PIERDEREA CONCENTRĂRII. „Îmi pierd concentrarea şi încep să mă gândesc la orice altceva în afară de ceea ce spun în rugăciune." (Pamela, 17 ani, Mexic)
Cheia: „Din plinătatea inimii vorbeşte gura." (Matei 12:34)
Sugestie: Dacă mintea ta are tendinţa de a vagabonda, încearcă să spui rugăciuni mai scurte, cel puţin până reuşeşti să te concentrezi mai mult. Sau ai putea să te rogi cu privire la lucruri pe care le consideri preţioase. „Intrând în perioada adolescenţei", spune Marina, de 14 ani, din Rusia, „am meditat la ideea că rugăciunea înseamnă de fapt comunicare cu Dumnezeu. Acest lucru m-a îmboldit să-mi deschid inima în faţa lui".
Contrar a ceea ce sustin reprezentatii altor culte, Dumnezeu "aproba" si rugaciunile invatate "pe de rost".
RUGACIUNEA TATAL NOSTRU tocmai cu acest scop a si fost data. Ea reprezinta si un model pentru alte si alte rugaciuni dar si o rugaciune CU CARACTER FIX, cunoscuta si REPETATA de fiecare crestin.
De ce ai nevoie sa te concetrezi cand spui o rugaciune? Crezi ca Domnul Nimeni de niciunde (adica din cer) iti poate rezolva problemele?
Tu nu stii ca Dumnezeu te ajuta exact atat cat te ajuti tu singur?
Inainte sa te rogi, te poti gandi la unele lucruri care vrei sa il le spui lui Dumnezeu, sau care vrei sa i le ceri, sau lucruri pentru care sa-i multumesti. oarecum sa iti pregatesti inima.
si nu uita: Dumnezeu nu aproba rugaciunile invatate pe derost, gen crezul, nascatoare, ingerasul, sau rugaciuni adresate sfintilor. Rugaciunile trebuie adresate numai lui, prin intermediul lui Isus Cristos. (Ioan 14:6 si 1Timotei 2:5)
Incearca sa te duci la aikdo sau genul asta de arte martiale care purifica mintea si trupul, o sa vezi dupa ca mult mai multe rugaciuni iti vor fi indeplinite, e un lucru recunoscut oficial in lume, undeva intre 30%-50% mai multe dorinte indeplinite
Atunci cind te rogi este foarte important sa lasi de o parte orice ginduri straine si sa-ti vibreze sufletul in ritmul dulce al discutie pe care vrei sa o ai cu Dumnezeu!