA O "CARTE A VIETII" SI ESTI PREDESTINAT INAINTE SA TE NASTI?

In concluzie, eu-l ESTE Dumnezeu, este proiectia ego-ului tau in afara, mai documenteaza-te.

1. Daca toate religiile ar fi bune, nu s-ar mai contrazice - ar fi una. Om al Domnului nu este cel care spune ca este ci cel care traieste ceea ce crede fiind prieten cu Dumnezeu sau cautand aceasta. Un astfel de om sa judeci nu pe unul care era crestin cu numele.
2.Ce erezie? Nu e adevarat? Oare cand Hristos s-a facut om, putea El sa mai fie omniprezent? Si e oare Dumnezeu material ca noi? Nu, Pavel spune ca El este Duh.
3. Ei, asta e o afirmatie nedemonstrata. Hai sa zicem ca in trecut poate oamenii erau mai prosti dar azi... De ce mai cred si azi oamenii in Dumnezeu? Cum li se schimba lor radical vietile? Cum de ii misca asa de mult? Ti-as putea da o multime de exemple. Si eu cred in El si am si convinegere stiintifica, cat despre cea spirituala, n-o pot dovedi cu vorbe caci numai Dumnezeu cunoaste ce-i in inima omului iar ce-i in inima omului este reflectat in afara prin faptele sale.
4. Dumnezeu care este atotstiutor stie dinainte ce o sa faci insa prezicerea nu-ti influenteaza vointa. Tu nu sti daca esti sau nu in cartea vietii insa depinde de tine sa cauti sa fi scris in ea. Faptul ca Dumnezeu stie dinainte ce o sa faci nu-ti rapeste cu nimic libertatea caci faci in continuare ce poftesti. Dumnezeu stie ce vei face, asta nu inseamna ca El te-a pus sa faci acele lucruri. Faptul ca nu sti, face sa nu-ti rapeasca cu nimic libertatea.
Copile, sunt documentat iar faptul ca nu intelegi ce-ti spun nu dovedeste contrariul.

Nu esti documentat absolut deloc. Daca erai, ascultai si alte pareri decat niste "bieti" mielusei ai Domnului dusi la macelarit primavara.

Am ascultat multe pareri insa am ales ce e corect nu ce mi-ar placea sa cred. Insa presupun ca prin "a asculta" imi spui ca trebuia sa cred si alte pareri, sa le pun in calcul, pai ce te face sa crezi ca n-am facut-o? Faptul ca nu cred ca si tine inseamna ca am o convingere proprie nu ca nu sunt documentat caci daca n-as fi fost, nu ti-as fi putut raspunde la toate intrebarile de pana acum.

Ai o perceptie foarte eronata asupra realitatii in continuare. Nu exista nicio fantoma invizibila in cer care se infurie daca bagi mana in chiloti seara.

Cunoasterea e ca un pixel. Cu cat ai mai multi, cu atat obtii o imagine mai clara. Dar oamenii nu au toti acelasi numar de pixeli si de aceea nu vad toti lucrurile la fel ci fiecare le vede in functie de cati pixeli are.
Daca consideri ca tu ai o imagine mai clara decat a mea atunci nu mai face afirmatii ci demonstratii. Pentru ca afirmatiile sunt de doua tipuri: adevarate si false. Demonstratiile arata valoarea de adevar a acestora asa ca o afirmatie fara demonstratie e goala, lipsita de valoare(de adevar).
Si as putea spune:"Ai o imagine eronata asupra realitatii" dar daca nu-ti spun de ce atunci afirmatia n-are valoare.

| Nickniky a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Nu-ti mai bate capul cu asemenea oameni, te rog sa ma crezi, este o pierdere de vreme.Pe un om de rea credinta cel mai bine este sa-l ignori... dupa prima si a doua vorbire, departeaza-te de el.