| Ganderoaica a întrebat:

Cum se poate menține o dragoste curată între doi tineri necăsătoriți?

Răspuns Câştigător
| Seba2013 a răspuns:

In Biserica Ortodoxa avem perioada de Logodna. Acesta Logodna este dinaintea Casatoriei. Este o perioada de prudenta si cunoastere, pentru a lua pe mai tarziu decizia care te va lega pe viata. Ca sa pastrezi curata aceasta perioada trebuie sa aveti pudoare si o constiinta morala rígida sau scrupuloasa.

Insa daca v-ati dat seama ca sunteti unul pentru altul si indepliniti aceste criterii, puteti cadea la un común acord dinainte pentru a va apropia mai mult. Adica sa ii dai celuilalt din trupul tau( ii dai gurita) pentru a se consuma si a simti ca te are (dorintele pot fi mari din cauza contextului chiar daca urmareste stapanirea si rugaciunea). Lucrul acesta nu este binele ci mai putin binele, de aceea trebuie avut grija sa nu ajunga dintr-un pacat mic, unul mare. Ideal este sa te culci doar pentru a face copii, insa anumiti Sfinti spun ca poti si cu cumpatare in casatorie( si ei au duhul Sfant). Totusi trebuie sa fiti constienti ca acest act este ca bauturile ametitoare care face sa va pierdeti judecata si sa umblati dupa instinctele carnii. Ocazional cu masura si dupa aceea cu pedepse, ii impui ca saptamana cealalta sa te scoata in oras si sa iti plateasca din banii lui sau sa iti aduca flori. Asa va impuneti piedici si pietre si va controlati ispita desfranarii (asta inseamna pentru voi a-si lovi trupul asa cum spune Pavel).

Deci nu este o etapa de visare ci o etapa de trezvie, prudenta, cautela si vigilenta. Trebuie sa observi bine calitatile si defectele lui ca sa iti asumí consecintele. Decizia care o vei lua te va lega pe viata (doar cu anumite exceptii te vei mai putea deslega)1
Trebuie sa ai grija la detalii si ca celalalt sa nu iti deformeze realitatea si adevarul pentru ca poate juca un rol si avea un costum pe dinafara frumos insa cand si-l da jos este urat.

Argumentul asta este pentru oamenii slabi si lacomi, ca cei tari pot sa astepte pana la casatorie sau sa renunte de tot. Controlul depinde de tine, tu esti cea care trebuie sa vezi si sa discerni. Important este sa ajunga el la contentare si sa fiti fericiti. Ca pe mai tarziu veti vedea cum e in casatorie. Daca ajungeti impliniti asta este obiectul si a-l avea pe Iisus. Cand esti implinit nu mai ai nevoi carnale ci doar spirituale.

38 răspunsuri:
| Yhctxvbmkda a răspuns (pentru suntserios):

Asta e părerea ta, nu înseamnă că așa e
Da, exista oameni care cred numai de frica, dar iti zic ca sunt mii sau sute de mii, nu știu exact, care cred din iubire. Mentalitatea "credincioșilor" romani e ca nu poți face ceva rau "ca te vede Dumnezeu" dar în rest nici nu le pasa de El, doar își mai fac cruce când trec pe lângă o biserica, poarta cruci pe ei, se roagă la icoane când e vreo sărbătoare și mai merg la biserica duminica. Dar oare asta e credința adevărată? Eu vorbesc de credincioșii adevărați, care chiar Îl iubesc pe Dumnezeu și Îl asculta, și o fac DIN IUBIRE, nu din frică. Dacă ar fi din frica, nr credincioșilor zic ca ar scădea, dar asa.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Yhctxvbmkda):

Nu e parerea mea.
Asta a fost dintotdeauna scopul religiei.
De asta a fost inventata religia.
cine zice ca il iubeste asa mult tot de frica sa nu il supara respecta niste reguli.

| Yhctxvbmkda a răspuns (pentru suntserios):

Sincer, scopul religiei chiar nu îl știu, dar știu ca nu religia contează, ci credința unui om, starea lui în conformitate cu Biblia. Hai sa ti o spun pe aia dreapta. Tu tot o ții pe a ta, deși nu ești în cunoștință de cauză. Hai sa vorbim ceva concret, ca dacă dam exemple de alți credincioși nu crezi. Eu, spre exemplu, împlinesc Biblia ptc îmi doresc sa ajung în rai și ptc vreau sa ascult de Dumnezeu. Exista o frica de Dumnezeu, dar nu e cea descrisa de tine. Nu imi e frică ca, dacă o sa incalc ceva din Biblie ma va trăsni Dumnezeu sau ceva de genul, este o frica sfânta când îți e frică să greșești înaintea Lui ptc Îl iubești și vrei sa asculți de El. Oamenii nu fac voia Lui din frica pe care o descrii tu, ci din dragoste. Nu stiu cum altfel sa îți descriu aceste aspecte ca să le înțelegi, dar eu zic ca am fost destul de clar/a

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Yhctxvbmkda):

Nu conteaza religia, conteaza Biblia la tine?
Cum vine asta? Biblia e o carte inventata de religia crestina.
In fine.
Tu tocmai ai validat ce spuneam eu prin raspunsul tau si anume "împlinesc Biblia ptc îmi doresc sa ajung în rai " si anume tu faci niste chestii de frica sa nu ajungi in iad. Practic nu faci nimic ca asa crezi tu ca ar fi bine, pentru ca ai ajuta un semen al tau, faci asta ca ti-e frica de iad.

Multumesc ca ai demonstrat pe caz concret ceea ce afirmam eu.

| Akdjncjs a răspuns (pentru suntserios):

Ok, văd că nu înțelegi. Prin mesaje n o sa pot niciodată sa te lămuresc, oricât as încerca. E ok, eu am spus, tu nu înțelegi, o sa rămână așa, dar vei vedea după ce vei muri ca am avut dreptate. Normal ca Biblia conteaza ptc nu e scrisa de niște religii, ci de niște oameni mânați de Duhul Sfânt, practic Dumnezeu le-a zis ce sa scrie. Spune mi ti ce religie avea Moise? Ori împăratul David? Ori prorocul Ieremia? Ori Pavel? Ori Petru? Îți zic eu ca nu aveau religii. Și nu, nu facem anumite lucruri de frica sa nu cumva sa ajungem în iad, tu tot încerci sa cauți argumente la ceea ce afirmi tu. Dar e ok, nu toți înțeleg, cum scrie și în Biblie, ca nu tuturor le e dat sa cunoască tainele Împărăției. Ti am mai spus ca din dragoste împlinim Biblia, dar nu faptele ma mantuiesc pe mine și pe nimeni, ci jertfa Domnului Isus. Eu as putea sa fac fapte bune de dimineața până seara, dar nu ajung în rai dacă nu L am primit pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor, asa ca nu fac chestii ca să nu ajung în iad, cum zici tu, ptc nu faptele ma mantuiesc. Eu nu îmi mai bat gura ca nu ajung la niciun numitor comun, o sa ma opresc. Poți înțelege ce vrei de acum, eu am zis în atâtea mesaje cum stă treaba, de aici în colo tu răspunzi de ceea ce vrei sa crezi și ce nu.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Akdjncjs):

Bai, oricum o dai e clar că nu faci fapte bune din propria voință... O faci că să mulțumești pe cineva că sa nu fie supărat pe tine. Nu din inițiativa ta asta e clar.

| ania a răspuns:

Dacă aleg sa nu se atingă și sa nu își trimită filmări cu ei dezbrăcați și se căsătoresc cât mai repede cum spune Bibkia: Este mai bine ca omul sa se căsătorească decât sa arda(1 Corinteni 7)

| Ganderoaica explică:

Ascultați un cuvânt foarte actual adresat tinerilor de către părintele Pimen, rostit în biserica din Giroc, județul Timișoara. Părintele vorbește despre cum trebuie să fie relația oamenilor și mai ales a tinerilor relativ la voia lui Dumnezeu și la semenii lor.

Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)

https://www.chilieathonita.ro/......imen-vlad/