Daca te referi la "Lucifer" e o inventie pur crestina "satan" nu este un nume propiu zis ci o functie, in mitologia ebraica zeul/ ingerul morti Samael sau Azzazel dupa alte versiuni avea rolul de acuzator impotriva omeniri, asta se nuanteaza inca din mitul lui Iov.
Lucifer=luceafarul; satana=vrasmasul - nu stiu de nde ai inventat explicatia tadar ar fi bine sa te informezi.
Eu sa ma informez, = )) nu fii naiv, te asigur ca-s informat. Reciteste Biblia dulău, Isaia nu se refera la o creatura fictiva, scrie clar in Biblie ca se refera la Imparatul din Babilon, despre acela se zicea ca e "fiul zorilor" pentru ca conducea "imperiu de rasarit", dar catolici au luat metafora lui Isaia si au creat o fiinta reactionara lui Yahweh.
Asta n-are legatura cu subiectul ca sunt de acord cu tine - eu nu-s catolic.
Daca ai cunoaste Biblia si ai gandi mai corect ti-ai da seama ca nu exista asa numitii ingeri decazuti. In Geneza scrie ca fiii lui Dumnezeu si-au luat neveste si acestea au nascut oamenii cu nume din vechime. Nu scrie nicaieri ca facand asta ei au decazut sau au fost pedepsiti de Dumnezeu. Ideea de inger decazut pleaca de la cartea lui Enoch care a fost exclusa din Biblie considerata eretica.
Cred ca stii deja raspunul si faci pe desteptul aici dar iti voi raspunde oricum. Acuzator in ebraica e j'acccusateur
Csupeadrian întreabă: