Roagă'te-Mântuitorul meu, îţi dăruiesc viaţa mea ţie, îţi mulţumesc că ai murit pentru toate păcatele mele, Ţi le mărturisesc( enumeră tot ce îţi aduci aminte)proclam curăţirea minţii şi trupului meu prin sîngele Tău.Declar că Tu eşti un stăpân mai bun pentru diministrarea trupului meu şi a minţii mele, numai Tu eşti şi puterea mea de mă ţine de deciziille bune pe care le+am luat.TU eşti eliberarea mea, n-a ieşti prea bine când mi+am condus eu viaţa să te văs pe Tine cum poţi s+o faci.Fii Tu prima mea plăcere!
Faptul ca nu esti tu cel care comanda ai o mare problema.
Acelasi lucru se intampla si cu fumatul si alcoolul, cu drogurile, dependenta de facebook, etc.
Nu exista pacat. Exista doar un termen inventat de niste persoane cu inteligenta redusa. Religia, cel putin ce din ziua de azi, a esuat intocmai ca incearca sa suprime niste manifestari fizice firesti, niste efecte psihologice pe care ea le-a numit simplu "pacate". Daca ar exista pacate, tu ai fi vinovat de unul singur: si acela ca nu prea judeci. Faptul ca faci niste lucruri de care iti e rusine dar pe care totusi nu le poti opri nu inseamna ca esti vinovat de ceva. Cred ca stii despre ce e vorba.
Vointa ta conteaza, spune-mi cine este stapan pe actiunile tale? Nu creierul, judecata? De ce sa te controleze niste „ispite" cum le spui. Exemplu dau cu fumatul, multi spun ca e imposibil, de ce? Is niste sclavi ai fumatului, desi incearca, nu reusesc, tocmai ca nu sunt suficienti de hotarati si s-au impacat cu ideea sa cedeze in favoarea unui moft. Daca esti un om tare de caracter te vei impotrivi anturajelor si vei arata ca tu ai control asupra gandurilor. Si apropo, nu da curs sentimentelor, nu fi ca un animal care daca ii vin poftele s-ar satisface si cu alte specii de animale, chiar si cu oameni. Ai judecata, ratiune, foloseste-o din plin, nu te lasa controlat de sentimente. Incearca sa eviti sa te gandesti la acel lucru si nu te concentra asupra lor, nu medita la ele.
Du-te la un preot si spovedeste-te. nu numai ca iti vor fi iertate pacatele, dar preotul iti va da si sfaturi
Vointa, in primul rand. Poti sa te rogi. Mergi mai rar in locurile unde faci pacatul, nu te uita la lucruri ce-ti amintesc de pacat, si poti sa mai cauti pe google, sunt multe variantte, dar fara vointa nu se poate. Si da, daca e ce se refera colegii mai sus, e pacat, mare. Dar nu dejnadajdui, daca te lasi, te spovedesti (daca esti ortodox, nu-ti fie rusine, preotul cade din functie daca spune cuiva pacatul, si se va bucura ca vii la Hristos), si te abtii. Lucrul ala la care se refera colegii mai sus (sa nu mai spun si eu), are efecte negative asupra sistemului nervos, si treptat, incetul cu incetul asupra comportamentului (e dovedit, si este o diferenta intre colegii mei care se... si care nu, chiar se vede, adica cei care se... sunt perversi, ocupa timpul cu tampenii, ceilalti sunt mai linistiti hormonal ). Apar si probleme asupra sanatatii daca o faci excesiv.