Heyo, presupun că te referi la catolicismul de rit latin, adică la romano-catolicism, nu? În primul şi primul rând ar trebui să vorbeşti cu un preot legat de asta. Dacă îi zici că vrei să treci la catolicism o să te întrebe: "Dar de ce vrei să faci asta?". Şi să nu vii cu răspunsuri precum: "Păi voi aveţi bănci" sau "La voi durează slujba mai puţin". În schimb poţi să îi zici ceva de genul: "Pentru că Biserica Catolică Romană păstrează cel mai mult din creştinismul tradiţional şi prin urmare este şi biserica adevărată." Apoi cel mai probabil îţi va da un catehism din care să înveţi noţiunile de bază (care sunt Sfintele Sacramante, ce sunt sacramentaliile, Crezul, cele 10 porunci, cele 5 porunci ale Bisericii etc.). Opţional îţi va zice să vii la sfânta liturghie pentru o anumită perioadă de timp (posibil ca să te obişnuieşti). Din păcate nu poţi să treci de la ortodoxie la catolicism de pe o zi pe altă. Întreg procesul durează măcar vreo trei luni. Trebuie să ai anumite cunoştinţe de bază înainte de a putea trece. Dacă mai vrei detalii îmi poţi scrie în privat. Mult succes îţi doresc!
Multumesc mult!
Trebuie sa faci din nou botez? Sau faci mirul si prima împărtășanie?
Botezul si mirul se fac o singura data in viata. Daca ai fost deja botezat / miruit, nu le mai faci si a doua oara. In schimb, faci prima impartasanie. Doar ca pentru a o face este necesar sa acumulezi cunostintele de baza mai intai (despre care ti-am vorbit deja).
Cel mai important e sa îți dedici viata Mantuitorului Hristosaca mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domb(Stăpân) și dacă crezi în inima ta ca Dumnezeu(Tatăl) l-a înviat din morți, vei fi mantuit"Romani 10:9
Talharul de lângă Mantuitorul Hristos nu știa dacă e catolic sau ortodox, nici n_a apucat sa se boteze, dar a primit promisiunea ca va fi cu Mantuitorul Hristos în rai. În creștinism cea mai importanta e relația de intimitate cu Creatorul nostru.
Nu ma ajuta mai la nimic, sunt n raspunsuri, toate diferite?♂️
Du-te la preotul catolic (cred că-ți trecuse prin cap ideea...)
Simt ca ma regasesc mai mult in religia catolica decat in cea ortodoxa.
Dacă nu ai credință într-adevăr și Adevărată în El În Dumnezeu sufletul tău va rătăci se va îmbolnăvit și se va murdari mintea țise va întuneca gândurile nu vor mai fi ale tale și a celui rău și controlul vieți nu-ți va mai aparține și nici intențiile nu vor mai fi ale tale vei rătăci te vei pierde... fără Dumnezeu în sufletul tău fără Dumnezeu în inima ta fără Dumnezeu gândul tău fără Dumnezeu intențiile tale îți vei pierde sufletul îți vei pierde sănătate îți vei pierde viața dacă ai credință Adevărată în El În Dumnezeu de rău nu vei da și nu vei ajunge și nici nu vei întâlni fie musulman fie creștin fie budist fie ortodox fie catolic fie care o fi religia sa fie Fără Dumnezeu în inima noastră în sufletul nostru suntem nimic pe lumea asta Absolut Nimic.
Bine iti mai merge numele de utilizator!
Nu prea vad diferenta de schimbare tot in Iisus cred si catolicii
Zwart14 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Pati_Patricia_1998_1XZZ întreabă: