Citind Biblia cu mintea deschisa, fara ochelarii religiiei. Este adevarat ca Biblia se combate cu Biblia. In realitate, Biblia nu vorbeste despre Dumnezeu, vorbeste, la fel ca si celelalte mituri antice, despre oameni in carne si oase, coborati pe Pamant, care au guvernat omenirea o perioada de timp. Biblia a fost modificata si falsificata dar adevarul este inca usor de inteles.
Iti trimite ganduri de necredinta un demon al necredintei, alegi sa il crezi, rostesti acele ganduri la peesoana I si devii ateu, e ca o revrlatie inversa.Parca iti pica fisa, parca iti spune cineva. Vorbesc fireste din experienta, asa mi-am pierdut si eu credinta la 19 ani.
Mai mult psihologic decat printr-un mecanism legal, si eu sunt botezat si trecut ca ortodox desi nu mai am nicio treaba cu religia.
Ce-s cu întrebările astea idioate că le tot văd? Românii sunt chiar asa idioti ca nu stiu că nu exista "deconvertire"? Am mai vazut un idiot pe TPU intreband cum sa-si anuleze botezul pentru ca el vrea sa fie ateu...
IQ sub 50.
Te "deconvertesti" în momentul în care nu mai vrei sa fii ortodox. Mi se pare hilar că ateii (oameni care nu cred in sacramente, spiritualitate si ritualuri) caută un ritual de "deconvertire". Dovadă că majoritatea ateilor sunt niste contradictii pe 2 picioare.
"Nu credem în ritualuri religioase dar îmi trebuie un ritual religios să fiu ateu!"
Incredibil de stupid.
Ateismul nu este o religie ca sa te convertesti respectiv "deconvertesti".
Ateismul, intr-un sens restrans, reprezinta negarea existentei lui Dumnezeu si a altor divinitati, asa ca atata timp cat asta este opinia ta te poti considera ateu. Nu este ca si cum ai un act in care este stipulat acest lucru.
Dar la stat sunt inregistrat ca ortodox in acte.
Aia este o declaratie de moment care nu are relevanta decat in a el moment. Spune-mi si mie in ce acte iti apare ca esti crestin ortodox.
Exista certificat de botez.
Da, ala care il obti de la biserica si care este egal cu zero din punct de vedere legal, un fel de dploma de particicipare. Este ca si cum nu il ai asa ca nu avea nici o relevanta in discutie.
Trebuie sa te duci la preotul ateu sa te boteze in noua religie. Asta chiar a fost intrebarea ta? Unde naiba ii gasiti pe astia!
Pur si simplu nu mai crezi ceea ce Biserica Ortodoxa invata, si gata, practic nu mai esti ortodox. Daca crezi ca nu exista Dumnezeu, gata, esti si ateu. Daca crezi totusi ca exista Dumnezeu, chiar daca vrei sa te numesti ateu, nu esti. La fel, daca nu crezi ce invata Biserica Ortodoxa, dar te numeste ortodox, tu de fapt nu esti ortodox. Este ceea ce crezi ceea ce te defineste nu apartenenta la o organizatie, iar pentru ateism nici nu exista o organizatie.
Daca te intereseaza sa nu mai apari ca ortodox la numaratoarea populatiei, data viitoare cand se va face recensamantul (probabil peste 10 ani), la sectiunea religie vei trece altceva decat "crestin ortodox".
Bossa100000 întreabă: