| celceeste a întrebat:

Cum va explicati faptul ca teoria evolutionista a fost lansata tocmai de preotul Darwin si nu de un ateu?

1 Oare l-a inspirat cumva chiar Dumnezeu?
2 Nu l-a inspirat, dar Dumnzeu i-a deschis mintea catre adevar?
3 Sau l-a inspirat Diavolul de-i mai zice si Dumnezeul veacului acesta? (adica veacul Noului T)

22 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce preot ma nici nu exista asa ceva la protestanti aberezi, darwin nu fost pastor de unde aiureile astea el a fost si sa declarat agnostic, de ce nu ateu? ca definitia ateismului abia dupa refolutia franceza a existat cuvantul ateu in indexul britanic in plus definitia ateismului e mai larga azi iar el ar intra bine mersi in categoria ateu agnostic
1 la inspirat suferinta animallelor si moartea
2 diavolu exista in imaginatia voastra

| celceeste explică (pentru RAY):

Poi nu stiu daca a fost protestant ci mai degraba a fost anglican, dar si protestantii si anglicanii au smecherii lor care traiesc in carca fraierilor, chiar daca nu se numesc preoti ci pastori!

| Mădă0611 a răspuns:

La momentul respectiv el era crestin, atat, nu preot sau nu stiu ce, si explicatia e ca realul o sa bata intotdeauna imaginarul, si e simplu de inteles de ce, realul e cel care exista, ca ne place sau nu.

| celceeste explică (pentru Mădă0611):

Imi pare rau sa te contrazic, dar aseara la un documentar referitor la persoana sa, s-a afirmat clar ca era PREOT!

| Mădă0611 a răspuns (pentru celceeste):

A studiat teologia, dar nu era preot, si apoi, nu doar el a avut ideea cu evolutia si stramosul comun, Alfred Russel Wallace a afirmat asta in aceeasi perioada.

| celceeste explică (pentru Mădă0611):

Vad ca ai inceput sa te apropii de adevar!
Vezi ca adevarul il poti afla doar prin documentare si nu prin credinta a proasta?

| Mădă0611 a răspuns (pentru celceeste):

Documenteaza-te! Darwin nu a fost preot, n-ai inteles tu bine, voia sa devina, dar inainte de a face asta a plecat in acea calatorie unde a inceput sa isi piarda din credinta, apoi dupa moartea fiicei lui a devenit agnostic.

| sublime89 a răspuns:

L-a inspirat d-zeu ca sa ajunga sa gaseasca dovezi impotriva existentei Lui? laughing Sa nu uitam ca Darwin n-a mai crezut in d-zeu dupa ce a elaborat teoria evolutionista.

| ErrorFound a răspuns:

Pai...sa-ti explic:
-Pe atunci nu existau atei(prea multi).
-El a conceput teoria cand a stat in insulele Galapagos si si-a dat seama ca testoasele de Galapagos seamana foarte tare cu testoasele de acasa, intelegi? Si a vazut ca este acelasi model pentru fiecare specie de pe insula.

| celceeste explică (pentru ErrorFound):

Mersi dar asta stiam si eu.
Dar totusi nu ti se pare ciudat faptul ca tocmai un preot sa inventeze/descopere un adevar stiintific care incalca perceptele religioase?
Poi daca a descoperit adevarul, nu putea sa-l tina pentru el, ca era preot si nu un ateu care isi vedea confirmate teoriile?

| ErrorFound a răspuns (pentru celceeste):

Darwin era protestant, nu era nici macar preot.

| celceeste explică (pentru ErrorFound):

Cine te-a mintit?
Darwin era anglican si nu protestant si si-a facut studiile teologice la Universitatea Cambridge in 1828 pe care le-a terminat in 1830 cand si-a dat examenul pe tema "Theologia naturala"!
Mai documenteze-te si nu debita pe gura ce doar CREZI si nu STII

| ErrorFound a răspuns (pentru celceeste):

Spune ateu23tm mai sus. laughing

| Maxim96 a răspuns:

Tu probabil esti timoteidoi!
Iisus este Dumnezeu Cel Adevarat!

| celceeste explică (pentru Maxim96):

Ma te pomenesti ca tu esti ala care ai facut ordinea cea noua din ceruri, si ca tu l-ai concediat pe Dumnezeu Creatorul pe nume Yahwe, care datorita tie nu mai e Dumnezeu si nici Creator, ci a ajuns sa vinda hartie la WC-ul ceresc?
Ma tu esti zdravan?
Sau nu te duce capul sa intelegi care este diferenta intre o creatura ca Isus si Creatorul Dumnezeu?

| Maxim96 a răspuns (pentru celceeste):

Mai de unde le nascocesti pe toate astea?

Nu sunt nascocite ci fac parte din CREDINTA mea, asa ca daca si tu esti CREDINCIOS, inseamna ca trebuie sa le accepti, sau macar sa le RESPECTI!

Nu sunt nascociri, ci sunt adevaruri ceresti aflate prin "credinta"!

Eu am credinta mea si nu o sa mi-o schimb.

Ce adevar? Nu e nici un adevar aici!

| Andrei123Andrei a răspuns:

A avea cultura si inteligenta inseamna sa fii deschis la multe lucruri, indiferent daca eu cred in teoria lui sau nu este de apreciat acest lucru.

| Veliar a răspuns:

3 happy Cum de altfel ii inspiram pe multi tantalai.