| AvalohAlyn a întrebat:

Cum scap de depresie? Nu mă mai bucura nimic și nici tratamentul nu mă ajută. Probabil sunt eu o cauza pierduta poate și pentru Dumnezeu chiar.Am destinul eșuat,ADN-ul slab, gena slabă, soarta pierduta.Probabil Dumnezeu e doar un Observator, mai multe nu poate face nici pentru mine nici pentru toți oamenii care suferă în lumea asta.Ne-a dăruit o viață și apoi a fugit.Sau sta pe margine și vede cum unii se chinuie in viața asta tristă.

17 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Incearca sa te rogi lui Iahve sa scapi de asa ceva (oricat ar dura), dar incearca si sa te prefaci ca esti fericit (pentru a accelera acest proces al evolutiei in bine).

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Acceptati viata asa cum e ea si incearca sa mergi in continuare, daca continui sa te plangi nu rezolvi nimic mai mult rau iti faci singur. Ori cat de grea ar fi viata eu stiu ca Dumnezeu e mereu cu noi. Nu uita ca Dumnezeu e singurul care te mai tine in viata.

| Nilsson a răspuns:

Tu preferi să dai vina pe Dumnezeu decât să încerci să ieși din starea asta a ta, deși sunt convins că ți-a oferit suficiente posibilități.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa iti schimbi stilu de viata men daca stai mereu in casa e normal sa fi depresiv trebuie sa socializezi cu oamenii sa ies cat mai des afara. Apucate de sport bagate la sala, angajeazate part -time tineti mintea ocupata cu ceva...o iubita ti ar cadea bine care sa se asemene cu tine care are aceleasi probleme. daca te simti asa rau du te la un psihoterapeut nu stiu. eu de exemplu vreau sa ma sinucid m-am saturat de depresia asta asa e cred ca avem adn-ul slab sau cine stie cred ca numai Dumnezeu ne poate scapa
Mergi la biserica si roaga-te si citeste biblia
Mama lor de antidepresive ca sunt apa de ploaie nici macar efectul placebo nu l produc. angajeazate part time e cel mai bun sfat pe care til pot da acolo vrei nu vrei socializezi cu lumea
Cauta ca lucrator comercial

| CinevaAnonimă a răspuns:

Eu ți-aș recomanda să te spovedești (chiar dacă ești timid) și să spui preotului ce gânduri ai.

| Jay1 a răspuns:

Acceptă-ți gândurile așa cum sunt nu trebuie să te chinui să le schimbi. Dacă ai cel puțin o persoană care îi pasă de tine, atunci nu trebuie să-ți fie frică, pentru că ea va face totul pentru a te scoate din acea stare.Meditația va ajuta la obținerea păcii și echilibrului interior, precum și pentru a scăpa de depresie pe cont propriu.
Meditația înlătură dezordinea, precum și pesimismul, ajută la obținerea credinței în tine și în bucurie. Practicile meditative calmează și stabilizează psihicul, restituie o stare bună și scutesc stresul. Studiile de meditații au arătat că influența lor se îndreaptă direct către creier, datorită activității undelor electrice alfa. Persoana devine calmă și atinge cu ușurință o stare relaxată.

| Termopile a răspuns (pentru Jay1):

Jay1 pe bune meditație asta îi recomanzi tu, eu nu aș medita nici dacă aș fi cea mai depresiva persoana din lume. Meditația o consider nocivă și sper ca acest băiat /față să nu facă asta

| Dandinelle a răspuns (pentru Termopile):

Draga utilizator, ne poti spune de ce crezi ca mediatia e nociva? Practic sa stai cu tine si sa lasi gandurile sa treaca nu e bine acum? Ne poti clarifica? Introspectia nu e benefica?

| Termopile a răspuns (pentru Dandinelle):

De ce? Pentru că meditația are rădăcini adânc înfipte in religii precum Budism, Hinduism și alte secte oculte de prin orientul îndepărtat. Am observat că a devenit o modă cu meditația asta in condițiile in care acum cateva zeci de ani in România nici nu se pomenea de meditație și îți dau un exemplu tu crezi ca Martiri din Închisorile Comuniste meditau că să capete putere psihică și sufletista, în lagărele comuniste oamenii/Martiri îl aveau doar pe Dumnezeu și credința in acesta și bine înțeles iubirea si respectul unul față de altul și inclusiv speranța. Când un om trece prin astfel de momente consider că ar trebui urmat exemplul lor nu al călugărilor budiști /hinduși sau păgâni care cică te ajută ei cu meditația care sincer are efecte pozitive doar pe termen scurt să nu mai spun că pe termen lung are efecte rele asupra sufletului. Acum înțelegi de ce e nociv și inutil?

| Dandinelle a răspuns (pentru Termopile):

Stiai ca in Romania, prima carte despre yoga a fost scrisa prin anii 70? In ea se explica si meditatia. Stiai ca rugaciunea s-ar numi si ea o mantra? iar cantecele bisericesti si statul in biserica pentru ascultarea slujbei este si ea meditatie? Practic concentrarea pe un anume punct si lasarea gandurilor in pace e meditatie. Cantecele, ecourile, si respiratia, plecaciunile si mataniile te infig adanc intr-o stare de meditatie. Nu inteleg de ce e nociv, si care ar fi efectul rau asupra sufletului pe termen lung, atata timp cand practic toti meditam intr-un fel sau altul. Apelez la logica ta aici.

| Termopile a răspuns (pentru Dandinelle):

Da dar una e să te gândești la Dumnezeu și Mântuitorul Iisus Hristos și alta e să te gândești la tot felul de practici oculte, ezoterice, păgâne etc. Un creștin nu poate medita pentru că el trebuie să își concentreze atenția Lui Dumnezeu nu practicilor Taoiste (taoismul fiind o religie păgână) importate din China. Practicand ocultism (meditație din asta taoistă) nu demonstrezi decât că te îndepărtezi de Isus Hristos și te a proprii mai mult de diavol plus ca practicile ezoterice distrug sufletul. Stiu că prima carte se yoga a fost scrisă in '70 dar atunci nu se prea acorda așa importantă ca acum. Îmi fine fiecare cu ce consideră

| Jay1 a răspuns (pentru Termopile):

Biblia pune mare accent pe meditare (1 Timotei 4:15). Meditarea la care ne îndeamnă ea nu implică însă golirea minţii ori repetarea anumitor cuvinte sau expresii, unele dintre acestea fiind numite mantra. Dimpotrivă, meditarea la care îndeamnă Biblia presupune orientarea voită a gândirii asupra unor subiecte sănătoase, precum calităţile, normele şi lucrările de creaţie ale lui Dumnezeu. „M-am gândit la toate faptele tale, am meditat profund la lucrarea mâinilor tale", s-a rugat lui Dumnezeu un bărbat fidel (Psalmul 143:5). El a mai spus: „Îmi aduc aminte de tine în aşternutul meu, meditez la tine în timpul străjilor de noapte" (Psalmul 63:6).
Nu este suficient doar să gândești folosindu-ți creierul, trebuie să simți și în inimă pentru a obține un rezultat pozitiv. Acesta este conceptul din spatele rugăciunilor, meditației și al gândirii pozitive: un simplu gând din inimă. O credință adevărată sau o rugăciune rezonează atât în inimă cât și în minte.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Depresia este o stare de tristete constanta si accentuata care dupa mine are doua cauze:
1. Substanta din creier care ne face sa fi fericit este dopamina care se secreta la un nivel mediu atunci cand nu esti nici fericit nici trist. Omul cauta mereu sa fie fericit astfel incat face tot felul de lucruri prin care ridica nivelul de dopamina iar in timp, nivelul mediu de dopamina ajunge undeva mai sus pentru. ca te-ai adaptat la o anumita stare astfel incat lucrurile care inainte te faceau fericit, acum te fac sa te simti normal, asa ca incepi sa cresti si mai mult nivelul de dopamina pana cand te obisnuiesti cu lucrurile care te fac cel mai fericit si ele ajung sa te faca sa te simti normal. Cand nu mai ai cu ce sa alimentezi dopamina, acesta scade la nivelul la care era prima oare cand te simtei normal doar ca acum e sub limita normala la care te-ai adaptat si astfel apare depresia. Lucrurile acestea se intampla cand incerci in mod exagerat sa-ti induci o stare de bine.
2. Lipsa de iubire. Iubirea e singurul lucru care schimba omul si de asemenea, singurul lucru care-l implineste. Ea nu tine cont de dopamina fiindca daca tine, nu mai e iubire fiindca iubirea e mai mult decat un sentiment, ea e constanta pe cand un sentiment vine si trece. Dumnezeu e iubire. La fel cum Soarele e o sursa de lumina, si Dumnezeu e o sursa de iubire. Daca nu Il primesti pe Dumnezeu in viata ta, de fapt, refuzi iubirea fara de care nu poti fi fericit pe deplin. Ce ADN slab? Ce gena slaba? N-au numic de-a-face cu asta. Tu esti fiu de Dumnezeu su spui ca ai gena slaba? Ia exemplul lui Creanga, Eminescu, Ben Carson, Nick Vujicick,... Ei cum erau? Documenteaza-te despre cum erau si din ce familii proveneau. A fost gena de vina? Nu, gena e fundatia pe care TU iti construiesti casa.
Crezi ca Dumnezeu e nepasator? El nu te poate ajuta daca tu Il respingi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Cel mai tare raspuns ever ..bravo man

| Termopile a răspuns:

Eu ți-aș recomanda să acorzi mai multă importantă Lui Dumnezeu și Lui Isus Hristos. Eu aș zice că ar fi o idee bună să :Merghi Duminica la Biserică, Să te rogi la Dumnezeu Seara și Dimineața, Să citești Biblia, Să ti post, Să faci fapte bune. In felul ăsta te vei apropia mai mult de Isus Hristos lucrul care te va ajuta să scapi de depresie, să ști că de foarte multe ori Iisus Hristos tratează depresia mai eficient decât Psihologul /Psihiatrul. Învățătura crestinayte va ajuta să înțelegi ce înseamnă cu adevărat viața și ce este cu adevărat important in această viață.

| KarmaNYBZ a răspuns:

Poti incepe sa incerci sa zambesti fara motiv este demonstrat stiintific ca expresiile faciale pot ajuta