Ce preot ma nici nu exista asa ceva la protestanti aberezi, darwin nu fost pastor de unde aiureile astea el a fost si sa declarat agnostic, de ce nu ateu? ca definitia ateismului abia dupa refolutia franceza a existat cuvantul ateu in indexul britanic in plus definitia ateismului e mai larga azi iar el ar intra bine mersi in categoria ateu agnostic
1 la inspirat suferinta animallelor si moartea
2 diavolu exista in imaginatia voastra
La momentul respectiv el era crestin, atat, nu preot sau nu stiu ce, si explicatia e ca realul o sa bata intotdeauna imaginarul, si e simplu de inteles de ce, realul e cel care exista, ca ne place sau nu.
L-a inspirat d-zeu ca sa ajunga sa gaseasca dovezi impotriva existentei Lui? Sa nu uitam ca Darwin n-a mai crezut in d-zeu dupa ce a elaborat teoria evolutionista.
Pai...sa-ti explic:
-Pe atunci nu existau atei(prea multi).
-El a conceput teoria cand a stat in insulele Galapagos si si-a dat seama ca testoasele de Galapagos seamana foarte tare cu testoasele de acasa, intelegi? Si a vazut ca este acelasi model pentru fiecare specie de pe insula.
Mersi dar asta stiam si eu.
Dar totusi nu ti se pare ciudat faptul ca tocmai un preot sa inventeze/descopere un adevar stiintific care incalca perceptele religioase?
Poi daca a descoperit adevarul, nu putea sa-l tina pentru el, ca era preot si nu un ateu care isi vedea confirmate teoriile?
Darwin era protestant, nu era nici macar preot.
Cine te-a mintit?
Darwin era anglican si nu protestant si si-a facut studiile teologice la Universitatea Cambridge in 1828 pe care le-a terminat in 1830 cand si-a dat examenul pe tema "Theologia naturala"!
Mai documenteze-te si nu debita pe gura ce doar CREZI si nu STII
Spune ateu23tm mai sus.
Ma te pomenesti ca tu esti ala care ai facut ordinea cea noua din ceruri, si ca tu l-ai concediat pe Dumnezeu Creatorul pe nume Yahwe, care datorita tie nu mai e Dumnezeu si nici Creator, ci a ajuns sa vinda hartie la WC-ul ceresc?
Ma tu esti zdravan?
Sau nu te duce capul sa intelegi care este diferenta intre o creatura ca Isus si Creatorul Dumnezeu?
A avea cultura si inteligenta inseamna sa fii deschis la multe lucruri, indiferent daca eu cred in teoria lui sau nu este de apreciat acest lucru.