| Sorin987 a întrebat:

Cum se numeste ura pe care o ai impotriva altei religii?

18 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Cei mai nenorociți oameni sunt aceia care se bazează pe o anumită confesiune religioasă.
Dacă nu duci o viață după Cuvântul lui Dumnezeu și dacă nu ești un om născut din nou din apă și din Duh, nici o religie nu te ajută cu nimic!

Răspuns utilizator avertizat
| Esperança a răspuns (pentru wdexwjmwd):

Ce am avut de spus, am spus.
Nu mai am nimic de completat!

Răspuns utilizator avertizat
| Sorin987 explică (pentru Esperança):

Din ce religie faci parte? iti dau dreptate in ceea ce spui dar vreau sa stiu din ce religie faci parte.....eu sunt crestin ortodox.

| Esperança a răspuns (pentru Sorin987):

Frecventez bisericile penticostale.

Am pus intrebarea cu ura pentru o alta religie cu gand la religia penticostala, Am o amica foarte buna care s-a nascut intr-o familie de penticostali, dar ea nu a vrut nici gand sa urmeze aceasta religie, isi blestema parintii, ii injura pentru ca o obligau sa apartina de secta lor, le spunea mereu sa nu o oblige sa mearga la bisericile lor....de aceea am si pus intrebarea, nu stiu daca Maria ura acea religie sau era doar revoltata ca era obligata sa apartina de ea, intre timp ea s-a maritat, a plecat de la parinti si chiar ma bucur pentru ea, era un adevarat chin pentru ea sa stea cu parintii ei, nu ajungea niciodata la un numitor comun, nu am intrebat-o niciodata ce obiceiuri asa iesite din comun au penticostalii de nu poate sa le accepte dar chiar numai conteaza, important este ca si-a gasit linistea sufleteasca.

| Esperança a răspuns (pentru Sorin987):

Penticostalii nu au nici o regulă ieșită din comun,dar faptul că părinții o obligau să facă ceva ce ea nu voia,asta nu ține de religie,ci de familie și de principile ei!
Din ce îmi spui reiese că părinții ei au greșit cândva,undeva în educația copilului său și poate din această cauză când a ajuns mare, neștiind ce să mai facă o obligau să urmeze o anumită cale, însă nimeni nu trebuie obligat.
Dacă ar fi învățat-o din pruncie calea care trebuia să o urmeze, când ar fi crescut mare nu s-ar fi abătut de la ea.
Un copil trebuie educat și crescut după Biblie și după poruncile lui Dumnezeu!
Însă nu obligat,pentru că Dumnezeu nu vrea să facem nimic din obligație sau frică, ci din dragoste pentru El.

Dacă tu din această cauză ai ură în inima ta nu e bine.
Un adevărat creștin nu știe ce înseamnă ura, un creștin știe doar să iubească pe oricine, indiferent de confesiunea relligioasa.
"Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste." - 1 Ioan 4:8

Ai mare dreptate! Nu stiu daca iti place fotbalul dar in 2004 galeria din peluza nord a echipei italiene Lazio a afisat un banner discriminatoriu la adresa persoanelor de culoare si a persoanelor de religie islamica...trist dar adevarat! Uneori ma intreb cum poate fi atata ura in sufletul oamenilor, iar ce s-a intamplat acolo ma face sa cred ca nu numai romanii pot fi rasisti, rasisti gasesti peste tot in lume, sunt fel si feluri de persoane, nu poti sa-i apropii pe toti de Dumnezeu.

| Mihai87 a răspuns (pentru Esperança):

Nu vreau sa intru in polemici cu tine dar raspunsul tau lasa loc de multe interpretari. Eu nu vad de ce oamenii nu se pot baza pe o anumita confesiune religioasa din moment ce nu jignesc si nu ataca alte religii. Adica daca eu sunt crestin ortodox iar musulmanii, ateii, iudeii, penticostalii nu sunt niste modele pentru mine, inseamna ca sunt un nenorocit? Raspunsul tau mi se pare incomplet, de aceea lasa loc de interpretari! S-au spune-mi la ce ai vrut sa te referi, poate eu n-am inteles bine!

| Esperança a răspuns (pentru Mihai87):

In primul rand as vrea sa iti fie clar un lucru: Dumnezeu nu a lasat apostolilor nici o religie, ci doar credinta pura in Isus Hristos. Deaceea nu confesiunea religioasa din care faci parte te mantuie si nu ea iti ofera mantuirea, ci doar Isus Hristos prin Jertfa de pe cruce.
Cand eu am folosit termenul "nenorocit" nu am zis ca si o jignire, ci m-am referit la faptul ca oamenii care se culca pe o ureche amagindu-se ca religia lor este cea corecta, cea adevarata 100% si nu cauta sa implineasca Scriptura si Voia lui Dumnezeu, acei oameni se nenorocesc singuri.
Dumnezeu nu cheama omul la o religie, ci la o RELATIE PERSONALA cu El.
Deci nu lua acel comentariu pentru tine personal, pentru ca nu e asa.

| Mihai87 a răspuns (pentru Esperança):

Iisus in Persoana Proprie e Dumnezeu. A aratat asta intregii lumi si de aceea merita sa credem in El si sa ii urmam Calea. Spun asta din calitate de crestin ortodox. Aceasta religie am decis sa urmez dar nu inseamna ca eu cred ca aceasta religie e cea mai buna, e doar religia care cred cu desavarsire ca ma reprezinta. Nu vreau sa imi raspunzi urat daca esti de alta religie.

| danut a răspuns:

Fanatism se numeste ura pe care susti TU ca o am EU impotriva altei religi. De exemplu mahomedanii denumesc lupta lor contra crestinilor, razboiul sfant sau jihad, etc.

| doctorandus a răspuns:

Razboi sfant.

| danay72 a răspuns:

Nu stiu cum se numeste, dar un crestin adevarat nu uraste pe nimeni ci ii respecta pe fiecare, asa arata iubire fata de toata lumea, cum a zis Isus.Ioan13:34,35

| casablanca40 a răspuns:

Discriminare religioasa.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

De ce sa ai o ura impotriva altei religii. Tot ce pot sa faci este sa ii compatimesti...

| Ovidiu11 a răspuns:

Nu am asa ceva