| DarYn a întrebat:

Cum trebuie sa reactionez cand sunt amenintat cu bataie etc? sunt crestin..care e atitudinea pe care trebuie sa o am? daca sunt batut ce trebuie sa fac? sa nu ripostez?

Răspuns Câştigător
| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Unii au o privire deformată cu privire la sfaturile Bibliei. Cum cineva a zis "dă celălalt obraz". Asta este o dovadă că astfel de persoane nu au studiat cu adevărat conţinutul Bibliei.
Cât despre întrebarea ta, Biblia prezintă unele principii care ne pot fi de folos. În primul rând ea arată că există situaţii când autoapărarea este justificată. De exemplu la Exodul 22:2, 3 citim o lege ce i-a fost dată de Dumnezeu poporului Israel: "Daca hotul este prins spargand si e lovit, si moare, cel ce l-a lovit nu va fi vinovat de omor fata de el; dar daca a rasarit soarele, va fi vinovat de omor fata de el". Dacă un hoţ era prins în timpul zilei furând şi era omorât, cel ce l-a omorât era acuzat de crimă. Aceasta deoarece hoţia nu se pedepsea cu moartea, iar hoţul putea fi identificat şi pedepsit conform legii. Însă, dacă un locatar lovea mortal pe cineva care a pătruns în casa lui noaptea, el putea fi considerat nevinovat pe motiv că îi fusese greu să vadă ce făcea intrusul şi să-i discearnă intenţiile. Locatarul putea trage cu uşurinţă concluzia că familia îi era ameninţată şi că trebuia să o apere (Exodul 22:2, 3).
Aşadar, Biblia arată că, în cazul unui atac, cineva se poate apăra ori îşi poate apăra familia parând loviturile, imobilizându-l pe atacator sau chiar lovindu-l pentru a-l ameţi ori pentru a-l opri.
Chiar dacă nu ne interzice să ne apărăm atunci când nu există altă cale de scăpare, Biblie ne îndeamnă să facem tot posibilul pentru a evita situaţiile ce ar putea degenera în violenţă. În Proverbele 16:32 se spune: Cel incet la manie pretuieste mai mult decat un viteaz, si cine este stapan pe sine pretuieste mai mult decat cine cucereste cetaţi.
Sper ca aceste informaţii să-ţi fie de folos. O zi Bună.

| DarYn explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Mersi mult, sper sa nu se ajunga la violenta in cazul meu dar daca se ajunge am sa incerc sa ma apar.
Si ai dreptate, biblia e o carte foarte greu de inteles, cand zice "intoarce si celalalt obraz" se refera la faptul ca trebuie sa invingem raul prin bine si sa "uram pacatul, iubindu-l pe pacatos"

19 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Rapplex a răspuns:

Dupa invatatura crestina, nu ar trebui sa ripostezi, ba chiar ti se cere sa mai iei o portie.winking

| RAY a răspuns:

Nu recunosti nt?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spune-i boului ala de te ameninta, ca bataia este ceva animalic, ca tu ai judecata si in cel ma rau caz poti certa cu blandete pe cineva dar nu poti lovi.deasemeni daca e atat de puternic, si de bataios, poate apara niste oameni buni de altii rai si fara minte.nu trebuie sa faca si el ce fac cei rai. puteti lamuri cu mintea, daca aveti ceva de impartit sau nu.nu cu pumnii.numa berbecii si boii se dau cap in cap.

| rocco09 a răspuns:

Nu iti interzice biblia sa te aperi, si nici faptul ca esti crestin sa fii bataia de joc a celorlalti! Contextul respectiv se referea la a-ti iubi vrasmasii sau a deveni razbunator! Exista in noi oamenii o tendinta de razbunare si atunci cand esti nedreptatit si ti se ofera posibilitatea sa te razbuni esti tentat s-o faci mult mai taios decat ai fost nedreptatit tu! In vechiul testament Dumnezeu a limitat razbunarea in modul acesta "ochi pentru ochi" De exemplu daca cineva iti scotea un ochi tu nu aveai voie sa ii scoti doi daca primeai o palma nu aveai voie sa dai doua la razbunare profitand de faptul ca erai mai tare, sau ca l-ai prins la colt!

Acel context nu are nici o treaba cu a te apara in fata raului ci Iisus spune acolo sa nu te razbuni deloc, atunci cand ai ocazia ci sa rasplatesti raul cu bine ca sa implinesti legea Lui Dumnezeu!
In Romania ti se permite legal sa te aperi cand cineva vrea sa abuzeze de tine, daca esti mai tare poti face fata abuzului, si in acelasi timp poti reclama asta la organele competente, daca esti mai slab si nu te poti apara poti apela la politie, asta tine de drepturie omului, si Biblia nu iti interzice sa folosesti niciuna din ele! Apostolul Pavel s-a folosit de dreptul de a fi cetatean roman in mai multe situatii cand era s-o incaseze!
Asadar poti sa te aperi fara sa-l urasti pe celalalt si sa iti doresti razbunare!

| PeaceDay a răspuns:

Decat sa fi batut si umilit eu te-as sfatui sa lasi cre(s)tinitatea. Rupe-i capul!

| DarYn explică:

Am sa incerc...

| LIGHTMONK a răspuns:

E mai important sa iti satisfaci instinctele de cat sa sa te inchini cuiva care nici nu esti sigur daca exista.Save the nature.

| DarYn explică (pentru LIGHTMONK):

Pai si animalele isi satisfac instinctele, cu ce m-a deosebesc eu de ele daca fac cum spui tu? Dumnezeu exista.

| Alx_Alex_1999_7uDR a răspuns:

Nu te lasa umilit de astfel de persoane! Dai tu primul pana sa apuce el sa dea! Astfel el v'a prinde frica si nu o sa riposteze!

| nubis0 a răspuns:

Nu da vina pe mine, eu doar am citat din troaca voastra de porci, cunoscuta si sub numele de "biblie". Era mai rational din partea ta sa nu te joci cu mine prin ad hominemuri ilogice.

EDIT: Ignore, a? Comunistule, inchizistule, lepra, lasule, crestinule, lasi raspuns si imediat cenzurezi, nu?

| nubis0 a răspuns:

Mai prost decat mamitica ta care a facut un retardat cenzurist jignitor crestin? Penibilule, lasa-te daca n-ai nimic de zis.