Eu cred ca Biblia nu poate fi lecturata.Biblia, la inceput poate fi rasfoita, poate sa-i citesti sau sa recitesti sau sa asculti o Lithurghie si apoi sa aprofundezi. Biblia nu nici carte de povesti, nici roman foileton. Ca sa poti citi Biblia (in sensul in care sa si intelegi-nu ca pe ziarul de stiri sportive), trebuie sa citesti multa maculatura inainte, sa asculti cateva Lithurghii.Sa fi trait si intr-o comunitate traditionala dar si in lumea actuala de esenta tehologizata si cu sindromul generalizat autistic.
Biblia este scrisa intr-un stil in care nu are acces oricine si fara o anumita pregatire si de ce nu? fara un anumit har personal.
Fara calauzirea Bisericii, nu se poate intelege Biblia. Fireste, o poate citi oricine, dar despartita de Biserica, Biblia devine o carte ca oricare alta.
Biserica lui Hristos este "stalpul si temelia adevarului" - I Timotei 3:15.
Cine interpreteaza Biblia de capul sau, se face protestant.
Biblia se intelege numai sub calauzirea Bisericii. Famenul etiopian citea si el din Vechiul Testament si nu intelegea nimic, fiindca spunea el, "Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva?". Diaconul Filip, madular de cinste al Bisericii, l-a calauzit sa inteleaga ce citea. Fapt. Apost. 8:27-35
Nu oricine poate citi biblia Alane! la o suta de milioane de oameni se naste unul cu har si o inteligenta mult peste media inteligentei umane si o poate intelege cu adevarat.
Cineva mai jos, cu poza de icoana, spune ca numai biserica poate sa calauzeasca corect lectura Bibliei
Pai cum asta cand tocmai biserica a FURAT si a intrepretat in mod mincinos textele scripturii religiei mozaice?
Pai cum sa ne invete hotu si mincinosu?
Pai asta este echivalent cu a pune ca paznic la oi pe cel mai mare si feroce lup.
Tocmai faptul ca el argumenteaza citand niste Diaconi si nu din ce spune Dumnezeu, este o dovada ca el si Biserica MINT.
Din ce cauza nu ne da versete din Biblie din care sa reiasa ca Dumnezeu ne recomanda faptul Biblia trebuie sa fie citita doar sub calauzirea bisericii?
Pai stiiti de ce?
Pentru ca Dumnezeu nu spune asa ceva!
Dar de ce-o spun preotii?
Pentru ca STIU ca este o carte plina de minciuni si contradictii si daca ati citi-o atent ati deveni atei, sau ati intelege altceva decat vor ortodocsii, si astfel ei preotii raman fara prosti pe care sa-i mulga!