Sufletul nostru devine curat numai atunci cand il chemam pe Mantuitorul Hristos sa ne curateascs mintea si trupul cu sangele Sau. Daca ne daruim sufletul si toata fiinta Mantuirorului Hristos, El ne adopta in familia Lui si atunci in calitate de frati ai Lui avem autoritate sa poruncum oricarui demon sa plece de la noi si ei vor pleca.
Renuntand la scrierile fanteziste si absure si alegand ratiunea in locul credintei in povesti cu zei bau bau si dracusori, toate inventate pentru prostirea omului bun, cinstit, naiv si nestiutor.
Pe bune că ești enervant. Ești ateu și totuși stai mai mult pe categoria "religie" decât cei creștini.
Care e problema ta până la urmă și ce te roade pe tine credința altora? Nimeni nu ti-L baga pe Dumnezeu pe gât. Ce te vâri ca musca in lapte in subiecte care oricum nu te privesc și nu le înțelegi?
Veziți de treabă și investește în ceva ce chiar te cultiva.
Îți pierzi timpul într-un subiect pe care oricum nu-l pricepi. Ce? Te plictisește viața așa mult și n-ai ce discuta?
Du-te și fă ceva util, mai lasă discuțiile în care nu ești avizat să te bagi.
Daca nu-ti place nu citesti. Nu te obliga nimeni sa citesti. Citesti ce-ti place si ai rezolvat problema
Daca nu-ți place subiectul, nu comentezi și nu te bagi.
Doare adevărul?
Tu vezi totul pe dos. Tocmai tie nu-ti place adevarul Imi place subiectul si il abordez frumos, rational asa cum ii sade bine unui om normal care nu se lasa prostit cu povesti absurde si fanteziste cu spiridusi invizibili care de atata putere si iubire sunt invizibili si surdomuti, fac viermi, purici si paduchi, fac minuni inchipuite si lasa oamenii sa moara in accidente, in razboaie, de boli, de frig, de foame si de sete. Cu aberatiile astea e prostit omul naiv, credul si nestiutor.
Hai că, fiind creștină, pot zice că poate îți zic niste chestii fiindcă îmi pasă de sufletul tău și nu-ți vreau raul. Dar nu ti-L bag pe Dumnezeu pe gât...
Dar tu ca ateu, de ce îmi cânți întruna că Dumnezeu nu exista? Din anumite motive cred că există, am liniște, am pace...trăiesc moral etc..deci până la urmă, care e scopul tau? Daca mă faci să nu cred, ce rezolvi?
Eventual să-mi iei tot ce îmi oferise credința, apoi tot tu te plângi de mine că nu sunt "o persoana faina" ca înainte
Omul e bun si fara sa fie mintit. Omul nu trebuie sa traiasca in minciuna.
Minciuna aduce o liniste falsa neadevarata si omul traieste dupa placerea unora sau altora. Cele mai bune decizii le ia omul singur. Nu trebuie sa-i dicteze un mincinos ce sa faca. Cine accepta minciuna e treaba lui. Eu nu accept minciuna si inselatoria si toti ar trebui sa facem la fel.
Asta e și problema ta. Consideri minciună ceea ce alții consideră adevăr. Alții nu te accepta pe tine și nici tu pe alții. Până la urmă, care e problema ta că ei cred ceva ce tu vezi ca fiind minciună?
Nu suporți minciuna, nu o crede. Nici eu nu o suport și nu o cred. Dar dacă alții cred, e treaba lor.
Trebuie sa le multumesc intr-un fel acelora care mi-au mintit bunicii, strabunicii, parintii si tot neamul. Asta e calea prin care le multumesc pentru minciuna. Spun adevarul si cui nu-i place nu citeste.
Te gandesti mai bine la relatia ta cu viata pe acest pamant si cu creatia in sine si ce te-a adus aici.
Nu e greu, trebuie doar sa fii sincer cu tine. Toti cautam lumina, chiar si cei mai rai oameni.
Constiinta trebuie sa fie curata. Intr-un fel sau altul trebuie sa privesti serios viata si sa iti aduci aminte de cine esti, sa cauti o cale de a te indrepta cumva daca ai gresit in viata.
Pana si eminem a facut-o.
https://www.youtube.com/watch?v=it_04dk_97E
LisaJulie întreabă: