Simplu. Iei legatura cu adventisti de-ai lui anonimg si te ghideaza ei pas cu pas.
Deci nu doar eu cred că au probleme psihice?
Credeam ca o sa votezi raspunsul meu ca fiind amuzant. Sunt sigur insa ca ai inteles ca glumeam. E enervant acest anonimg, intre altele prin lungimea kilometrica a postarilor lui.
Pentru inceput recomand Ipoteza Documentara si Bart T. Erdman care este critic textual.
Unde nu-ti convine ce scrie poti sa interpretezi simbolic.
In special VT.
Iisus este un personal literar.
Singura dovada istorica cea a lui Flavius J. s-a dovedit a fi un fals grosolan.
Faptul ca Noul Testament a fost scris in greaca si nu in aramaica sau ebraica ar trebui sa ne puna multe semne de intrebare privind autenticitatea povestirilor.
Se compara totul si este necesar sa se ajunga la concluzii necontradictorii. Este necesar sa se tina cont si de contextul in care apar versetele. Fiind inspirata de un singur autor, adica de Dumnezeu, evident ca nu trebuie sa existe nici o contradictie legata de El ca persoana suprema.
Nu este suficient să citești Biblia. Biblia trebuie înțeleasă. Poți începe prin a citi fiecare verset și a înțelege ceea ce spune el, dar ai avea nevoie de un ajutor. Ai putea accesa site-ul și poți completa formular. În cel mai scurt timp vei fi contactat pentru a începe un studiu biblic. ((link:: https://www.jw.org/ro/martorii-lui-iehova/studiu-biblic-gratuit/ ))
Din ce oraș ești?
Biblia se studiaza cu credinta in Iisus Hristos, iti recomand sa incepi sa studiezi Noul Testament
Daca vrei sa-l cunosti pe Dumnezeu studiaza Vechiul Testament. Daca vrei sa-l cunosti pe robul sau orb si surd studiaza evangheliile. Daca vrei sa-l cunosti pe Pavel studiaza restul.
6. Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
7. Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu. Si de acum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut."
8. "Doamne", I-a zis Filip, "arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns."
9. Isus i-a zis: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"?
10. Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui.
Vechiul Testament, Isaia 66:15; Isaia 66:16;; 6 Căci* un Copil ni S-a născut, un Fiu** ni s-a dat şi domnia† va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat††, Sfetnic, Dumnezeu*† tare, Părintele veşniciilor, Domn†* al păcii.
DeProfundis99 întreabă: