| Nilsson a întrebat:

Cum se descopera Dumnezeu in Vechiul Testament? E precum unul caruia nu ii pasa de oameni si de suferintele lor sau stie toata durerea omenirii dar vrea ca ei sa se intoarca din calea lor pacatoasa?

Cititi versetele de mai jos care sunt numai din V.T.:

Geneza 4.9-10 „Domnul a zis lui Cain: "Unde este fratele tau Abel?" El a raspuns: "Nu stiu. Sunt eu pazitorul fratelui meu?"
Si Dumnezeu a zis: "Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine"

Geneza 18.20 „Si Domnul a zis: "Strigatul impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit, si pacatul lor intr-adevar este nespus de greu."

Exod 3.7 Domnul a zis: "Am vazut asuprirea poporului Meu, care este in Egipt, si am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile."

Ieremia 31.3 Domnul mi Se arata de departe: "Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea!"

Ezechiel 2.9-10 „M-am uitat, si iata ca o mana era intinsa spre mine si tinea o carte in chip de sul.
A desfasurat-o inaintea mea, si era scrisa si pe dinauntru si pe din afara; in ea erau scrise bocete, plangeri si gemete."

Ezechiel 33.11 Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?"

Iona 4.10-11 Atunci si Domnul a zis: "Tie iti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nicio truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci intr-o noapte s-a nascut si intr-o noapte a pierit.
Si Mie sa nu-Mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, in care se afla mai mult de o suta douazeci de mii de oameni care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!"

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Următorul verset ar trebui sa fie cel mai bun răspuns pentru întrebarea ta.

Ezechiel 33.11 Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?"

Dumnezeu se arată ca un iubitor al omenirii și a Creației Sale. Probabil ca știa cu mult înainte de suferința omenirii.

Care este părerea ta, totusi? happy

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Nilsson explică (pentru anonim_4396):

Parerea mea este ca e acelasi Dumnezeu si in Vechiul si in Noul Testament.