Dumnezeul meu este Dumnezeu a lui Avraam Isaac si Iacov.
AI UITAT SĂ DAI VERSETE care să susțină insultele tale (n-ai cum pentru că nu există așa ceva...), cum că Moise ar fi fiul nu știu cui...
eti ateist?
Mai bine ar fi sa citesti scriptura si apoi o sa intelegi te crezi mare cine stie ce dar nu uita ca toate le va judeca D-zeu.Nu fi prea sigur de tine ansuti ca nulti sunt cei ca tine si toti au trait o viata in zadar
Dar ce religie e dreapta?
Si care vin direct de la D-zeu?
HHHHHHH cea mai proatsa gluma din lume.Stiinta nu e religie, citeste biblia in interegime apoi discuta cu oamenii nu te lua daca nu cunosti! Apropo nu vorbi urat cu oamenii care scriu asta nu face natura daca ea tie dumnezeu.Al meu domn Este insasi Isus Hristos cel care al urasti tu.Da stii de ce al urasti?
Fiindca nu stii nimic despre el adica nu ai cunostinte biblice ci doar ceva de genu stiintele naturii care sau invatat pana-m clasa a 4 hhh
Ce dovezi vrei sati aduc citeste intreg noul testament si acolo vei gasi totul despre isus.
Ouau, va admir pentru credinta voastra dar pe mine m-ati pierdut.
Pentru mine comunicarea cu Creatorul se face doar in gand si nu prin terte parti:biserica, preoti...
Poate ce gresesc dar
Frumos spus.
Voi retine cuvintele tale:
"Sarlatania religioasa crestina i-a indepartat pe oameni si ii duce pe oameni pe drumul pierzaniei adica al unei religii pro biserica."
Ca sa intelegi ceva din Biblie, trebuie sa o citesti toata, cu mare atentie..nu ca si pe o poveste..pentru ca numai in asa fel vei intelege anumite citate precum cel de fata. Si ca sa iti raspund pe scurt la intrebare,.da, exista mai multi dumnezei facuti de oameni, dar unul este Dumnezeul adevarat.
Scriptura este plină de metafore!
Nici o categorie a figurilor de stil din manualul de literatură nu lipsește din rândul celor concretizate prin multe exemple în cuvintele Bibliei!
Dacă tot susții că ești evreu, probabil nu-ți este străin faptul că aceasta era o caracteristică a gândirii profeților biblici evrei.
Nu este vorba de venirea altui Dumnezeu, afirmația îți aparține. Profeții au anunțat în schimb venirea acelui Dumnezeu în fața căruia se pleacă toată făptura - Fiul lui Dumnezeu:
Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."
Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".
Revenim la aceiași discuție. Despre venirea Fiului lui Dumnezeu în lume vorbește întreaga Sfântă Scriptură: atât Vechiul cât și Noul Testament:
Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.
Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;
Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’
Scriptura este plină de metafore!
Cert este că "dumnezeii" (cu inițială mică- falsele zeități) despre care e vorba în Ps.81, 1 se referă la falsele zeități interzise și prin porunca a doua din decalog: "Să nu ai alți dumnezei in afara de mine". Ar cam fi trebuit să o cunoști pe din afară!
Porunca a doua îți sugerează ție că EXISTĂ mai mulți "dumnezei"? NU, NICIDECUM! Ci doar faptul că evreul trebuia să se ferească de FALSELE zeități, cărora în mod greșit le dădea credit, deoarece astfel uitau de adevăratul Dumnezeu!
Revenim la aceiași discuție. Despre venirea Fiului lui Dumnezeu în lume vorbește întreaga Sfântă Scriptură: atât Vechiul cât și Noul Testament:
Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."
Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".
Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!
Iuda 1, 14 Dar şi Enoh, al şaptelea de la Adam, a proorocit despre aceştia, zicând: Iată, a venit Domnul cu zecile de mii de sfinţi ai Lui,
Matei 27, 54 „Iar sutaşul şi cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul şi cele întâmplate, s-au înfricoşat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!
Marcu 15, 39 „Iar sutaşul care stătea în faţa Lui, văzând că astfel Şi-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!
Ți-am mai spus, nu te lega de lucruri pe care, ca necreștin nu le vei recunoaște niciodată!
Hristos nu a fost niciodata UNS? Înseamnă că nu ai deschis niciodată Biblia!
"Iubit-ai dreptatea şi ai urât fărădelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tău cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe părtaşii Tăi".
Eu unul nu cred ca exista mai multi "Dumnezei", totul depinde de interpretare.Si eu inca nu pot accepta faptul ca ortodocsi cred in 3"dumnezei":tatal, fiul si duhul.E absurd.Adica,Dumnezeu e creatorul, Iisus e fiul, si duhul e puterea lui Dumnezeu, sunt trei lucruri total diferite.Iti spun clar exista 1 singur Dumnezeu.Caci el a fost inainte de toate, nu are incepun si nici sfarsit, pe cand Iisus are, de aceea este gresit sa-l comparam cu dumnezeu.
Dumnezeu este unul in trei si trei in unul:Tatal, Fiul si Duhul Sfant.Toti cu acceaiasi marire, putere si dumnezeire. Avraam cand a vazut trei tineri a vorbit cu unul, dar a vazut 3 persoane.
Iisus a fost in cer inainte de a veni pe pamant si a lua trup.El s-a nascut din Tatal mai inainte de toti vecii.E o taina foarte mare, mintea omeneasca nu poate sa intelega, poate numai sa creda.
Nu,nu am fost caci eu sunt om
Nu,eu sunt om
"Iisus a fost in cer inainte de a veni pe pamant si a lua trup.El s-a nascut din Tatal mai inainte de toti vecii.E o taina foarte mare, mintea omeneasca nu poate sa intelega, poate numai sa creda."
Împuşcăte papiţoiule şi taci, daca mintea omeneasca nu intelege, tu ce minte ai? Nu vezi ca-ti da-i cu ciocanul in cap singur?
Sincera sa fiu, nu te prea cred. Esti foarte sigur de existenta mea si lupti cu toata puterea ta impotriva convingerilor mele religioase!
Isus este Calea, Adevarul si Viata.
Ce om esti, te dai drept smerit dar vrei sa incurci mintile oamenilor : Versetul este : Dumnezeu sta in adunarea lui Dumnezeu, El judeca in mijlocul dumnezeilor, cand Dumnezeu spune ca judeca in mijlocul dumnezeilor, nu spune la modul figurat ca sta in mijlocul zeilor ci ca El este suprem si ca este singurul Dumnezeu, in alte versete, Dumnezeu spune ca va distruge altarele zeilor pagani, exista alti zei? NU dar doar a mentionat ca va distruge lucrurile false ale oamenilor, in plus cand spune El judeca in mijlocul dumnezeilor, cuvantul "dumnezeilor" este scris cu litera mica, adica este ceva fals.
Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si trebuie tratat ca atare.
Si ca sa raspund la intrebareaca citesti mai mult si mai bine Biblia o sa afli ca Dumnezeu cateodata se vorbeste despre El la plural in semn ca el e unul si Treimea.
Apropo Tipoteidoi! De cand citesti tu psalmii? S-au ai aflat de chestia asta ai luat-o de pe google scriind:Cum pot sa umilesc si mai mult Crestinismul ca un bun ateu ce sunt?
Calmeaza-te! Nu stiam ca esti crestin ca de multe ori Il huleai pe Dumnezeu si am crezut ca esti ateu! Daca esti un adevarat crestin nu ar trebui sa-i critici pe ceilalti crestini sau sa te indoiesti de Dumnezeu sau de Biblie sau sa hulesti! Un adevarat crestin il iubeste pe Dumnezeu si nu spune:Oare Dumnezeu nu exista? Oare exista mai multi zei?
Astia care inca mai credeti in fantezii de genul asta, uitati-va la primul filmulet de pe pagina, "Rastalmacindu-l pe Iisus" si vedeti cam ce s-a ales de "cuvantul domnului" de-a lungul timpului. O explicatie mai buna decat asta nu va poate da nimeni. Nu mai credeti tot ce va spune popa, incercati sa ganditi si voi singuri, aveti la dispozitie internetul, biblioteci etc, nu mai traim in evul mediu unde accesul la informatie era limitat...
Cum faci sa crezi in Iisus si sa nu-I cinstesti Tatal pe Dumnezeul Adevarat?
Esti cumva un sectant de la biserica lui Iisus. Daca da sa stii ca va inventati tot! Faceti exact ca satanistii! Nu va plac anumite aspecte din Biblie si Crestinism si va creati o religie din cea ce va place! Citeste Biblia crestina si o sa vezi ca noul Testament este in marea parte despre Iisus si Crestinismul este mult mai vechi decat Biserica lui Iisus ce este dpar o aberatie, o inventie. Iisus in Biblie zice clar ca sectantii ajung in iad!
Daca nu esti din aceasta secta atunci ce esti?
Eu nu am vorbit in viata mea cu un preot in privat despre astea! Este cea ce stiu eu, cea ce am dedus, ce am citit si ce am aflat din nenumarate revizuiri in carti si internet.Ce crezi ca noi crestinii suntem prosti sau ce? Asta e problema voastra! Vresti respect dar nu stiti sa-l dati! nu stii de cate ori m-au injurat ateii si satanistii pe TPU din cauza ca pentru ei spuneam "prostii".
Doamne ce naarau! Atunci inseamna ca cu tine trebuie sa incepem de la 0. Dumnezeu era satul sa vada cum a devenim lumea si ca sa reaminteaca oamenilor despre El si-a trimis Fiul Iisus pe pamant prin Maica Domnului.Si El (Iisus) a reinnoit Cuvantul lui Dumnezeu si asa a venit CRestinismul. iisus este fiul lui Dumnezeu.Asa spune Biblia care este mult mai veche decat credintele tale fara sens inventate de mintea unui copil facut pentu alocatie!
Si vorbeste mai decent, esti dezgustator si ofensiv.
Legea circumciziei, nu mai este valabila, deoarece"taierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor Lui Dumnezeu''(1 Cor.7:19)
Biblia spune clar ca noi oamenii suntem tot dumnezeii la asta se refera scriptura.Vezi dovada Ioan : 10 -33:36
si mai vezi si citeste te rog si intreg pisal 32 e scurt.Deci noi oamenii suntem fii a lui dumnezeu zice scriptura si daca suntem fii a lui suntem dumnezei ca el. Daca un copel se naste el este om deoarece tatal lui e om.De asta D-zeu spune eu stau in adunarea dumnezeilor adica in mijlocul nostru a oamenilor buni.