Sau asa https://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/gen1.pdf
Pai e o problema. Partea barbateasca si partea femeiasca era Adam=Hermafrodit.
De unde ai scos-o si pe asta? Si ce legatura are limba ebraică cu asta? cuvantul Adam înseamna pamant in ebraica
Nu mai spune. Si ce cauta ''pamant'' ca nume? Tu te auzi ce zici? Si Daniel inseamna, parca ''Judecata lui Dumnezeu''.
Cum adică ce caută? Asta e numele lui. Adam a fost luat din pamant deci aceasta caracteristica i-a dat numele. Nu pricep ce e asa greu de inteles.
Însemnătatea numelor provine de la originea lor. Lameh la origine însemna rege. Dar acum în 2022 daca eu imi numesc copilul "Lameh" nu inseamna ca automat devine rege. E vorba doar de ce a insemnat la origine.
Pai ti-am zis, numele au o anumita semnificatie la origine. Asta e adevarat despre orice nume
Totusi de ce ai pus intrebarea? nu iti era mai usor sa te uiti pe internet care e numele lui Adam in ebraica?
Nu, am pus-o ca sa iti arat ca Adam era atat femeie, incat si barbat. Hermafrodit
Unde scrie? Sa vedem. Barbosul l-a facut pe Adam atat barbat, incat si femeie, apoi i-a adus animalele la el ca sa le numeasca(oare cat timp i-a luat sa le numeasca?(, apoi nu s-a gasit nici o pereche potrivita pentru Adam(zoofilie), si dupa a aparut Eva.
Ma, ma doare capul. Iti desenez? Eva a aprut dupa numirea animalelor de catre Adam.
Corect. si de unde pana unde reiese ca Adam este hermafrodit? Adam a fost facut de la inceput barbat. unde scrie in Biblie cuvantul "hermafrodit"? arata-mi acel cuvant in primele capitole din cartea Facerii
Simplu. Nu zice ca l-a facut pe Adam atat parte femeiasca, incat si parte barbateasca? Sau nu mai stii?
Ba da, era. Cum si-a cauta perechea potrivita prindre animale?
Din moment ce nu si-a gasit perechea printre animale e clar ca nu era zoofil
Ba era, ca tocmai ca le-a incercat, si cum le-a incercat?
Nu le-a incercat. Adam intelegea animalele rational si intelegea ca ele îi sunt inferioare de aici si singuratatea lui
LisaJulie întreabă: