| AveniccinevA a întrebat:

Cum sa nu existe Dumnezeu,odata ce pana acum nu a fost distrusa(in asa fel incat sa nu mai existe viata pe pamant, sa distruga cu totul) planeta de catre un meteorit sau vreo catastrofa ceva? In urma cu ceva timp nu exista stiinta necesara pentru a opri un meteorit sa loveasca pamantul insa nu s-a intamplat.Este pura coincidenta?

Simti sentimentul de teama? Simti sentimentul de iubire? Simti bucuria? Simti tristetea? Le-ai simtit vreodata?
In acest caz,tu nu le vezi,mai precis, nu sunt palpabile.Dar ele exista. Energia electrica o vezi? Poti sa o atingi si sa vezi ce forma,miros, gust are? Nu.Nu poti.Atunci cum poti sa nu crezi ca exista si Dumezeu? El exista.Este o energie! insa spui ca il o poti vedea.Este peste tot,in tot si in toate.
In concluzie,desi nu poti atinge,mirosi,auzi sau vedea energia electrica,iubirea,ura,ranchiuna,foamea,dorul,bucuria sau tristetea, pe Dumnezeu il poti simti in toate aceste moduri deoarece este in Tot si in Toate,este peste tot! inclusiv in aerul pe care il respiri.

Gandeste-te,la faptul ca totul are un "tata" ca sa-i zic asa
: exemple: Copii au parinti.Ei au grija de el,pana se fac mari,iar apoi ii lasa sa se descurce singuri,insa la inceput ii invata, ce e bine si ce e rau.Dar le da dreptul de a alege.aca am ales binele si ce este esential pentru a avea o viata frumoasa,asa am avut-o. Daca nu,si nu i-am luat in seama,spunand ca /stiu eu ce fac /nu e adevarat ce zici tu/voi/,am ajuns rau,si am regretat faptul ca n-am ales calea cea care trebuia.
Asa si Dumnezeu,care este Tatal nostru,Parintele nostru, la inceput ne-a aratat ce e bine si ce e rau,insa ne-a dat acest drept,de a alege.

daca unii neaga existenta Binelui si a raului,Dumnezeu si Satan, atunci cum de se practica exorcizarile?
Exista si filme cu acest lucru inspirate din fapte reale.
http://www.lovendal.net/......ul-yatton/

Uite-te in jurul tau si o sa-ti dai seama ca exista Ceva care are grija de tine.

http://www.monitorulexpres.ro/? mod=monitorulexpres&p=tematic&s_id=28087

Cum sa nu existe Dumnezeu odata ce se intampla minuni,oameni care merg la manastiri/bisericii unde se afla moaste sfinte,icoane sfintite si se vindeca de boli,le merge mai bine in familie etc?

Haide-ti,macar odata,cei care nu cred,recunoasteti ca nu puteti sa concepeti faptul ca nu exista Dumnezeu?
Sa concepeti,ca nu veti mai fi Nimic dupa moarte?
Fiecare suntem o cifra, care nu o sa dispara niciodata.Nu poate fi real conceptul "de a nu mai fi nimic dupa":)

10 răspunsuri:
| chelstone a răspuns:

''Este pura coincidenta?''
Coincidenta e in capul tau, daca ai studia putin cosmosul ai afla ca nu-i o coincidenta. Si apoi, in locul lui dumnezeu s-ar putea introduce orice alta entitate, allah, budha, etc.

''Energia electrica o vezi? Poti sa o atingi si sa vezi ce forma, miros, gust are? Nu.Nu poti.Atunci cum poti sa nu crezi ca exista si Dumezeu?''
Tu nici fizica de clasa a 6 a nu stii, mai are rost sa-mi bat capul cu tine?!
Energia electrica o poti masura, o poti atinge/ simti, poti verifica oricand lucrul acesta, energia electrica poate fi creata.
Conform logicii dupa care ai pus aceasta intrebare, te intreb si eu pe tine, cum poti sa nu crezi in allah si milioanele de zei ai omenirii?!
Concluzie?! laughing Mai prologul este unul eronat, rezulta ca si concluzia ta este la fel.

''Gandeste-te,la faptul ca totul are un ''tata'' ca sa-i zic asa''
Poti sa ne scutesti de lucruri patetice?!

''daca unii neaga existenta Binelui si a raului,Dumnezeu si Satan, atunci cum de se practica exorcizarile?''
laughing Exorcizarile?! laughing Astea-s escrocherii pentru fraieri, se ia una bucata de bolnav psihic care devine soarece de laborator preotesc. Vezi cazul Corogeanu, in care o femeie ce avea nevoie de ajutor medical specializat a fost bagata in mormant de unul care are o minte aproape la fel de bolnava ca a ''pacientei''

''Exista si filme cu acest lucru inspirate din fapte reale.''
Lovendal?! laughing laughing AOOLLEUUU... laughing

''Uite-te in jurul tau si o sa-ti dai seama ca exista Ceva care are grija de tine.''
Ia uite-te tu in jurul tau si nu mai omite tari ca Somalia, cersetorii, victimele accidentelor sau a criminalilor, banditii si abia apoi vorbeste-ne despre grija cuiva.

''Cum sa nu existe Dumnezeu odata ce se intampla minuni,oameni care merg la manastiri/bisericii unde se afla moaste sfinte,icoane sfintite si se vindeca de boli,le merge mai bine in familie etc?''
laughing Asta-i cea mai mare aberatii, cei care merg la moaste nu stiu nici daca au creier cat are o cartita moarta. In drum spre moaste vezi diavolii calcandu-se in picioare, imbrancindu-se cu jandarmii, altii cad din picioare, lesina li se face rau, vin medicii (apropo de grija cuiva... laughing halal grija)

''Haide-ti, macar odata, cei care nu cred, recunoasteti ca nu puteti sa concepeti faptul ca nu exista Dumnezeu?''
Pai nu asa mai, eu as zice, ca poate macar odata o sa reusiti si voi sa demonstrati ca exista dumnezeu, astept...

''Sa concepeti, ca nu veti mai fi Nimic dupa moarte?''
Dupa moarte o sa fiu un cadavru.

''Fiecare suntem o cifra, care nu o sa dispara niciodata.Nu poate fi real conceptul ''de a nu mai fi nimic dupa''''
Ce vorbesti?! Treci putin pe la orele de anatomie, studiaza viata, corpul omenesc si mai vorbim dupa.

| Dumnezău a răspuns:

1.Planeta exista de 6 miliarde de ani,si a fost bombardata cu asteroizi,de atunci.Un asteroid din centura de asteroizi-care mereu va prezenta un pericol pentru noi-nu are cum sa depaseasca marimea unui stat cum ar fi Rhode Island,implicit, este si foarte mic, in comparatie cu Pamantul.Chiar daca acesti asteroizi lovesc constant, niciunul nu are capacitatea de a distruge sau destabiliza ireversibil Pamantul, pentru ca acesta se regenereaza constant.Catastrofe au fost destule, dar Pamantul este alcatuit in asa fel incat sa nu poata "accepta" scoarta sa un cutremur de mai mult de 10 grade Richter,iar restul "catastrofelor" nu au capacitate de a destabiliza/distruge,chiar daca vorbim de atac nuclear in masa, tsunami global, sau o epidemie globala distrugatoare.Nici acum nu exista stiinta necesara ca sa opreasca un meteorit.Nu este o pura coincidenta,este doar fizica elementara, un corp infim in comparatie cu un altul, nu il poate distruge pe cel din urma.

2. Teama nu o simt,doar repulsia. Teama este un sentiment al oamenilor dominati de slabiciuni si nepricepere. Iubire? Fata de oameni nu,fata de unele actiuni exceptionale intreprinse de oameni si capacitatile omului in general,da.Da,ma bucur,dar nu la fel ca toti oamenii,nu exista la mine fericirea tampa cauzata de orice, cam greu ma bucur, si doar daca exista ceva concludent.Tristete? Da,sunt trist ca oamenii sunt extrem de prosti, desi au un potential imens, si mai trist ma face faptul ca ei cred ca prostia asta le ajuta cu ceva.Mai sunt cateva motive,dar iarasi, nu ma intristez din lucrurile care i-ar face tristi pe 99, 5% din oameni.

3.Nu sunt palpabile, dar esti sigur de existenta lor. Ceea ce nu se poate spune si despre Dumnezeul tau penibil.Starile astea sunt observabile de catre oricine,pe cand pe Dumnezeul tau, nici daca esti psihotrop si beat, nu-l poti vedea.

4.Da,ma,vad energia electrica.Mai umbla si tu prin niste prize, ca habar n-ai.Forma de sine statatoare nu are, capata forma circuitului electric prin care trece.Cum a zis si chelstone, nici fizica elementara n-o stii, oita religioasa ascultatoare. Miros? Incins si cateodata intepator.Gust? Nu are gust, da poti sa o simti si o vezi in actiune, spre deosebire de Dumnezeul tau.Si daca faci nasoale cu energia electrica te pedepseste, Dumnezeul tau nici macar nu exista.

5.Nu Dumnezeu este in toate si peste toate, ci legile ce guverneaza Universul asta.Sunt o energie,insa Dumnezeu nu e o energie,ca asa o dai in panteism retard acut. Dumnezeu e o chestie inventata de oameni slabi si cu rele intentii,pentru a stapani turmele prin cea mai buna metoda patentata vreodata pentru manipulare: religia si zeii.Cei ai facut tu aici se numeste "straw-man"(om de paie) sau "red herring",faci niste conexiuni lipsite de cea mai elemantara logica. Daca energia electrica exista, nu inseamna ca Dumnezeu exista; inseamna ca un tip extraordinar de destept, Nikola Tesla ii zice a lucrat mult sa faca ce avem noi astazi.

6.In Isaia 36 se zice ca Dumnezeu este peste tot si in toate,si ca e centrul Universului.Dar,daca elimini Dumnezeul ce iti ramane,pentru a stapani totul? Exact, Natura si legile elementare ale Universului, ce s-au stabilit odata cu nasterea lui.Nastere care este de dinainte de Big Bang.

7.Nu mai fa propaganda cretina,nu exista Dumnezeu,implicit,nu poate fi nicaieri,decat in mintea celor spalati pe creier zdravan,care sunt slabi,si au nevoie de zei guvernatori,atot-iubitori, dar si foarte rai si mandri, cum e Dumnezeul tau.

8.Nu toti cei care asculta de parinti ajung bine, si nu toti cei care nu asculta de parinti ajung rau.Ai facut suprageneralizare nefondata si neargumentata, rezulta-argument invalid.Si nu toti parintii le dau copiilor dreptul de a alege.Ai auzit de sintagma des intalnita la copii si adolescenti "ma tineti ca la puscarie"? Ei bine,unii parinti,in special cei paranoici si mari amatori de a fi manipulatori si de a avea control,ii baga cu forta pe gat plodului, inca de mic, niste treburi.Asta nu mai este libertatea de a alege.

9.Pe tatal meu nu il cheama Dumnezeu.Din moment ce Dumnezeu este atotputernic si atotstiutor,cum clamati voi,nu avem dreptul de a alege,pentru ca el stie de dinainte ce se va intampla, minut cu minut, pas cu pas.Si,daca Dumnezeu ne arata ce e rau si ce e bine,inseamna ca este bine sa: omoram necredinciosi prin lapidare; violam o femeie,ca si-asa e inferioara barbatului; ne taiem cu barda fratii, surorile si parintii, doar ca sa fim pe placul lui Dumnezeu.Si daca Dumnezeu ne arata ce e bine si ce e rau,inseamna ca este rau sa gandim de capul nostru,si sa punem la indoiala lucrurile, ne invata sa fim oi, dupa cum chiar Iisus ne caracterizeaza in NT: "...am si alte oi de indrumat".

10.Binele si Raul sunt doua notiuni extrem de abstracte, de multe ori difera de la persoana la persoana.Binele si Raul, aproape ca sunt notiuni mitice, legendare. Exorcizarile se practica din cauza paranoiei.Persoanele exorcizate,asa-zis posedate,nu sunt altceva decat schizofrenici,la care boala a capatat noi forme,mai periculoase.Exorcizarea este o forma primitva de orice vrei tu,e pentru creduli si idioti. Diavolii nu exista,nici ingerii,nici Dumnezeii,Satanele sau Mamonele.Da,sunt filme "Exorcistul","The Exorcism of Emily Rose", dar daca iei formele astea de exprimare artistica de bune, inseamna ca esti trecut bine de limita cretinismului grav.

11. Daca prin minuni,intelegi icoane bocitoare sau care sangera,sau icoane ce nu iau foc,in timp ce o casa intreaga,un camin ia foc,nu sunt deloc impresionat de Dumnezeul tau,si as spune ca e chiar selectiv, caracteristica ce nu ii sta in fire unui zeu drept, cum il imagineaza credinciosii.Moastele nu sunt sfinte,si nici icoanele,sunt niste bucati de oase si de lemn,date cu niste mir si busuioc, in a caror putere curativa cred doar idioti ce nu gandesc, si au creierul spalat.Aceste intamplari nu pot fi dovedite.E vorba de Efectul Placebo,ei se incurajeaza cu ideea de Dumnezeu,cum acesta le asculta rugile,si de aici, e o reactie in lant, asta ar putea explica foarte bine problema cu "rugile asculate" si minunile.

12. Iarasi, esti cretin.Nu exista Dumnezeu,nu cel descris in Biblie,e o fiinta mai batuta in cap si mult mai scelerata decat cei ce il urmeaza, si decat orice zeu care a existat.E mai rau si decat Hades sau Thanatos, care reprezinta Raul mitic.Nu exista Dumnezeu,faptul asta ar trebui acceptat de oricine spune ca gandeste si se considera om, nu o oaie dintr-o turma sau o leguma, dpdv spiritual.

13. Dupa moarte te manca viermii.Atat.Si nimic mai mult. Oamenii se amagesc cu ideile de Rai, si baga frica in ei si in altii, cu ideea de Iad.Doua notiuni create de oameni nu au validitate.

14.Nu,ma.Dupa moarte chiar nu mai exista nimic din trupul nostru,daca facem lucruri interesante,e o posibilitate sa ramanem pentru posteritate in carti,de diferite subiecte, pentru ca lumea sa isi aduca aminte de realizarile noastre.Dar, daca suntem ca 99% din oameni, niste lodri, dupa 50-60 de ani,amintirea noastra va fi stearsa, la fel ca toate reminiscentele despre caracterul nostru, si viermii tot o sa te mance.

| hate1t4ll a răspuns (pentru Dumnezău):

Chiar mi-a facut placere sa-ti citesc comentariul.
Thank you.

| Hombre a răspuns:

Măi honey inainte de aparitia omului sau succedat multe ere cu diferite forme de viata care au disparut si asta o demonstreaza straturile geologice. Omul raportat la varsta planetei este de foarte putina vreme aparut si va avea si el aceiasi soarta ca si celelate vietuitoare de dinainte, raportat la legile universului nu reprezentam nicio importanta. Noi suntem mai speciali doar raport cu celelalte specii de pana acum pentru ca avem creierul mai mare si atat. In viitor vom dispare si noi si ne v-a lua locul alte specii si asta o demonstreaza disparitia celor lalte specii de dinaintea noastra, ciocnirea planetei cu un asteroid, reasezarea ciclica a scoartei terestre etc, sau de ce nu o alta specie bacteriana care ne va decima. Acum, tu poti sa ai o credinta personala acolo daca consideri ca-ti face bine dar nu mai sustineti idiotenia asta biblica cu facerea lumii si tot felul de ineptii ca nu are la baza absolut niciun studiu stiintific si doar aceiasi vorbăraie spusa intr-o carte care nu este alceva decat istoria romanţată a poporului evreu amestecata cu povesti nemuritoare.

| Inferno a răspuns:

Sansele ca planeta Pamant sa fie distrusa in intregime de un cor ceresc mult mai mare sunt extrem de mici. Sunt multe planete care au rezistat la fel de mult, ba chiar mai mult decat Pamantul.
Tu crezi ca in prezent deviem meteoritii? Nu. Ca lansezi o racheta in el care il face bucati si apoi bucatiile alea cad si bombardeaza Pamantul, asta nu e o metoda.

| XtremePWN a răspuns:

Dumnezeu nu exista.

| dragos9234 a răspuns:

Exorcizarile se practica din prostie, cat despre faptul ca planeta nu a fost distrusa este vorba de noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ultima data cand am verificat, 99% din viata de pe pamant s-a dus. Toate acele "sentimente" sunt testabile si sunt niste procese chimice care se petrec in creier.Cat despre energia electrica, baga un "fir" in priza si prinde capatul celalalt neizolat...ce zici, o simti? Legat de vazut, uita-te pe cer cand fulgera. Daca "totul are un tata'', atunci si dumnezeu are unul. Exorcizarile sunt niste trucuri ieftine pentru prostit prosti si bagat frica in ei. Acel ceva care are grija de tine se numneste "oras, casa, pistol, bun simt, creier" si altele de genu asta. Ia du-te in jungla pentru o saptamana intreaga, renunta la protectia pe care o ai acum (casa) si sa vedem daca te mai protejeaza zeul tau cand stai intr-un adapost improvizat si scrie pe tine "ciorba". Legat de "minuni", dumnezeu nu are alta treaba decat sa aprinda lumanari, sa faca icoane sa planga si cadavre sa puta misto? A uitat ca are de rezolvat foametea, salvarea oamenilor din tornade, cutremure, incendii, vindecarea amputatilor, vindecarea persoanelor cu boli incurabile si alte chestii de genul asta. Se pare ca pentru zeul tau sunt mai importante lumanarile decat oamenii. Eu pot sa concep ca nu exista niciun zeu, nici macar al tau. Tu poti sa concepi ca dupa ce mori e gata? Tu poti sa renunti la dumnezeu? Daca nu poti si nu vrei, de ce sa faca altii ceva ce tu nu ai face?

| richarddawkins a răspuns:

Poti dovedi ca exista viata de dupa?
poti dovedi ca exista dumnezeu?
nu poti dovedi nimic dar scrii aiureli
omule tu ai auzit de efectul placebo?
asa zisele minunii sunt dureri de cap, iau tratament apoi spun ca dumnezeu lea vindecat in fine isi spun eu ceva daca vrei sa demonstrezi, demonstreazo nimeni nu te opreste sa faci asta, ateismul va vi viitorul fie ca vrei fie ca nu pana la urma inceputul e mereu mai greu deja in lume sunt aproape 2 mld de ateii sper sa se trezeasca cat mai multi din somnul basmelor

| Smiiiley a răspuns:

INCREDIBIL! Intrii pe TPU, dai la intrebari populare, si e imposibil sa nu dai de o intrebare:Cum sa zici ca D-zeu nu exista? Voi ce credeti? Exista, nu exista?

Si apoi vin siroaie de raspunsuri, pareri contradictorii!
Poza asta este tot ceea ce am eu de spus:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/......6918_n.jpg

Cand o sa mai dau peste o intrebare de acest gen, o sa postez acelasi lucru!