Cred ca ai pierdut o problema cu acele chichite.
Teoretic acea carte este divina, inspirata de cineva ce a creat universul, dar a facut o treaba atat de slaba in a ne da un mesaj inteligent.
Chichitele de care se leaga ateii de obicei sunt:
- "moralitate" biblica
- contradictii
- parti nestiintifice
- discordante istorice
- absurditati
Stiu ca sunt crestini ce accepta aceste chichite si acestia sunt de obicei numiti de ceilalti crestini ca fiind "liberali" si ca "se joaca de-a interpretarea" de crestinii fundamentalisti.
La final, personal eu am vazut NT mai imoral decat VT. Isus fiind evreu a citat doar partile bune din VT, pe cand a zis tot felul de alte lucruri atat el cat si cei ce au fost compilati in el ce pastreaza o perspectiva similara a VT.
In afara de "legile" de alimentatie, ce poate sunt prea brutale in rest in Noul Testament ai toate partile ce le vrei:
- ritualuri ce celebreaza un sacrificiu uman
- sacrificiu uman pentru "pacate"
- torturare vesnica pentru toata omenirea inclusiv copii nevinovati
- interpretare contradictorie a VT legat de termenul Mesia
- promisiuni fara nici un contact cu realitatea
- celebrarea sclaviei prin ascultare absoluta
- mai multe profetii esuate (decat cele din VT)
La final, nu e acelasi Iehova ce a acceptat atata barbarism? E alt Dumnezeu? Deci ce conteaza daca era istoria evreilor. Daca am deveni poporul ales (unii romani chiar se vad asa), nu ti se pare ca Iahve ne-ar da cam acelasi tratament?
Ateii nu renunta la credinta pentru ca nu stiu de ea, sau pentru ca s-a intamplat o tragedie in familia lor. Ei se gandesc mult inainte de a lua aceasta decizie si se informeaza inainte.
Cum poti sa te numesti crestin daca nu ai citit biblia in totalitate?
de ce ateii zic "cu cat citesti mai mult biblia cu atata iti vine sa nu crezi ce zice acolo"?
Pentru ca religia a fost inventata de oameni destepti pentru a putea manipula oamenii... dar omenirea a evoluat repede, pe cand religia nu a tinut pasul si a negat mereu stiinta si toate descoperirile.
Cine sunt acum ateii? oamenii care citesc, se informeaza, cauta dovezi, pe cand crestinii sunt oamenii care au fost invatati sa creada si ca este pacat macar sa te gandesti ca dumnezeu nu exista...
Unul din motivele pentru care sunt atei poate fi acela ca au citit biblia in intregime. Crestinii, daca n-o citesc, nu sunt constienti de absurditatile din ea, deci au toate motivele sa creada. La biserica sau la scoala se dau doar exemplele pozitive din biblie, si se trece peste cele negative.
De fiecare data cand aud pe cineva zicand "sunt ateu pentru ca am citit biblia" imi vine sa iau acea carte si sa-i dau in cap cu ea. E ilogica afirmatia. E ca si cum ai zice "nu-mi place inghetata deoarece am incercat varianta cu vanilie si e naspa".
In cel mai bun caz, daca citesti biblia nu ajungi crestin.
Eu stiu, dar mai sunt si astfel de oameni. Bineinteles ca nu e indicat sa-ti bazezi ateismul doar pe asta.
Probabil o citesc mai mult ca sa caute chichite. Si de asta pierd Noul Testament si subliniaza mai mult prin cel Vechi, care contine si multe capitole din istoria evreilor.
Pai atei au fost mari crestini inainte si au citit biblia dar nu au putut crede ce e in ea li s-a parut mult prea mult sf si au renuntat ce credinta lor. Daca toti crestini ar citi biblia ar fi de 100 de ori mai multi atei ca acuma
Multi crestini sunt asa doar cu numele (dar in realitate nu-si aduc aminte de Dumnezeu decat de Craciun). Adevarul e ca 50-60% din oameni sunt prea prinsi cu treburile, ca stea prea mult sa mediteze "la nemurirea sufletului".
Nu prea cred ca sunt atei care au citit mai mult decat cateva versete din Biblie, dar sa admitem ce ai spus tu, crezi ca "cititul" ajuta cu ceva pe vreuna din "ramurile" citate de tine?
Iti spun sigur ca NU ajuta nici pe unii dintre ei. STUDIUL Bibliei este important, nu cititul. Si nici studiul nu este atat de important pe langa infaptuirea a ceea ce "ai studiat".
Totusi trebuie sa fi-mi ingaduitori cu cei ce n-au citit deoarece li s-a "indus" credinta (in speta la religile traditionaliste) ca daca citesti, STI si daca STI (cunosti) trebuie sa si INFAPTUIESTI ceea ce ai citit. Defectul nu e la membri laici ci la "sefi" lor. P.S. Aici nu sunt incluse Bisericile Protestante si NeoProtestante care au de baza Studiul Biblic.
Ateii nu inteleg mesajul biblic. de aceea sunt scoli de teologie in care se invata si se explica intelesul bibliei pentru a nu transimte invatatura gresit
Ignorace is bless man. Deci serios acum ori ca citesc biblia ori ca nu crestinii tot asa or sa fie. Un exemplu e taica-meu (si tot satul unde traiesc eu) inca cred toate basmele biblice, deci cand eram mic auzeam ca cutremurile sunt provocate de Domne Domne, na ce sa le faci
Religia a fost inventata de prostii si e folosita de desteptii.
Serios? Si care e mesajul ca un tip (mitologic) s-a sinucis ca tu sa nu arzi intr-un cazan cu foc. O God, thaks for save me
Ezechiel 20:25-26
25 Ba încă le-am dat şi legi cari nu erau bune, şi porunci prin cari nu puteau să trăiască.
26 I-am spurcat prin darurile lor de mîncare, cînd treceau prin foc pe toţi întîii lor născuţi; am vrut să-i pedepsesc astfel, şi să le arăt că Eu sînt Domnul.
II Samuel
21:6 să ni se dea şapte bărbaţi din fiii lui, şi -i vom spînzura înaintea Domnului, la Ghibea lui Saul, alesul Domnului.`` Şi împăratul a zis:,, Vi -i voi da.``
21:9 i -a dat în mînile Gabaoniţilor, cari i-au spînzurat pe munte, înaintea Domnului.
Sunt doar două exemple, pot da câteva zeci.Nu mai fura tu curent cu "Ateii nu inteleg mesajul biblic."
Cititul ajuta dar atentie! Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
Nu,nu am citit-o in intregime, am studiat/studiez biblia...
In geneza dupa izgonirea lui Adam si Eva din gradina eden in biblie spune ca au avut 2 fii, pe Cain si pe Abel, cel din urma fiind ucis de catre fratele lui...cum a continuat specia?
in capitolul 4 din Geneza scrie ca Cain a cunoscut-o pe sotia lui.dar cum? din moment ce Adam si Eva au fost primi oameni pe pamant si nu au avut decat 2 fii?
Eu cred ca ateii inteleg cel mai bine "mesajul" biblic, si asta pentru ca il citesc cu o minte deschisa, fara sa-si doreasca cu atata ardoare sa vada doar lucruri frumoase. Asa ca ei vad toate aspectele bibliei, asa cum sunt ele. Cum se face ca voi crestinii intelegeti atat de bine "mesajul" biblic daca nici macar nu-l cititi? Tu n-ai citit biblia, si tocmai de aceea intrebi care sunt exemplele negative. Pai ia sa vedem vreo 3 exemple de aberatii scrise in biblie. De exemplu, daca un om lucreaza intr-o zi de sarbatoare, e chiar indicat sa-l omori cu pietre. Asta vrea zeul de la tine. Un alt exemplu, daca un barbat violeaza o femeie, e obligat de lege sa o ia de sotie. Inca un lucru placut lui d-zeu. O alta aberatie biblica apare chiar din primele pagini ale genezei. "Femeia sa-i fie supusa barbatului". Inca un exemplu de gandire foarte liberala din partea celor care au scris biblia.
In geneza 4 se spune ca o avut fii si fiice. asta inseamna ca, cain si-a luat fie o sora, fie o nepoata.
Pentru că majoritatea ateilor au devenit atei tocmai după ce au citit-o și au văzut că-i plină de non sensuri și că pe alocuri se contrazice singură.
Da,majoritatea ateilor citesc sau au citit biblia din curiozitate pentru a vedea de ce lumea este atrasa cu atata usurinta spre biserica iar crestinii sunt de multe ori persoane credule fara multa educatie care nu ar avea rabdarea necesara sa citeasca si sa si inteleaga, prefera sa asculte ce spun ceilalti!
E chiar invers, a fost invetata de desteptii si e folosita de prosti.
Pai cat de inteligent era omul primitiv care a inventat prima data credintele religioase? Nu erau folosite pentru a explica lumea din jur (intr-un mod infantil bineinteles), religia a fost folosita pentru manipularea abia dupa aparitia civilizatilor.
Nu era interzisa casatoria intre rude?
din punct de vedere medical/ereditar casatoria intre rude da nastere unor copii cu malformatii si alte probleme grave?
Pai ateii au citit-o degeaba, fiindca n-au priceput nimic, iar crestinii care au citit-o au inteles fiecare dupa duhul si credinta sa.deduc,logic dupa sensul intrebarii ca esti ateu deci unul dintre prostii care habar nu au, chiar de ar citi-o de 20 de ori? ai si numarat crestinii de vorbesti de MAJORITATE? mai sa fie; iasca inca o munca inutila si o constatare prosteasca fara temei, fiindca nu vei putea sti niciodata numarul crestinilor nici in veacul asta nici in celelalte.nu te ajuta capul.
mentholinks întreabă: