Nu exista astfel de cazuri. In primul rand nu exista absolut nici o mentiune referitoare la... "a obligat-o sa practice prostitutia pentru foloase materiale"!
In al doilea rand, citind Biblia din scoarta in scoarta NU vei intalni nicaieri vreo referire la vreo barbat care sa-si fi lasat "gravide propriile fice cand era baut".
Esti rau informat...
I-am confundat pe Avraam si pe Lot.
* Gen 20:11;
13 Spune*, rogu-te, că eşti sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta şi sufletul meu să trăiască datorită ţie."
* Gen 20:5; Gen 20:13; Gen 26:7;
14 Când a ajuns Avram în Egipt, egiptenii au văzut* că nevasta lui era foarte frumoasă.
* Gen 39:7; Mat 5:28;
15 Slujbaşii cei mai de frunte ai lui Faraon au văzut-o şi ei şi au lăudat-o la Faraon, şi femeia a fost adusă* în casa lui Faraon.
* Gen 20:2;
16 Pe Avram l-a primit bine* din pricina ei şi Avram a căpătat oi, boi, măgari, robi şi roabe, măgăriţe şi cămile.
Femeia a fost adusa in casa lui Faraon si Avraam a primit oi, robi, camile, magarite, etc.
Normal, nu?
Dupa aceea a luat-o inapoi, dar a ramas cu bogatiile.
A devenit bogat de pe urma acestui lucru?
Ti se pare ok?
Este asa de greu de inteles?
Primul peste al umanitatii a fost Avraam.
Faptele conteaza.
Lot a baut vin, s-a culcat cu fetele lui si le-a lasat gravide.
Daca a reusit, nu era chiar atat de baut, daca intelegi, mai ales ca nu era tocmai tinerel.
Eu cred ca a incercat de mai multe ori pana a reusit.Vin a baut ca erau prea urate.
Daca nu ma insel, relatarea spune ca ele i-au dat sa bea vin. si ele au pus la cale treaba asta, fetele lui.
Știu că era sora lui de pe tată, dar nu a obligat-o să se prostitueze.
Am zis deja că ai fantezia bogată și bo... nu mai repet.
Un sarac are o sora sau nevasta si in scurt timp devine bogat de pe urma ei. Faraonul si Abimelec i-au dat multe daruri din cauza frumoasei sale sotii.Nu au "gazduit-o" mult timp.
Ai fi dorit o exprimare in Biblie mai clara decat atat?
Sărac nu era și nici de Sara nu s-au atins. Dorești o exprimare mai clară?
A plecat in Egipt de foame.
Dar a primit multe cadouri de la faraon si de la Abimelec din cauza frumoasei sale sotii.
Asa degeaba.
A plcat din cauza secetei, nu că era sărac. Avea turme și slujitori. Motivul pentru care a oferit acele lucruri - 14 Atunci Abimelec a luat oi şi vite, servitori şi servitoare şi i le-a dat lui Avraam; şi i-a dat-o înapoi pe Sara, soţia lui. 15 Apoi Abimelec a zis: „Iată că ţara mea este înaintea ta. Locuieşte unde-ţi va plăcea". 16 Şi Sarei i-a spus: „Iată că îi dau fratelui tău o mie de arginţi. Aceasta să fie un semn în ochii tuturor celor ce sunt cu tine şi înaintea tuturor oamenilor că n-ai fost dezonorată"
O explicare ma clară?
P.S. Pielea rea și răpănoasă ori o bate ori o lasă.
Știi destul de bine cum au stat lucrurile, nu e vorba că ai dori să te lămurești cu privire la ceva ci doar cauți păduchi.
Personal cred ca Avraam nici nu a existat.
Dar mi-a placut ideea ca ar fi primul proxenet din istorie si Sara prima pros-tituata.
Chiar si Wiki stie:
"Opinia majoritară a cercetătorilor critici ai Bibliei acceptă faptul că de la Geneză până la Iosua (eventual și în Judecători) ea este lipsită în mod substanțial de istorie de încredere și că grosul literaturii Bibliei ebraice a fost compusă sau și-a dobândit forma canonică în perioada persană.[1]"
—Philip Davies, Minimalism, "Ancient Israel," and Anti-Semitism
"A plcat din cauza secetei"
In Biblie scrie clar din cauza foamei.Chiar nu mai stii sa citesti?
Geneza 12:10 "A venit însă o foamete în ţară, şi Avram s-a coborât în Egipt ca să locuiască pentru câtăva vreme acolo, căci era mare foamete în ţară. "
Proxenetul era in cardasie cu YHWH.
Dupa ce-si inchiria sora, hopa ca aparea si YHWH cu amenintari impotriva clientilor Sarei.
Tehnica inventata de Jehova inca se mai aplica si astazi in randul infractorilor.
Caută păduchi mai departe.
Avraam (de fapt n-a mintit, era casatorit cu sora sa) si Lot.
In biblie scrie clar faptul ca fetele lui Lot i-au dat sa bea vin. Iar apoi s-au culcat pe rand cu tatal lor.
Genesa 19:30-38.
Au avut martori?
Da tu ai martori pentru a dovedi ceea ce spui despre Lot?