Uhm, pentru ca nu exista zei? Nu asta ar fi cel mai posibil raspuns? Presupun si eu ca daca macar unul din toti acei zei ar fi existat, undeva pe un munte, sau in cer, sau pe fundul vreunei prapastii, stiinta l-ar fi gasit. Am aflat despre bacterii si virusi, despre electroni si nucleele atomilor, despre fotoni si materia intunecata, si sa nu aflam nimic despre zei, adica exact acei zei a caror existenta ar trebui sa fie atat de evidenta? Gandeste-te, daca un zeu sau mai multi zei ar fi creat lumea, nu ar fi fost cat se poate de evident peste tot? Ar fi fost prima concluzie pe care ai fi tras-o daca analizai orice lucru din lumea asta.
Aceeasi intrebare se poate pune in cazul tuturor fiintelor mitice. De ce nu gasim dovezi pentru zane, spiridusi, vampiri, varcolaci, unicorni sau oameni cu cap de caine? Poate pentru ca nu exista, asa ca si zeii.
Oamenii nici macar nu au o definitie exacta a lui Dumnezeu. Daca intrebi o suta de oameni ce e Dumnezeu, fiecare o sa-ti raspunda altceva. Si tu vrei demonstratii...
Chiar daca au fost asa multe relgii... doar crestinismul e cea adevarata din toate. crestinii stiu