anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum si-au dat seama primii oameni ca Dumnezeu exista?

Răspuns Câştigător
| NyctophobicGhost a răspuns:

Eu cred ca a fost ceva spontan, oamenii se plimbau pe pamant si s-au lovit de Dumnezeu. Ceva de genu: 'sa-ti iau hamsterii in roata, tu nu te uiti pe unde mergi!"
Nu inteleg cu au putut sa-l asculte ca El avea doar ordine de dat:
"Nu ti-o trage cu ala"
"nu manca din pomul ala, more for me"
"fara chip cioplit, adica nu te face Brancusi"
"ai grija la Satan"
"Nu folosi metode contraceptive"
Cum mor..piz...sa asculti asemenea ciufut si sa-l recunosti ca fiind creatorul tau din moment ce el iti omoara placerile vietii.

21 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Dumnezeu a vorbit direct cu ei.

| lpavel a răspuns:

Tu ai idee ce vorbesti? daca ai fi crestin ai sti asta! E imposibil sa nu stii, iar daca esti ateu atunci raspunsul este: Erau ajutati de extraterestrii laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă te referi la creștini, nu și-au dat seama pentru că nu există. Religia asta a fost băgată pe gât oamenilor iar cei ce se opuneau erau persecutați.

| Florin9Florin9 a răspuns:

În Biblie ni se spune că primii oameni au fost Adam și Eva, iar Dumnezeu vorbea cu ei(deci nu aveau cum să aibă îndoieli în privința existenței Lui ).

| CinevaAnonimă a răspuns:

Pentru ca El i-a creat si pentru ca ei locuiau in gradina Edenului pana a cadea in pacat si puteau chiar sa vorbeasca cu Dumnezeu.

| Idris a răspuns:

Nu inteleg scopul acestei postari ale tale. Postezi pentru a primi un raspuns de care chiar esti interesat, sau postezi doar pentru a primi raspunsuri ce te fac sa persisti in continuare in ignoranta si ne-stiinta?

| TabletaSB a răspuns (pentru Idris):

Aproband raspunsul cu lovitul de El (funda), cred ca se refera nu la primii oameni ci la triburile primitive.
@cruce: primii oameni nu s-au lovit de Creator, ci vorbeau fata catre fata; nu pot decat sa-ti spun ce afirma sursele marilor religii. ce dovezi cauti? video?

| anonim_4396 explică (pentru Idris):

Daca pun intrebari de genul trebuie sa si devin crestin?

| AnonimSuprem1 a răspuns (pentru TabletaSB):

Da, exact. Deoarece in apocalipsa este si acolo prezentata o femeie care reprezinta intreaga crestinatate (robii lui Iisus Hristos), cea care fuge de Balaur. Dar, eu nu cred ca Adam si Eva au vorbit cu Creatorul fata in fata, fiindca oamenii de pe vremea aceea nici macar nu se gandeau la un zeu (nu existau religii). Dar in aceasta pilda, un comportament obisnuit din aceea vreme se poate interpreta in limbajul biblic ca ar fi vorbit cu Dumnezeu (evident acest limbaj este extrem de ciudat).
In biblie, un om (femeie, barbat) poate sa reprezinte o multime de persoane. Deci, toti romanii ar fi asemanati cu o singura persoana daca vreau sa fac niste asemanari (pilde).

| Idris a răspuns (pentru anonim_4396):

Devii ce vrei, cand vrei. E alegerea ta.

| AnonimSuprem1 a răspuns:

Totul reprezinta o pilda. Religiile nu existau atunci.
Sunt primii oameni bagati in seama de catre Dumnezeu, intr-adevar. Dar, chiar mai devreme de Adam si Eva se mentioneaza in Geneza cap. 1 de oameni [La inceput pamantul era netocmit si gol; iar Duhul Sfant se purta deasupra apelor]. Aceste ape reprezinta pe oameni.
Acest lucru este mentionat in apocalipsa cand se vorbeste despre curva babilonului: "Si mi-a zis: Apele pe care le-ai vazut si deasupra carora sade desfranata, sunt popoare si gloate si neamuri si limbi. (Apoc.17:15)"

| TabletaSB a răspuns:

Adam si eva vorbea cu El fata catre fata.

| anonim_4396 explică (pentru TabletaSB):

Dovezi avem?

| TabletaSB a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia: geneza cap 3, cap 2.

Imi dai dovezi din Biblie?
Pot sa scriu si eu o carte la nimereala si sa fac o religie noua

| TabletaSB a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum isi dau seama copiii de existenta parintilor?

Ii vad, nu afla de ei dintr-o carte
Si bebelusii sunt intr-un fel programati sa recunoasca mirosul mamei

| Dora_Dora_1998 a răspuns:

Inca de la Adam si Eva Dumnezeu se arata oamenilor intr-un chip de inger.Chiar a trimis si pe singurul lui fiu Isus Hristos, ca oamenii sa creada in el.

| NyctophobicGhost a răspuns (pentru Dora_Dora_1998):

Deci cand bagi LSD, vodka si alte ierburi si ai vedenii, ala e chip de inger?
Imi pare rau, nu stiam, multumesc, sper sa iei funda!

| Dora_Dora_1998 a răspuns (pentru NyctophobicGhost):

Nu prea ma pricep.Da cred ca era inger.

| RAY a răspuns (pentru Dora_Dora_1998):

Unde in biblie scrie asa ceva? voi crestini habar nu aveti de propia biblie