anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce cărți duhovnicesti ortodoxe imi recomandați pentru alinare și incurajare?

37 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MocanuAlina2006):

Am sa îți răspund.
Noi nu ne bazam pe Vechiul Testament mai mult decât Noul Testament, dimpotrivă, noi ne bazam pe Noul Testament în principiu (cel puțin noi, penticostalii). Știm ca Hristos este sfârșitul Legii, deci, ea nu mai trebuie împlinită.

1. Da, și noi avem împărtășania, numai ca se numește diferit: Cina Domnului. Se mănâncă trupul Domnului și se bea sângele Lui.

2. Pai știm ca scrie în Biblie ca iertarea o primim prin credință, nu prin Cina Domnului. Ba chiar scrie în Biblie ca cine ia din trupul și sângele Domnului în chip nevrednic (adică când nu e curat înaintea Domnului) va fi osândit, sau ceva de genul. Deci trebuie sa fim curați dinainte sa luam Cina, nu ea ne curateste.

3. Și noi credem în rai și iad la fel ca voi.

4. Nu o cinstim ptc ea a fost și este un simplu om muritor care, da, a avut harul sa Îl nască pe Domnul Isus, dar nu e cu nimic mai speciala decât celelalte femei sfinte. În plus, la nunta din Caana (Ioan 2:1-12) Maria le-a zis oamenilor de acolo sa asculte de Domnul Isus, nu de ea. Și în alt la parte (tot în Biblie), niște oameni i au zis Domnului Isus ca Îl cauta mama și frații Lui și Domnul Isus a zis ca mama și frații Lui sunt cei ce fac voia lui Dumnezeu. Dacă nici Domnul Isus nu i-a acordat vreun fel de cinste, de ce am face o și noi?

5. Noi credem ca cei care au fost sfinți (scrisi în Biblie ca asa au fost) chiar au fost sfinți, dar nu ne rugam lor ptc e interzis de Biblie. Sunt mai multe pasaje din Biblie în care niște oameni voiau sa li se închine unor sfinți (Pavel, Petru, Barnaba) și ei i au oprit spunându le ca sunt doar niște oameni (spre ex, sutasul Corneliu a vrut sa i se închine lui Petru dar acesta s fost oprit. Un alt exemplu, oamenii din Derbe (parca) au vrut sa li se închine lui Pavel și Barnaba dar au fost opriti și ei. Iar când Petru și Ioan au vindecat acel olog de la poarta numita "Frumoasa" ei au avut o cuvântare spunând ca nu ei ca oameni au făcut minunea, ci Dumnezeu prin ei și ei nu merita cinstea pentru asta.). Dacă atât timp cât au fost în viață s-a interzis închinarea înaintea lor, cinstirea lor, de ce sa o facem acum, după moartea lor? Știm din Biblie ca Dumnezeu e un Dumnezeu gelos și vrea doar Lui sa ne închinăm, nu sfinților. În Faptele apostolilor scrie ca numai prin Domnul Isus putem fi mântuiți, deci, sfinții nu au puterea aceasta, mai ales dat fiind faptul ca ei sunt morți.

Deci ti am răspuns cu Biblia care nu e interpretată greșit, poți citi și tu sa vezi ca e cum am zis. Dacă vrei, îți pot da referințele pentru fiecare verset pe care l am pomenit sa vezi ca e cum zic eu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MocanuAlina2006):

Apropo, am uitat niște versete foarte importante legate de închinarea la sfinți. În Romani 1:25 scrie ca oamenii (nu toți) au inceput sa ii slujească și sa se i cine făpturii în locul Făcătorului. Adică oamenii au început sa le slujească și sa se închine lucrurilor create de Dumnezeu, nu lui Dumnezeu. Cum sunt sfinții. Ei sunt creați de Dumnezeu, nu sunt Dumnezeu.

| MocanuAlina2006 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba ia acordat cinste Mamei Lui deoarece i-a pus clar lui Ioan pecruce omule iată mama ta! și femeie iată copilul tau! De ce Domnul ar fi zis aceasta afirmație daca nu o cinstea? Dar mă rog cel mai bine e sa rămâna fiecare de părerea lui eu nu vreau sa va întărâ dar nici voi nu va mai băgați în religia noastră

| MocanuAlina2006 a răspuns (pentru anonim_4396):

Noi ortodocșii nu ne închinăm la sfinti că și cum ar fi Dumnezeu, noi doar ne rugăm la ei sa ne ajute și să roage pe Dumnezeu să ne ajute, că ei fac minuni

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MocanuAlina2006):

Și ce dacă i-a zis "Omule iată mama ta?". Nu înțeleg care e legătura.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MocanuAlina2006):

Nu trebuie sa o faceți ca și cum ar fi Dumnezeu, dar din moment ce voi le acordați cinste, închinare... Dumnezeu face minunile, nu sfinții. Peste tot în Biblie cand niște oameni făceau minuni, Dumnezeu le făcea prin ei, nu acei oameni. Și lui Dumnezeu trebuie sa ne rugam ptc asta ne cere în Biblie. Sa ne rugam Lui ca să ne ajute, sa ne scape când avem nevoie, sa ne binecuvânteze. El ne cheamă pe noi sa ne rugam, nu sa ne rugam unor sfinți morți ca și cum ei mai departe s ar ruga lui Dumnezeu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Filocalia. Iar catolice, Imitația lui Hristos.

Întrebări similare