Prin meditație, post negru, astfel vei afla ce dar spiritual și, meditația e importanta nu uita de faptele bune, darul spiritul este sa faci fapte bune
Toți oamenii au daruri; cel puțin unul singur.
Numai că cei din lume își folosesc aceste capacități spre slava lor; iar credincioșii le folosesc spre slava lui Dumnezeu.
Darurile sau talanții (sau talentele, capacitățile) sunt unul și același lucru.
Unele din acestea sunt înnăscute, iar altele sunt dobândite, învățate pe parcursul vieții. Toate acestea ne sunt date de Dumnezeu, și nu spre folosul nostru, și nici spre lauda și slava noastră. Ci ele ne sunt date pentru binele semenilor noștri, pentru ca ei și noi să lăudăm pe Dumnezeu că ni le-a dat, și în felul acesta să-I dăm slavă, adică să-I descoperim caracterul înaintea lumii.
Sunt daruri pentru slujirea în biserică, pentru diferitele nevoi ale comunității, pentru dezvoltarea ei spirituală și nu numai.
Sunt daruri pentru slujirea în societate, diferite meserii și funcții pentru dezvoltarea societății pe toate planurile.
Și fie în biserică, fie în societate, și chiar în familie, Dumnezeu nu ne-a îngrămădit pe toți cu aceleași daruri într-un singur loc, iar în alt loc să existe iarăși mulți cu aceleași daruri.
Ci Dumnezeu ne-a oferit daruri diversificate pentru ca toți să fim de folos unii altora. Și ne-a așezat în locuri diferite tocmai pentru ca să nu existe lipsă.
Iar ce îți place să faci și ce știi să faci, acela este darul tău.
Sunt mulți care au mari capacități, iar ei refuză să aducă aportul lor în biserică.
Iar în societate, sunt tot așa mulți cu capacități, iar ei se duc la cules de căpșuni sau pe șantierele din străinătate.
Știm că societatea nu este condusă de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, pentru că oamenii din lume nu vor să asculte de Dumnezeu. De aceea talentele lor sunt risipite, pierdute pentru totdeauna. Iar alții abuzează de ele prin influență, sau se slăvesc pe sine însuși spunând că lor li se cuvinte capacitățile intelectuale sau veniturile și averile lor. Egoismul îi împiedică pe aceștia să cunoască bucuria de a fi de folos semenilor lor.
În schimb, biserica lui Dumnezeu, adevăratul Său staul, este bine organizată, clădită pe Hristos, cu principii sănătoase, zidita în dragoste și în armonie. Țelul ei trece dincolo de viața aceasta, și ținta ei este veșnicia, acolo unde darurile și talentele primite nu vor mai fi înfrânate din pricina oboselii, a bolii sau a morții. Acolo toate capacitățile omenești vor fi dezvoltate la maxim pe tot parcursul veacurilor veșnice fără nicio îngrădire, deoarece păcatul nu va mai exista.
Deci chiar și societatea, prin școala și meseriile învățate, sunt metodele divine prin care suntem binecuvântați cu tot felul de daruri. Și chiar dacă unii au pierdut mulți ani și bani pe băncile facultăților, toate eforturile se datorează bunătății lui Dumnezeu. Altfel, aceste daruri vor fi transformate negreșit în blesteme pentru ei și pentru semeni.
Dacă oamenii nu dau slavă lui Dumnezeu pentru darurile primite, atunci mințile, trupurile și psihicul lor sfârșesc după cum nici Dumnezeu nu dorește. Este deci o educație de o viață continuă a recunoaște că tot ce avem, chiar dacă am depus eforturi, se datorează bunătății lui Dumnezeu. Lucrul acesta dă valoare caracterului nostru, dă valoare ființei umane.
"Cautati mai întai Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte vi se vor adauga"
Sfatul meu e sa te concentrezi in primul rand pe comuniunea cu Dumnezeu si sa-ti vezi de viață la modul practic: studiaza, munceste, apuca-te de hobby-uri. In timp iti dai seama.
1Corinteni 13:8 ne ajuta sa înțelegem ca darurile la care faci tu referire vor înceta. La fel puterea miraculoasă de a vorbi în limbi. cea mai importantă este iubirea pe care toți trebuie sa o manifestăm în relațiile cu ceilalți. Și de fapt, Isus Cristos a spus ca adevărații săi continuatori vor fi cunoscuți după faptul ca manifestă iubire între ei. Nu după daruri, puteri miraculoase etc. IOAN 13:34, 35.
Omul a specificat cã vrea explicații din Biblie, nu interpretãrile tale tendențioase prin versete scoase din context.
"Darurile" sunt prin Duhul Sfânt, și nu sunt doar cele douã menționate de tine la 1 Corinteni. Dar nici la cele douã nu e menționatã data când vor înceta, deci sunt valabile.
Iar la Ioan 14/ 16, 17 explicã și mai clar:
"" Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac;
și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște, dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi ""
Eu te sfãtuiesc sã studiezi mai multe traduceri, cã ești dezinformat/ îndoctrinat rãu de tot.
Marcu 16/ 15 : ""Apoi le-a zis: „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.
Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.
Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în limbi noi,
vor lua în mână șerpi, dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma, își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși."
Nu ti-am cerut niciun sfat, vezi de treaba ta.
Nu toți oamenii au daruri, din ce știu. Credincioșii au talanți, dar eu n-am găsit în Biblie sa scrie ca toți oamenii au daruri. Dacă te referi la ce talant ai (după cum e scris), atunci poți sa te rogi lui Dumnezeu sa ti l descopere ca să știi cum sa il folosești pentru Dumnezeu. În principiu, îți cam dai seama. Adică, un ex de talant e vocea. Dacă ai voce sa cânți, folosește o spre slava lui Dumnezeu si în lucrarea Lui, nu sa cânți melodii lumești care nu aduc zidire, ba chiar aduc păcat în viața noastră. Asta a fost un ex de talant, dar pot fi și alții, dar în general îți cam dai seama ce talant ai, adică vezi și tu ce ai primit în partea lui Dumnezeu și poți folosi pentru slava și lucrarea Lui. Cat despre dar, nu știu la ce fel de dar te ai putea referi. Dacă te referi la darurile Duhului Sfant, citește 1 Corinteni 12 și vezi ca vreunul din darurile acelea se regăsesc la tine (dar e cam greu sa ai un dar și sa nu îți dai seama ca îl ai, adică acelea sunt daruri clar vizibile atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău). Nu poți fi proroc și sa nu știi nici tu, nici cei din jurul tău (ca ex). Dar, poate n am înțeles eu bine întrebarea ta. Dacă e, poți sa mi adresezi alte întrebări și voi încerca să răspund cu Biblia, evident.
Salut, eu sunt creștin baptist și punctul meu de vedere este acesta:
Darurile spirituale le primim când toți ne naștem din nou( Îl recunoaștem pe Isus ca Domn și Salvator), aceste daruri sunt diverse și toate au scopul sa zidească spiritual biserica lui Hristos cu excepția unuia ce e pentru zidire personală
Texte ajutătoare: 1 Corinteni 12:1-11, Romani 12:4-8
Darurile sunt abilități date de Duhul Sfânt CUM vrea El.
Cum știu că am darul X?
Îmi place să fac Y?
Slujitorii, oamenii maturi spirituali din biserica mea văd acest dar în mine?
M-am rugat să fie voia lui Dumnezeu?
Seară frumoasă.
AvalohAlyn întreabă:
AlexandraMunteanuTpU întreabă: